Jump to content
bojko1979

Civic 1,4IS 90Hp / 1997 гарнитура на картера

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам тук ако някой има информация каква е гарнитурата на картера на Civic 1,4IS англичанка с мотор D14A8. Въпроса е кой е номера на гарнитурата и кой според Вас е читав производител? Изключвам Elwis Royal понеже преди 2 седмици я сложиха и е абсолютен боклук! Нито пръстенчетата по ъглите на картера ги има,  нито дължината под капачката на основния лагер откъм ремъчните шайби е каквато трябва. Моля ако някой има точния номер на тази гарнитура и е сменял на неговата Honda да сподели ако има възможност.Благодаря предварително на всеки отзовал се!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В "моят" сервиз, ми обясниха, че най-добре е вместо гарнитура, да се залепи със силикон, защото гумените изплювали след време и пак протича. Намазват се двете части много тънко и равномерно, след което се притяга леко, докато се получи заоблен ръб на самият сисикон. След пълно засъхване, се притяга докрай. Целта е, да не попадне сисликон вътре, че става лошо. Идеята е, че най-вероятно картера е бил удрян и вече челото му не е абсолютно водоравно. От там идва лошото уплътняване и употребата на силикона. На мен ми предстои същата операция.Уж гарнитурите на Елринг са най-добри, освен оригиналните ест.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oригинална или Елринг и нямаш ядове.Имайте на предвид,че по ръководство се препоръчва там където е чупката в единия край на гарнитурата точно в ъгълчетата да се сложи силикон за гарнитури много малко се слага за по голяма сигурност.

 

 

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda   Тук можеш да провериш по номер на шаси кой ти е парт номера на гарнитурата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...