borko 1 #1 Публикувано 28 Март, 2007 (Редактирано) Здрасти на всички,продължавам с моите болежки понеже вие сте ми надеждата Забелязах, че първа и втора скорост влизат трудно За трета не съм сигурен, но като че като че ли и тя не влиза като у тях си Става дума за нормално каране, а не някакви екстремни ситуации Мисля, че имаше нещо подобно назад из форума, но не успявам да го намеря ....Казаха ми че и нещо може да се барне по съединителя ако е с жило и да се оправят нещата, но хондите май са с хидравличен ако се не лъжа П.С.Смених вчера масло на скоростната кутия с МОТУЛ 8100 уж да се оправи, ма нема никакъв ефект ... Редактирано 28 Март, 2007 от borko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #2 Отговорено 28 Март, 2007 Здрасти на всички,продължавам с моите болежки понеже вие сте ми надеждата Забелязах, че първа и втора скорост влизат трудно За трета не съм сигурен, но като че като че ли и тя не влиза като у тях си Става дума за нормално каране, а не някакви екстремни ситуации Мисля, че имаше нещо подобно назад из форума, но не успявам да го намеря ....Казаха ми че и нещо може да се барне по съединителя ако е с жило и да се оправят нещата, но хондите май са с хидравличен ако се не лъжа П.С.Смених вчера масло на скоростната кутия с МОТУЛ 8100 уж да се оправи, ма нема никакъв ефект ...A какво източи...рядко ли беше,имаше ли следи от разпилени синхронизатори... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest Antony #3 Отговорено 28 Март, 2007 Може и да е проблема в съединителя ако не отлепва качествено. Може и от маслото да е , но щом си го сменил отпада. Остава синхронизатор. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 1 #4 Отговорено 28 Март, 2007 (Редактирано) Значи като сменяха маслото, доколкото видех нищо сериозно не се изтече ... Преди малко ми прокараха идеята, че самия механизъм от скоростната кутия до скоростния лост може да се е преебал и затова да ми влизат трудно скоростите ... Направи ми и впечатление, че като ръчкам скоростите на огаснал двигател, се чува нещо като стържене на частици, все едно някой е сипал 1 кило песък в скоростние лост Мълчах си до последно, за тия скорости с надеждата като сменя маслото да се оправят нещата, ма ми се види, че така си хвърлих 50лв на вятъра ... Редактирано 28 Март, 2007 от borko Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chopper1969 5 #5 Отговорено 28 Март, 2007 сега се сетих, някъде четох че лесно се прецаква и замърсява кръстачката на точно това съединение между лоста и кутията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest borko #6 Отговорено 28 Март, 2007 Може да е от износени бутални гумички на хидравличната помпа, ако са износени налягането и спада и превключването на скоростите става трудно а след време и невъзможно, пробвай да напомпиш 2-3 пъти преди да превключиш и ще разбереш. трябва да има болт от който се настройва хода на педала-лоста на помпата ама не съм сигурен.Утре ще пробвам сега се сетих, някъде четох че лесно се прецаква и замърсява кръстачката на точно това съединение между лоста и кутията.А пък ако е това, ще черпя. Ебаси малко почистване и смазване и требва да заспи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Guest The Pit Bull #7 Отговорено 28 Март, 2007 Погледни отдолу щангата за скоростите където се захваща за самия лост,трябва да има пласмасови или бронзови втулки,ако са износени (или липсват) и пренатегнати.Лоста се движи много трудно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове