Jump to content

greengrass

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

12 Neutral

Относно greengrass

  • Ранг
    Начинаещ
  • Рожден ден 13.06.1981

Profile Information

  • Кара
    2004 HR-V 5dr. CVT
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив
  1. Мойта е с газ от 60 хил км. Правя и реглаж на клапаните на 20 хил. и си мърка. Те се усещат като се разтропат и след реглаж всичко си е 6.
  2. Провери ли кое ти е маслото за джаза? Какво и наля?
  3. Аз нищо не сравнявам! Просто казвам какво ми пише по колата. Когато бях в Бултрако да си купувам маслото и на майстора му беше чудно, че на програмата му пише ATF-Z1. Пак казвам и CVT може и да става - не съм го пробвал.
  4. И моето HRV е CVT кутия но в менюъла, в сервизната книжка, на капачката и по доста чужди форуми пишат, че маслото трябва да е ATF.... Защото /това го четох някъде/ когато се произвеждат CVT кутийте за хрв и джазз/фит CVT масло изобщо не е съществувало.Не казвам че не става. Не съм пробвал. Въпреки че за малко да го направя.Към колегата. Брат преди да правиш каквото и да е било си сложи оригинално масло. Тези скоростни кутии са много претенциозни!
  5. Задължително сменяй маслото ако не си го правил досега! Доколкото знам си с cvt трансмисия и би трябвало да си вземеш оригинално масло от хонда atf-z1, но ги питай пак да не те излъжа. Накарай човека който ти го продава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да провери на компютъра кое е маслото за теб. И на мен ми тресеше и след смяна се оправи.
  6. Само да добавя за подгряването. По едно време имах две харвита, така че знам от личен опит. На едното огледалата се прибираха а на другото се подгряваха. Това и на двете ставаше от копчето за прибиране само че на тази с подгряването картинката на копчето е друга. Кабелите дето влизат в огледалото са си все същите, но на едната отиват в моторчето за прибиране, а на другата зад огледалото за подгряване. Няма вариант на HR-V едновременно с прибиране и подгряване.
  7. Това искам да кажа! Какво щеше да е ако не бях зачел форума??! Големия разход - ремонт на скоростната кутия? Абе за пореден път се убеждавам - правя си сам проучването и отивам на майстор с готова "диагноза"!
  8. Привет колеги! Е така искам да споделя днешната си случка, с въпросния лицензиран дилър за гр. Пловдив.Наскоро се сдобих с HONDA HR-V със CVT трансмисия. Колата е идеална и ми е дългогодишна мечта... абе голямо черпене падна. След като свикнах с колата започнах да усещам и едно проблемче. При тръгване от спряло положение колата цялата протриса и като че ли идва от задния мост. Зачетох темите. Извода - старо/неправилно масло в скоростната кутия или дефектирала такава. От вариант 2 ми се изправи косата. Дръпнах манюъла за харвито, пише че маслото за мен е HONDA ATF-Z1. Същото го пише в нашия и в доста други форуми. Както също се казва, че всякакво друго масло ще доведе до въпросния проблем.Отивам в бултрако. Посреща ме главния механик. Направих си експеримент и не конкретизирах маслото, а му казвам че искам трансмисионно масло за моята кола. Човека без да се замисли, че 4 литра са 140 лв., без да натисне и едно копче на компа да види какво казва програмата ми вади Honda CVT trasmision fluid.Питам го дали е сигурен за маслото, той вика - Да 100%. Аз му казвам, че съм чел тук и там, и че това което ми дава не трябва да е моето масло. Той ми казва -Ей сега ще ти покажа. Сяда на програмата рови рови и млъкна. После взе да ме убеждава, че маслото което ми дава е по хубаво и е по-нова разработка и дрън дрън. На компа си пише ATF-Z1. Ако зависело от него щял да сложи CVT transmition fluid.И аз си викам, че точно заради някой като теб ми тресе колата, някой който не иска да чете какво му е написал Японеца. Купих си ATF-Z1. Колата се оправи и си работи перфектно!
  9. Здравейте Колеги.Харесал съм си една хондичка и ми се иска да я погледне някой майстор в или близо до Дупница!Колата няма номера и няма как да отида до София, иначе бих отишъл до Омбре. Мерси
  10. Браво за темата колега! Утре ми предстои същата задача. Дано се управя...
  11. J не го занам, но джантите са от обява от днес тук във форума. Незнам как ще изглежда но неискам да ми стърчат от калниците?!
  12. Навън ли изкача когато Ет е по-малко? Със сток окачване съм.
  13. Моля някой информиран да каже, че съм на път да си купя такива.
  14. Абе и на мен на сивика от 6 - 7 засичания ми е давала 8 - 8,5 разход, при това с по-нервно шофиране. Говорим за градско. Преди 2 дена като я засякох ми даде 10,2(напоследък карам доста по-спокоино)!? Незнам каква е причината. Съмнявам се само в кварталната бензиностанция, която дори няма име...
×
×
  • Създай нов...