maks4o0o 4 #1 Публикувано 20 Май, 2016 Здравейте! Колата е Хонда Акорд 2,2i-ctdi 2005г. и проблемът е следния: Струва ми се, че при работещ двигател се чува странен шумящ звук. С късия ремък съм, а на обтяжната ролка съм сменял лагера. Отидох до Омбре и лично според мен се отнесоха доста непрофесионално ... " Оо остави я ... трябва да се отвори да се разгледа .. Може да е демпферната шайба на коляновия вал или веригите може да са ... Не се притеснявай, съвсем норлано е ".... Какво не се притеснявай ... сякаш ми говорят за 20-30лв. .... В допълнение на това преди няколко месеца колата ми беше там за ремонт на вътрешно каре ( рециклиране ) и тогава се чуваше по същият начин и тогава ми казаха .. карай си нищо няма ... Та въпросът ми е следния: Ако има някой колега от София, който е сменял или верига или демпферната шайба на коляновия вал да се срещнем за да чуе дали му е познат звука, както и аз да чуя как звучи една безпроблемна такава кола, защото си мисля, че може и да си въобразявам. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #2 Отговорено 20 Май, 2016 здравей колега! Веригата,се чува от дясната гума когато клекнеш(демек от пасажерската страна)едно като стържене,няма как да го объркаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 305 #3 Отговорено 21 Май, 2016 здравей колега! Веригата,се чува от дясната гума когато клекнеш(демек от пасажерската страна)едно като стържене,няма как да го объркаш. Така е както си го описал. Шайбата на кол. вал не съм чувал как шуми, но би трябвало да е твърде различно, вероятно някакво тракане като са се отделили двете части от гумената част. Преди да сменям веригата за да се убедя,свалих ремъка и запалих, шумът си остана, работата е ясна...Това е най-сигурният начин, а и при това положение може да провериш с ръка тази шайба за луфт, а и всички останали. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове