J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 20 Януари, 2016 Здравейте!От както съм с прелюда забелязах,че лампата за абс не свети и абс-са не работи.Днес проверих всички бушони и всички бяха здрави.Изкарах таблото и лампа на абс нямаше...сложих,светна и естествено не изгасва.Реших да видя дали няма други изкормени лампички-SRS по същия начин.Сега ми свети SRS и ABS.Четох теми за ABS никъде не пише за отстранен проблем освен,че лампата си е изгаснала сама.Има и тема как сам да изчистя грешките,но целта ми е да разбера каква е и евентуално да я отстраня.Прелюд 5 ген.Ф20А4. Видях важната темата за АБС,но има ли връзка с SRS?И дали мога първо да проверя коя е грешката и тогава да я изтрия?И последно може ли да се е набила моментно грешка за абс и след изчистването и да заработи ? Тези дни нямам време да ровя по колата за това искам да събера инфо първо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1047 #2 Отговорено 20 Януари, 2016 (Редактирано) За мен си 99% за помпа на абс-а,този модел си страда от това.Оправя се ,не е болка за умиране.Чети как се тества компа за грешки-има доста инфо във форума.СРС-а ти е някоя от въздушните възглавници.Клаксон имаш ли? п.с.Сега прочетох,че си 5ген.Прелюд-това значи,че може и датчик на някое от колелата да ти прави проблем. Редактирано 20 Януари, 2016 от policeman Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #3 Отговорено 20 Януари, 2016 Какво може да им стане пък на въздушните възглавници?Бибитка имам и двете копчета рабтят на волана. Ако е датчик системата се самоизклюва нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1047 #4 Отговорено 20 Януари, 2016 Не работи просто.Възглавниците най-много да ги няма,или поне тази във волана. Пробвай някъде диагностика да видиш какви грешки ще излезнат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #5 Отговорено 20 Януари, 2016 Диагностика за SRS?,за ABS нали сам мога да я разбера(от темата за грешките) А буксата за диагностика къде е ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
canko79 5 #6 Отговорено 21 Януари, 2016 Буксата се намира до левия крак на пасажера,долу от ляво под средната конзола има капаче,под което има две сини букси,ползваш по малката с двата кабела. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kytila 249 #7 Отговорено 21 Януари, 2016 За SRS-a сменяй компютъра са SRS-a. Ако го свалиш(намира се под централната конзола отдолу под CD/касетофон) върху него има надпис да се смени, а не да се ремонтира( в 99% от случаите това трябва да се направи) . За ABS-а първо провери дали имаш изгоряла крушка на някой стоп, след това дали има спирачна течност в казанчето, и чак тогава виж дали имаш накладки и отпред и отзад. Дано помогна. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #8 Отговорено 22 Януари, 2016 Изгорели крушки няма,спирачна течност долях като купих колата(3 месеца)накладки има,бушоните са здрави и колата спира много добре. Вчера карах 7км,направих обратен и веднага спрях и забелязах,че лампата изгасна.лед няколко часа като запалих пак си светеше. Явно изгасва в някакъв момент. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #9 Отговорено 22 Януари, 2016 Преди малко докато си прибирах прелюда в гаража реших да видя дали ми светят и двете светлини за задната макар,че знаех,че светят.Изгасих я дадох на контакт и включих на задна и гледам през задното стъкло лампата не свети.Веднага се качих и отидох да я пробвам.Скочих на спирачките и абс-са работеше до момента в който не пуснах педала и пак светна....Палих гасих включвах задна молих му се не изгасна Неделя ако имам време,ще направя номера с буксата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове