Jump to content
mania22

Спирачни дискове за Сивик купе

Recommended Posts

Какви дискове и накладки да сложа на колата : Брембо или Ебц ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Няма значение.

С EBC карах от 2009, когато никой още не ги и знаеше, че съществуват. Първият ми комплект беше нарязани (USR Slotted) дискове и жълти накладки (Yellow Stuff). Тогава комплектът предни и задни дискове и накладки струваше около 650 лв. или общо 815 лв. за да ми ги докара Royal Mail за два дни от UK със самолет (тогава бях ентусиаст и парите много-много не ги мислех). Сега гледам са си повярвали и цените са различни. :D Според мен не си струват това, което искат за тях. Карал съм, както казах с жълти, зелени и черни (нормалната им серия) и, общо взето, черните стават, зелените изобщо не са за някакво ентусиазирано каране, а жълтите са или за писта, или само за лятото, защото зимата с тях не си е работа.

С BREMBO все още не съм карал, но съм купил пълен комплект. Сега лирата е евтина, така че предни и задни дискове и накладки излезна 255 лв. и още 25 лв. да ги докара DHL от UK до нас (за около 7 календарни дни). Предните се водят HC, или "high carbon" и това са си им стандартните, а EBC наскоро (2011-2012) изкараха подобни и искат луди пари за тях, понеже били ставали за състезания и н'ам си там к'во.

Та мнение все още не мога да дам за BREMBO-то, но това с което съм карал и съм доволен е PAGID. Излизат даже малко по-евтино и от BREMBO (това от UK, че в България само предни накладки на TEXTAR се опитват да ми ги "засилят" за 110 лв.) Ако не ти е познато като марка, да си знаеш, че PAGID, TEXTAR и MINTEX са под обща шапка (TMD Friction Group). Например накладки TEXTAR, които по принцип са Германия са ми идвали "Made in UK", т.е. произведени в заводите на MINTEX. PAGID-ът обаче винаги идва немски. Меки са и спират добре.

При BREMBO да се пазиш от ментета, ако пазаруваш от тук, че съм виждал доста оплаквания по българските форуми, но нито едно в английските. :)

Редактирано от user2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...