liliancho 5 #1 Публикувано 23 Юни, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги, Нека започна с това, че вече реших проблема, който ще опиша. Все пак, бих желал да го споделя, с надеждата да помогна на някой друг. Като предварителна информация искам да кажа, че става дума за оригиналните фабрично дистанционно и централно заключване на Honda Civic 1.4 Hatchback бензин 2002 година. Преди няколко месеца, дистанционното за централното ми заключване спря да отключва. Първоначално реших, че батерията се е изтощила, както вече се беше случило веднъж. Смених я, но проблемът не се оправи. Пробвах и с още една батерия - отново без успех. Консултирах се с колега, който ме насочи към негови познати, занимаващи се с електроника. Те погледнаха нещата и ми казаха, че няма как да помогнат, понеже проблемът не е в разпоен елемент, а най-вероятно в повреда в кварцовия процесор. Същият колега ме насочи към друг негов познат, който се занимава с автоаларми. Той потвърди причината за повредата, но не успя да я отстрани, понеже нямаше необходимите части. Реших да проверя колко би струвало ново дистанционно. Попитах в официалния сервиз на Хонда, но там ме отказаха с офертата си - 400лв. за дистанционното и 60лв. за обучението му. Реших да търся втора употреба. Приятел ме насочи към варненската автоморга за хонди. Свързах се с тях, пратих им снимки и се оказа, че имат подобно. Оферираха ми го за 40лв., поръчах го и на следващият ден го получих с куриер, като услугата струваше 9лв. След това реших да потърся в Интернет дали е възможно сам да го обуча. Попаднах на тема в настоящия форум, в който има клипче, описващо процеса. Ето адресът на темата: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=95101 Ще опиша и процеса за тези, които не знаят английски (на какъвто език е клипчето) - много е просто, но няма как да го знаеш, ако някой не ти го каже: Влиза се в колата и се заключват вратите (в клипчето се казва, че трябва да са отключени, но така не стана) Дава се на контакт, натиска се бутон Заключи на дистанционното и се маха от контакт Дава се на контакт, натиска се бутон Заключи на дистанционното и се маха от контакт Дава се на контакт, натиска се бутон Заключи на дистанционното и се маха от контакт Дава се на контакт, натиска се бутон Заключи на дистанционното и се чува щракване, отново се натиска бутон Заключи и се маха от контакт Това е всичко. Наистина се надявам да помогна на някой с подобен проблем. Пожелавам на всички безпроблемно шофиране и много приятни мигове с любимия автомобил. Редактирано 23 Юни, 2016 от liliancho 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Keisuke Honda 0 #2 Отговорено 2 Декември, 2016 Старото не става ли да се обучи на ново или ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Domadq 1 #3 Отговорено 26 Декември, 2016 Пробвах и двата метода и се получи. Но незнайно защо отваря и затваря всички врати, освен тази на шофьора. Някой да има идея от къде идва проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #4 Отговорено 26 Декември, 2016 Проблемът е всеобщ за седма генерация и се изразява в повредено електромоторче на актуатора(машинка за централното). http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=98063&do=findComment&comment=1057434684 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Domadq 1 #5 Отговорено 26 Декември, 2016 Принципно си работи моторчето и заключва и отключва, но само с ключа. Само с дистанционното го прави този номер. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #6 Отговорено 26 Декември, 2016 Е точно, де. На моята, като се прецака отключваше/заключваше само с ключа, а с дистанцинното - не. Просто няма "сила" да движи механиката. С ключа всичко е 6. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goodybg 40 #7 Отговорено 26 Декември, 2016 (Редактирано) Дам и при мен, като я взех на двете предни врати не работеше. Поръчах две от ебай за 35лв и си ги монтирах сам. Само, че аз съм акорд 7 ако има значение. Редактирано 27 Декември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Domadq 1 #8 Отговорено 26 Декември, 2016 Значи да запретвам ръкави и да го сменям . Благодаря за отговора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове