imitsov 1 #1 Публикувано 14 Декември, 2016 Здравейте, колеги, имам следният проблем с моя Сивик 8 ген - 2.2 cdti. При подаване на газ, дори на място (не при вкючена скорост), колата започва да тресе много отчетливо откъм предницата. Също сякаш не поема газта, като я натисна силно. Колата тресе също в движение, по същия начин, до около 3к оборота. Някакви идеи какво може да е? Съединителя от скоро започна да ми подхлъзва и мислех скоро да го сменявам, но не съм сигурен, че е от него, защото колата потегля без проблем, дори само с отпускане на съединителя, а също (както казах) тресе и при подаване на газ, когато не е в движение. Някакви предположения? Мерси! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #2 Отговорено 14 Декември, 2016 Прегледай си тампоните на мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sl3000 24 #3 Отговорено 15 Декември, 2016 (Редактирано) Маховик-ще се засилва тресенето. Обикновено хората прибягват до поръчка от тук: http://www.ebay.co.uk/itm/LUK-DUAL-MASS-FLYWHEEL-CLUTCH-KIT-FOR-HONDA-ACCORD-CIVIC-FRV-CRV-2-2-CTDI-/112227430724?fits=Car+Make%3AHonda%7CModel%3ACivic&hash=item1a2146b144:g:6g8AAOSwLF1X~BCN Излиза около 1200 лв, но поне тук всичко ти е комплект... С изключение, че може да се наложи да си купиш и комплект болтове за маховика. При всички случаи проблемът трябва да се диагностицира в сервиз, за да няма излишни разходи... Редактирано 15 Декември, 2016 от sl3000 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
imitsov 1 #4 Отговорено 15 Декември, 2016 Здравейте, колеги, мерси за бързите отговори, но проблема се оказа доста неочакван. На Бензиностанция Еко в гр. София, на ул. Хенирик Ибсен, са ми сипали БЕНЗИН, вместо ДИЗЕЛ!!! Та това обяснява нещата, колата в момента изобщо не пали. Ходих, обясних им за проблема, разбрахме се и днес ги чакам да я вземат и да я караме в сервиз. Та, колеги, съвет към всички - явно и за това трябва да се внимава Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове