ACID BURN 235 #1 Публикувано 12 Март, 2017 Здравейте! Миналата година реших да сменя тампони за двигателя. Колата е сивик 6-та EJ9.Мисля, че всички 6-ти генерации, 5-та ген. също, англичанки са с тампони на сходното място, за което ще ви говоря по-долу. За кои тампони говоря? Говоря за тампоните, които "вземат" всички динамични сили от работата на двигателя и скоростната кутия. При 6-та ген те са 3. Два тампона на надлъжните греди и един на напречната греда (още наричана магаре). Проблемът? Понеже не бяха сменяни сигурно никога , болтовете просто много трудно се развиваха. Молех се да не се скъса гайката, която е заварена вътре в гредата. Е - едната се скъса. Скъса не е точната дума, ами просто се откъсна от гредата. Няма как да се даде контра и съответно няма как да се завари. Въпросът ми е - как се справяте в такава ситуация? Аз имах подобрен проблем с гайка в напречната греда за стаб. щанга. Там просто заварих една шпилка и реших проблема. Но това решение за този тампон може да се окаже неудачно. Ясно е, че тампона трябва да легне правилно върху гредата, а не върху заваръчния шев. Някой решавал ли е този проблем? Другото нещо, което искам да направя е да премахна ръждата и да ги защитя от нея. Какво бихте предложили за решаване на този проблем? Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 12 Март, 2017 Снимка? На мястото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #3 Отговорено 12 Март, 2017 https://www.google.bg/search?q=honda+civic+engine+mount&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKqvLb7NDSAhWC6RQKHSFjCqYQ_AUIBygB&biw=360&bih=512&dpr=3#tbm=isch&q=honda+civic+engine+mount+broken+welded+nuts&*&imgrc=NL_ygL_YiFjwvM: Ето това е снимка от гугъл. При мен от страната на помпата за сервото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 12 Март, 2017 Цепиш ботуша с тънкия диск , лепиш гайката и обработваш за корозия, и пак затваряш . Друг вариант няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ACID BURN 235 #5 Отговорено 12 Март, 2017 Ботуша? Гредата? А в случай на удар, няма ли да е малко кофти? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 12 Март, 2017 Нали ще се завари . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове