Tsetso Antimov 0 #1 Публикувано 3 Юни, 2016 Здравейте колеги! Отскоро харесах Акорд 5 ген(седан) с 1.8 мотор +газ поставена в италия.Имам запитване към вас - дали е възможно да се монтират напречни релси за да може да се слага допълнителен товар.Зная ,че този тип автомобили не са за работа , но искам да е качествена колата и да е функционална.До сега съм с Пасат 2 комби-доволен съм , но се зарибих по моторите и от там ме тегли и към колите. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #2 Отговорено 3 Юни, 2016 Здравей колега с мотор Може да сложиш на седан багажник, но се закрепя за рамките на вратите. Тоест уплътнението ще е под напрежение, а ако избраният модел е евтин, то вероятно ще надраска и боята, поради липса на гумени подложки на закрепващите елементи. Ако не си взел вече горепосочения автомобил си вземи комби, ако ли не то качествен багажник и внимателен монтаж. Успех! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #3 Отговорено 3 Юни, 2016 (Редактирано) Здравей. Има такива багажници - аз лично имам такава кола и допълнително съм купувал такива напречни греди на Thule, произведени за точно този модел. Не се закрепва на рамките на вратите, а на колонката на тавана (планките/лапите влиза от едната страна около колоната на тавана, над рамките на вратите, няма никакво напрежение, не съсипва уплътнения и т.н., за друга опорна точка ляга на водосточния канал отгоре на тавана): Т.е. варианта е да намериш такива като моите, оригинални за модела греди (почти мисия невъзможна) или да купиш други греди (за друга кола) и да си направиш планки/лапи така, че да пасне на Акорда. За планките/лапите мога да ти помогна - да ги снимам отблизо моите и ти да ги прекопираш. Плоски са, но с леки извивки така, че да следват формата на колоната на тавана. Редактирано 3 Юни, 2016 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tsetso Antimov 0 #4 Отговорено 3 Юни, 2016 Здравей. Има такива багажници - аз лично имам такава кола и допълнително съм купувал такива напречни греди на Thule, произведени за точно този модел. Не се закрепва на рамките на вратите, а на колонката на тавана (планките/лапите влиза от едната страна около колоната на тавана, над рамките на вратите, няма никакво напрежение, не съсипва уплътнения и т.н., за друга опорна точка ляга на водосточния канал отгоре на тавана): Т.е. варианта е да намериш такива като моите, оригинални за модела греди (почти мисия невъзможна) или да купиш други греди (за друга кола) и да си направиш планки/лапи така, че да пасне на Акорда. За планките/лапите мога да ти помогна - да ги снимам отблизо моите и ти да ги прекопираш. Плоски са, но с леки извивки така, че да следват формата на колоната на тавана. Благодаря колега, наистина ще си ми много полезен с още снимки , но и това което си споделил е достатъчно на този етап.Спокойно ве4е мога да се разделя с Пасата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #5 Отговорено 3 Юни, 2016 (Редактирано) Като решиш, че искаш подробни снимки на планките/лапите отблизо - ще наснимам и ще ги публикувам тук в темата. Редактирано 3 Юни, 2016 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #6 Отговорено 3 Юни, 2016 Здравей колега с мотор Може да сложиш на седан багажник, но се закрепя за рамките на вратите. Тоест уплътнението ще е под напрежение, а ако избраният модел е евтин, то вероятно ще надраска и боята, поради липса на гумени подложки на закрепващите елементи. Ако не си взел вече горепосочения автомобил си вземи комби, ако ли не то качествен багажник и внимателен монтаж. Успех! Да да голям съм ръб. Така е като гледам форума предимно на работа ... не рамките на вратите исках да кажа точно това за покрива. Евала на колегата, това е форум! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове