Радостин Георгиев 5 #1 Публикувано 12 Декември, 2016 Здравейте колеги. От скоро имам тази кола и прочетох доста неща в форума, но аз лично имам следния проблем с моята.... Като работи на място се чува едно стържене в скоростната кутия, но като натисна съединителя този шум изчезва и всичко е нормално...При смяната на маслото на скоростите установих, че вътре имаше не повече от 700мл. масло, но този шум не изчезна. Маслото, което сложих ...аз лично си го сложих и е от Хонда. До колкото прочетох и разбрах ...става дума за лагери на първичната ос, някой знаели номерата на тези лагери и кои в района на гр.Добрич и гр.Варна може да ги смени? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #2 Отговорено 14 Декември, 2016 Не знам дали са скорости или съединител щом шума изчезва при натиснат съединител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радостин Георгиев 5 #3 Отговорено 14 Декември, 2016 (Редактирано) Странна работа... Нямам идея какво да предприема. Но по принцип при работещ двигател, без да се натиска съединител и самия колянов вал задвижва и първичната ос в скоростната кутия.. При натискане на съединителя тази ос се освобождава и спира да се върти и затова си мисля , че е някой лагер в скоростите. А ако някой може да даде мнение или да ме поправи? Редактирано 14 Декември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #4 Отговорено 14 Декември, 2016 Е пробвай в движение дали пак е така, но подозирам, че ако натиснеш педала на съединителя 2-3см и е спряло. И аз съм така на акорда, ама в тоя студ няма кой да сменява съединител. При мен е от лагера му. Поработи 15-20мин колата и почва да цвили. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радостин Георгиев 5 #5 Отговорено 15 Декември, 2016 Тя моята си цвили с паленето...а в движение мога да го чуя единственно на 1 или 2 предавка без газ защото не се чува толкова силно.Ведъж пробвах по този начин...засилих я и я угасих и започнах да вкарвам скорости от 5-та до 1-ва. Този шум се чу от 3-та предавка до 1-ва....При мен както написах по горе като го натисна тоя педал и тоя звук изчезва... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радостин Георгиев 5 #6 Отговорено 15 Декември, 2016 Това са лагерите в скоростната кутия на Хонда ЦРВ които евентуално са за смяна. На първата снимка е номер 17 а на втората снимка е номер 7 а номер 10 е семеринг които също е добре да се смени ).. размерите на лагерите са №17- 28X72X18,№91002-PPP-003 по HONDA и №7-28X64X15 ,№91001-PPP-005 по HONDA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове