SadForYou 0 #1 Публикувано 22 Октомври, 2016 Здравейте, имам следния проблем. Колата ми е хонда сивик цдти, 1.6, дизел, ноември 2005 година. Нивото на маслото ми се покачва и вече веднъж отляха от него, защото не бяха сигурни при смяната дали не е сложено повече като количество. След това възникна като вероятност да вкарва от дизела при маслото и се наложи пак смяна на маслото. Въпроса ми е дали сте имали такъв проблем и при евентуално смешване на дизела със маслото каква може да е причината? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harry11 5 #2 Отговорено 26 Октомври, 2016 Чел съм че колите с ДПФ имат такъв проблем. Но при теб такова нещо май няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
joropet 1 #3 Отговорено 26 Октомври, 2016 Възможно е да е от чести регенерации(непълноценни) на дпф или гадая - о пръстени на дюзи. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pendoc 188 #4 Отговорено 26 Октомври, 2016 Такъв модел Civic 2005г с двигател 1,6 дизел няма, още по-вече пък DPF! Явно става дума за 1,7 и той е без такъв филтър! Може да разрежда с антифриз или нафта. Маслото разредено ли е? Мирис? Нивото на антифриза променя ли се? Гарнитурата на главата? Дюзи? Ако се кара ежедневно на малки разстояния и не достига системно работна температура - конденз, но той обикновено е в малко количество. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове