kvd74 653 #1 Публикувано 19 Октомври, 2016 Привет на всички, от доста време забелязвам, че е влажен тавана до стойката на сенника, от към пасажерската седалка. Но днес се беше накиснало яко и чак мокреше на пипане. Дали, ако махна лайсната на тавана и запечатам със силикон мястото, където канала свършва в уплътнението на предното стъкло, ще спре теча, понеже от там ми се струва, че влиза водата. Но, ако стъклото е залепено на рамката добре не би трябвало да влиза от там, оригиналното си е. Ако някой е имал същият теч, да дава идеи какво да се направи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1597 #2 Отговорено 19 Октомври, 2016 (Редактирано) Два пъти го играх този филм - и с двете ми CRV-та RD1. На първото не капеше, а направо правеше гьол под предните стелки. Дупки изгнила ламарина по-големи от орех. По него време спуках предно стъкло и използвах момента да закърпя дупките. На второто дупките бяха към 5/6 мм, не ми се разправяше със заварки и ги "отремонтирах" със силикон. Следващите 3 години не прокапа. Третия път беше с брат-близнака на твоята англичанка - Ровър 400. При него, освен тези лайстни, са били запушени и каналите на шибидаха и покрива беше изгнил по целия горен ръб на стъклото. Него също го ремонтирах със силикон Махаш лайстната и гумата около стъклото и ще решиш, какво да правиш. Стъклото е лепено за купето, а гуменото уплътнение е по-скоро само за украса. Там, където лайстната опира в гумата има процеп, през който водата от канала под лайстната се оттича покрай стъклото. Този процеп се пълни с прах, която става на кал и ламарината гние. Редактирано 19 Октомври, 2016 от Krasi-mir 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #3 Отговорено 20 Октомври, 2016 При мен пък под самата лайстна на тавана се снаждат ламарините на тавана и страницата,и точно там на снадката имаше фуга около два милиметра широка и 40см. дълга от предното стъкло назад.Изчистих хубаво боята запълних със черен силикон,после грунд и боя.Повече от година е абсолютно сухо. махни лайстната на тавана и виж под нея какво е положението.Ако там е ОК се ориентирай към гуменото уплътнение на предния джам. Така като гледам къде е петното би трябвало да е от тавана,а не от стъклото,защото е по-назад от ръба му. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 653 #4 Отговорено 23 Октомври, 2016 Махнах лайсната покрай стъклото надолу, няма ръжда там където е теча, но почистих и намазах със силикон ъгъла на стъклото и ще видя какъв ще е резултата. В канала на тавана няма забележки. Кал имаше в долния край на стъклото, махнах чистачките и пластм. решетка, почистих и намазах с грунд и Боди 930, където се беше отлепила боята и мазилото отдолу. Дано не се занимавам вече, че изпочупих всички щипки на лайсната, без една. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове