Jump to content

dondobri

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от dondobri


  1. Преведох си, ама пак не пише къде е релето. Бушоните са ясни. Системата е заредена с фреон, но има проблем - при пускане на климатика от копчето се забелязва промяна в оборотите, но не се чува характерния звук от включване на компресора и съответно не дУа лАдно. Ето затова ми трябва позицията на релето. Другия вариант е компресор ама даже не искам и да го помислям.

    премери дали ходи ток до шайбата след като го включиш,ако ходи ,а той не щрака"включва" си за съединител
    • Нагоре 1

  2. "Релето" е точно до компа-тоест в краката на пасажера,като обърнеш мокета има една ламарина която крие компа,под ламарината има и една друга черна кутия това там е блока за управление на климатика,имах също проблем с климатика и майстора,найстина беше майстор и го оправи,но по-добре ако нямаш познания недей барай там,понеже не е само включване и исключване,а и той има някви режими,при рязко подаване на газта взима импулс от компа и исключва компресора :rolleyes:

    • Нагоре 1

  3. Аз съм от плевен и познавам човек който на един Форд преди около 2месеца смени само феродото,кове се на машина става много хубава изработка,а за трайност немога да ти кажа колко ще искара,то зависи и от стила на каране.Но факта че вече 2 месеца кара без проблеми и оплаквания предполагам ще кара доста време.мога да се пойнтересувам повече тея дни колко пари ще струва стига да ми дадеш размерите на диска :ranting:


  4. имах няколко скъсани кабела в снопа който влиза във вратата на шофьора,след като ги оправих нещо май почна да се шашка централното.като запаля двигателя и затворя вратата колата се заключва,а като я изгася не се отключва,така ли трябва да е?


  5. Ако сте със стартери DENSO шалтера е разглабяем и там има медни пластини,който като понагорят малко в следствие на слаб акомулатор,или просто от годините започва стартера да върти бавно,или само да щрака леко без да завърта.Ремонта е около 10лв,такива части има в почти всички магазини :D


  6. Стои далеч от тая кола ако и е блокирала кутията представи си как е поддържан двигателя и понеже няма начин да разбереш дали е читава по-добре не я вземай въобще.

    Благодаря нататък клоня вече и аз като почна да се замислям да я взема и да тръгвам по-мъките :(

  7. Колата се продава доста евтино и затова се интересувам като пари ако я купя от какво и колко би ми струвало,затова незная на диагностика какво е показала това ми каза продавача,и аз понеже не вярвам. направо зададох този въпрос за ръчна да се слага


  8. При едно много задълбочено търсене в нета за един от проблемите на колата "студено палене-проблем""топло палене-проблем"есента разбрах че нещо не е много наред в тая кола и започнах да давам предварение на помпата за да мога да паля зимата и сега като се позатопли почнах да бутам на зъкаснение,но както повечето знаят работата на мотора не е същата при грешна центровка.Интересуваме от кои датчих взима импулс компа за да си дава аванс сам?каде се намира?и какви стойности трябва да показва съответно при -10.+10градуса ,много благодаря на всички :)


  9. Аз съм със същият Акорд и си купих Дебитомер точно заради тези проблеми ,но "МАЙСТОРА"не беше улучил диагнозата дефекта се оказа че е в снопа кабели който върви под кутията на въздушният филтър,там имаше два прегорели кабела след изолирането им вече две години се возя и само наливам гориво


  10. Здравейте на всички надявам се да ми помогнете,значи карам си английски Акорд ДИЗЕЛ 105 к.с.И искам и аз да ставам газар :lol: по-точно да слагам т.нареченият Растоварващ клапан, който СЪСКА та мисълта ми е как да стане след като при отнемане на педала на Газта дизела няма дроселава клапа която при затваряне да създаде свръх налягане във въздушните пътища и клапана да си свърши работата,а съм чувал дизели който съскат искам да знам голямо ПОБЪЛГАРЯВАНЕ ли пада?


  11. Там има лагер ,който обаче ляга между"КАСЕТАТА" на диферинциала и Кожуха на скоростната кутия,а във вашите случай както и в моя се износва самата КАСЕТА. решениета са две или с ново или се отива на стругар който да остържи една хубава фтулка да може да се замести там дето е разбито и каналите за мазане на карето да се направят.и всичко това се получава от нередовна смяна на маслото в кутията.Ремонт за 20 лв :lol:


  12. моля помагайте!след като си смених радиаторите/воден и климатичен/съответно с перките и останових че са ми изрязани кабелите до снопа , който е зад десния фар.Та молбата ми е ако някой има време да погледне кои цветове влизат в датчиците на радиатора и в буксите на перките.колата е Accord 1998 година 2.0тди


  13. Хм и аз карам акорд, ама ползвах друг подход. Компютъра на АБС - а има самодиагностицираща функиция. Буксата е същата, като тази за главния компютър. Тоест колега при моя проблем аз направих следното:Изключваш от контакт, даваш на късо на двете крачета на буксата /намира се на гредата до краката на пътника до шофьора/ и даваш на контакт. Следиш миганията на лампата на абс -а на таблото и броиш. Компютъра сам си показва къде му е зора. Дългите мигвания /по-продължителни/ отброяват десетиците, а късите /по-кратките/ единиците. Тоест, ако мигне веднъж за по-дълго и после 3 пъти за кратко, това е грешка 13. Повтаряш за сигурност и после търсиш в Аутодата срещу тая грешка какъв е проблема. Звучи сложно, но всъщност е елементарно, тъй като компютъра нарочно е така нааправен, т.нар. selfdiagnostic function.При мен например показа някакво повишено налягане на моторчето. Отпуснах налягането в системата /в аутодата всичко си пише/ и от тогава нема ядове. А да, и трябва да изтриеш грешката от компа. за целта откачаш клемата на акумулатора за около 1 мин. и си готов.Успех.

    намерих тази букса обаче има о6те един проблем тя има седем кабелчета кои трябва да дам на късо,и още един проблем на самия АБС няма от каде да се обезвъздушава :)
×
×
  • Създай нов...