Knoxville 151 #1 Публикувано 8 Март, 2017 (Редактирано) Здравейте колеги, карам Акорда с гуми 195/60/15 и ми изпадна оферта за джанти с 2 броя чисто нови гуми 205/55/15. Въпросът ми е безопасно ли е да се кара колата с 2 броя 195/60 и 2 броя 205/55, за да знам дали да взема и гумите или да ги откажа. Може би ABS ще се побърка от разликата в диаметъра предни/задни гуми? А ако е безопасно, има ли някакво значение кой размер ще е отпред и кой отзад? Благодаря предварително! Редактирано 8 Март, 2017 от Knoxville Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rusen4e 67 #2 Отговорено 8 Март, 2017 След бърза справка с калкулатор за размер на гуми излиза това: Разлика в диаметрите на двете гуми: -8 - съвместими Показание на скоростомера при движение на автомобила със скорост 100 км/ч: 101 км/ч Според мен не би трябвало да има проблем с ABS. Ако бих правил такова упражнение бих сложил по-широките гуми (205/55/15) на задната ос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #3 Отговорено 10 Март, 2017 Няма проблем, с подобен размер гуми карам на пасата (товарната) кола и нямам проблеми, има си добро пътно поведение и почти никаква разлика в измерването на скоростта от километража Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #4 Отговорено 10 Март, 2017 Отказах ги, ще си карам със 195/60. Благодаря ви за мненията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleca 7 #5 Отговорено 15 Март, 2017 (Редактирано) Аз моята, като я купих преди 2 години, дойде от Германия с ханкок зимни, но бая стари и след 2-3 месеца, за мое нещастие, едната започна да се къса и то точно в неделя. Намерих две, колкото да се прибера, който бяха на 40 височина, а моите си бяха на 60. Това беше голяма грешка, след каране с постоянна скорост абс-а открива грешка в скоростта на предните и задните гуми, и спира да работи. Сега я карам с 215/45/18 и проблеми няма, само да са еднакъв размер. Редактирано 15 Март, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове