Jump to content
Coupee

Високи обороти на газ

Recommended Posts

Здравейте колеги! Преди 2-3 седмици сложих инжекцион Ловато на хондата ми - 7ма генерация 1.6. След като я взех се появи много дразнещо задържане на високи обороти на празен ход. Помислих , че е нормално защото колата го прави когато и е свалян акомулатора.Но ето ,че след 1000 км все още са така ! Когато спра на светофар си държи 1200-1300 и след точно 5 секунди падат на 700-750 оборота.Когато колата се движи на свободна скорост няма значение с колко (0-130) оборотите си стоят на 1200 и не падат докато колата не спре до пълен покой.Нарочно в такива случаи закачам педала за газта - следва спад до нормалните обороти и веднага вдига пак до 1200... Къде може да е проблема ? И да питам нормално ли е за този мотор да гори около 12 в града ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

??????  7ма генерация 1.6 ?????

около 12 в града е перфектно, а за оборотите бягай при газаджията.... Преди 2-3 седмици си я монтирал!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да 7ма генерация 1.6 витек е мотора.Явно всички лъжат с разходи от рода на 8.5-9 градско.Днес говорех с един газаджия и ми каза ,че било нормално незнам…..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив.1,6 си гори 9-10 градско при правилни настройки и добра лмбда сонда.Естествено и самото градско от града има значение.Високите обороти се дължата на няколко проблема или съвкупност от проблеми.Най-често при непревилен монтаж на дюзи или ъгъла на разпръсквачите. и разстоянието до клапанитеТова се случва при разпробиване на колектора без свалянето му.Много често виждам монтирани дюзи перпендикулярно на посоката на въздуха в колектора,а даже и срещу посоката на движение.Отделно всички колектори с завихрители-електрически или пневматични,както и витеците с довпръскване на въздух към дюзите изискват много по-специален монтаж.Съвета ми е да се обърнеш към монтажника и да се реши проблема гаранционно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...