Васил Димитров 21 #1 Публикувано 23 Май, 2016 (Редактирано) Здравейте,приятели на марката Honda! В момента съм притежател на Honda Stream,но ми е малко големичка за града и с автоматика ми харчи малко повече отколкото бих искал да си позволя,та именно поради тази причина ще си купя и Civic 7 генерация,задължително с 1.6 V-tec 110 к.с.двигател! Бих предпочел да не е автоматик,но съм намерил една много читава именно с АТ! Тук идват и въпросите ми. Доколкото разбирам от прочетеното в нета АТ е четиристепенен,което от своя страна говори,че не е CVT,от което бягам далече и бързо! Така ли е? Бихте ли ми поговорили-понаписали малко за тази АТ. Според Вас колко повече би харчила от тази с МТ? Ако има собственици на такива бихте ли ми казали колко оборота държи при 100 км/ч? Доколкото разбирам фейслифта идва през 2004 година,бихте ли ми казали какви са промените и заслужава ли си? Ще съм благодарен на всеки отзовал се и написал каквото знае за този автомобил! Надявам се темата да бъде полезна не само на мен! Поздрави с пожелания за безаварийно шофиране! Редактирано 23 Май, 2016 от Васил Димитров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
choro 0 #2 Отговорено 29 Май, 2016 Здравей, Аз имам такава кола, фейслифт. Не мога да ти обясня какви са разликите на фейслифта освен фарове, стопове, брони. Сигурно има и доста други. Автоматикът е 4 скорости, не е CVT. Сега за харченето, на мен ми гори 12.5 - 13 градско бензин(няма газ) като пътят ми е 7км в едната посока през центъра на София. Ако не седя много в задръствания и мина повече разстояние наведнъж ми пада и до 10. Извънградско - вчера се върнах от гърция, 1200км съм минал общо като по магистралите макс 120км/ч и тук там малко повече за изпреварвания. Даде ми 6.7 разход. Многократно е тествана по Тракия до морето и със до 120км/ч дава около 7. С постоянно 140км/ч ми дава 8 разход. Със 120км/ч съм точно на 3000 оборота. Не съм много сигурен, но мисля, че със 140км/ч бях на 3500. Така че със 100км/ч трябва да е около 2500. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Васил Димитров 21 #3 Отговорено 29 Май, 2016 Много,много благодарности за отговора с много радост,че най накрая някой се включи е темата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pilota_koko 0 #4 Отговорено 7 Октомври, 2016 Здравейте колеги. Случи се така, че вчера си купих Сивик 1.6 автоматик 2001г. Днес обаче съм изправен пред въпроса със смяната на маслото на автоматика. Рових из една спецификация, в която пише, че кутияте е CVT, но тя е без ремък, с много съединители и не сменя педавките като CVT, a като стандартен автоматик. В книжката на колата пише че маслото за скоростната кутия е ATF-Z а никой никъде не е чувал за такова масло. Имам в предвит, че Бултрако предлагат ATF-Z1. Дали има разлика в двата вида масло? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user2 112 #5 Отговорено 7 Октомври, 2016 В Бултрако би трябвало да продават ATF-DW1. Поне ето тези (а те са дилъри, но в UK) продават такова и пише "ATF-DW1 has replaced ATF-Z1". Може да го вземеш от тях (ако си си свикнал да пазаруваш от чужбина), ако ли не - може да се включиш в някоя от общите поръчки на масла от този магазин. Актуалната тема е тази. Пазарува се когато се съберат поръчки за 250 евро мисля. Иначе в сервизното ръководство на Хонда пише ATF-Z1 (същото пише и в Haynes ръководството за модела), я покажи ти откъде четеш? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pilota_koko 0 #6 Отговорено 7 Октомври, 2016 Мале мале в какъв филм се вкарах. Извинявам се! Вярно пише ATF-Z1. Съжалявам още веднъж за невнимателността ми! Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове