Jump to content
Daniel™

Въпрос за Д16У2 основни лагери

Recommended Posts

Колеги здравейте, имам едно въпросче свързано с основните лагери на този мотор. Така, колата я взех преди 2 години и отворих картера да видя биелните лагери че ми чаткаше леко странно. Така имаха износване до медния слой, жълтееха но едва едва. Смених ги с тайхо стандартен размер. КАто затворих колата мотора беше по-добре но остана едно леко тропкане между 2  и 3000 оборота и така днес след 20 000 км вече това тропане се е поусилило и вече е като леко чаткане. Въпросът ми е може ли това чаткане да е от основните лагери. МОже ли да е и от в-тек-а> Някъде четох че от него може да има такова потропване. Един приятел има ХР-В Втек и при него работи много мазно, Моето ХР-В е чисто 1.6 без втек и пак много мазно работи. Помагайте с идеи моля ви, не искам да си скапя сивичето :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да е имало и износване на колянов вал... Може и да има и биелни лагери заминали. И сега пак ще се почне една разправия дали се престъргва колянов вал или не. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

колега на предишния сивик 1.4 без втек бяха по износени и карах колата 24 000 км и я продадох в перфектно здраве намаше никакъв проблем, въпросът ми по скоро е как да диагностицирам основните лагери без да отварям картера и ако се наложи смяна как да ги сменя без да се сваля вала. Т.е горните черупки откъм блока?

Редактирано от Daniel™

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...