Jump to content
Honda_UK

Ниво на антифриза в CR-V

Recommended Posts

Здравейте,

 

Имам въпрос свързан с антифриза и още няколко други.

 

Жена ми кара CR-V, от края на 2011, автоматик, бензин. Онзи ден и доливах течност за чистачки и забелязах, че антифриза е под минимума. Де факто като му отвориш резервоара се вижда само малко течност долу в гърлото. Проверих в Ръководството, пише си че трябва да се долее или смени изцяло. В самата система явно има достатъчно, тъй като има една отделна капачка за нея, отворих я и имаше до ръба на тръбата, както е по Ръководство. Понеже не разбирам много, даже разбирам малко и казах да иде в сервиза, тъй като сме си доплатили за още две години гаранция, да я видят хората. Тя така или иначе щеше да ходи за други неща(парктроника) така че се нави и отиде веднага(след 1 седмица, което си е веднага в случая).

Там прегледали колата и казали, че антифриза си е наред. А той пак ви казвам едвам се вижда в гърлото на резервоарчето му при студена кола. Въпроса ми е нормално ли е да е така или да ходя аз да се разправям и търся дуги сервизи(този все пак е официален на Хонда)?

 

И така и така съм тук още два бързи въпроса. Жената забърсала единия датчик на парктроника(преден ляв) на някакъв паркинг и той влязъл навътре. Като ходи в сервиза са и го извадили и закрепили леко, но са и казали, че понеже е изпрошнат най вероятно пак ще влезе навътре и има два варианта - да го сменят с нов за 190 лири или да и сменят цялат броня(тъй като е леко ужулена) за 400 лири. Вторият вариант отпада.Въпросът ми е по първият вариант. Гледам в ebay въпросните сензори за по около 20 лири и ако имаш достъп до мястото изглежда не е много трудно да се сменят. Гледах и клипчета в youtube как се сваля предната броня. На мен лично ще ми е трудно, но мисля че ще успея да го направя. Въпроса е за пластмасовите клипсове, които придържат сензора към бронята стабилен, и мисля че той е заминал, дали може да се намерят някъде? Предполагам, че някой тук е сменял такъв сензор. Има ли нещо друго, което трябва да се знае? Питам да не се окажа в ситуация да махна бронята и после да търся майстор дето ходи по къщите:).

 

И последен въпрос за сега. Отново за бронята - задна дясна. Този път жена ми я удари в моята Тойота пред къщи:), въпреки сензорите и камерата! Та сега леко е излязла от фабричното си положение в посока навън. Пробвах да я наглсая със сила, но ми изглежда много нежна и не искам да напъвам. Въпросът ми е дали ако разхлабя болтовете под калника и след това е тези, които са на ръба на вратата ще мога да я наместя. Не съм го направил, тъй като не са ми простигнали инструментите още, но все пак проучвам как точно ще стане.

 

Това е за сега.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не карам, нито ъм каал ЦР-В, но ще се опитам да те насоча. За антифриза предполгам е еднакво за всички Хонди, а именно да бъде между мин и макс. Ако не е сменяван отдавна, най-добре да се флъшне системата и налее нов. За всеки случай нека и друг се изкаже. За въпросния сензор не се разбира работи ли или не, но ако работи просто го подлепи отзад, така че да не влиза навътре, какви 190£ ще даваш, ясно е че са престъпници в сферата на услугите. Относно задната броня, трябва да я охлабиш и да провериш дали някой от държачите не е счупен, пластмасови са, и ако е здрав просто намести бронята и затегни, ако ли не помисли с какво да го залепиш, а ако е сменяем просто купи нов.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...