Daniel™ 13 #1 Публикувано 25 Май, 2016 Колеги здравейте, имам едно въпросче свързано с основните лагери на този мотор. Така, колата я взех преди 2 години и отворих картера да видя биелните лагери че ми чаткаше леко странно. Така имаха износване до медния слой, жълтееха но едва едва. Смених ги с тайхо стандартен размер. КАто затворих колата мотора беше по-добре но остана едно леко тропкане между 2 и 3000 оборота и така днес след 20 000 км вече това тропане се е поусилило и вече е като леко чаткане. Въпросът ми е може ли това чаткане да е от основните лагери. МОже ли да е и от в-тек-а> Някъде четох че от него може да има такова потропване. Един приятел има ХР-В Втек и при него работи много мазно, Моето ХР-В е чисто 1.6 без втек и пак много мазно работи. Помагайте с идеи моля ви, не искам да си скапя сивичето Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #2 Отговорено 25 Май, 2016 Може да е имало и износване на колянов вал... Може и да има и биелни лагери заминали. И сега пак ще се почне една разправия дали се престъргва колянов вал или не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Daniel™ 13 #3 Отговорено 26 Май, 2016 (Редактирано) колега на предишния сивик 1.4 без втек бяха по износени и карах колата 24 000 км и я продадох в перфектно здраве намаше никакъв проблем, въпросът ми по скоро е как да диагностицирам основните лагери без да отварям картера и ако се наложи смяна как да ги сменя без да се сваля вала. Т.е горните черупки откъм блока? Редактирано 26 Май, 2016 от Daniel™ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове