Jump to content

Сивик 1.5 114 аеродек англ

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно Сивик 1.5 114 аеродек англ

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Хонда сивик 6ген
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

179 профилни разглеждания
  1. И аз минах със сивика без проблем. Катализатор наличен, евро 2. Колата на газ, пали на бензин и обръща на 40°, като си я карам основно на газ. За всеки случай сипах 5л бензин да е пресен точно преди прегледа и повъртях 7-8км да загрее добре колата. Заговорих се с хората от пункта предварително преди прегледа.. Казаха, че пак всичко е пунта мара и въобще да не се притеснявам. По старите коли минават без проблем. М/у временно си виждам по пътищата изкормените дизели пушещи като кюнец вече с новите стикери, минали преглед успешно.. А за газта кога ще направят категория, като еко гориво..
  2. За това не съм проверявал, но водна помпа сменях с ремъците преди 12тина хил км. Навил съм се скоро да си сменя радиаторите, че и 2та са с доста деформирани ламели в долната част(там са по-открити). Гледах, че като цени са сравнително евтини. Ако дадете съвет за марка ще е супер)
  3. На задната врата са по-големи дръжките. Имат предвидено място за копчето за ел стъкла или самото копче ако колата е със задни ел стъкла. Според мен лесно ще се залепи защото е счупена на 2,а не е раздробена. Трябва да свикваш с такива побългарявания по интериора на тази кола😁
  4. https://www.digitaltuning.bg/tuning/honda/civic/1.5-vtec-114-cv Колеги, дайте мнение по въпроса. Изглежда добре като характеристика и сваля допълнително иначе ниския разход. Евентуални проблеми за двигателя може ли да се получат? И ако някой е правил нещо такова и даде отзив ще е супер)
  5. Ще те разочаровам.. Такава дръжка се намира изключително трудно. На мен ми се беше счупил водача на жилото отзад на самата дръжка и жилото изкачаше от ухото на дръжката. Търсих къде ли не и звънях на всички морги за японки. Дръжките са им слабо място на англичанките, включително външните.. Намерих налично в морга само бялото лостче, но не и цяла дръжка. Моя проблем го реших с клещите. Извадих жилото(то всъщност е твърдо) от последната скоба преди дръжката за да си набавя сант-два дължина и го прегънах с клещите за да не излиза от ухото на дръжката. Обяснявам ти вс това защото вероятността да се счупи водача при сваляне на дръжката е огромна, а на снимката виждам че е здрав.. Все пак са коли на годинки, а тая пластмаска е тъничка, а евентуално ако намериш дръжка от морга сигурно ще е без този водач. Иначе ако можеш те съветвам същото като колегата.. Импровизирай и лепи с нещо. Идеята му с мрежа за основа е добра и с добро двукомпонентно лепило ще се получи. Иначе дръжката се сваля и монтира лесно, без нужда от сваляне на кората. Трябва да е на едно винтче. Успех!).. Знам каква занимавка е..
  6. Здравейте, колеги) Да кажа какво излезе. Понеже колегата доста ме притисни с гарнитурата на главата направих ц.о. Тест и за всеки случай майстора свали свещите и огледа цилиндрите за следи от антифриз.. Всичко е ок. Промихме добре системата и си взех нова капачка на радиатора и работата е ток и жици. И добавка за теч сложи, че все пак минимално количество антифриз ми се губеше. Увери ме, че термостата си ми е наред, след проверка и сега само гас😁 И да.. Радиоторите ми са един до друг и не се охлаждат взаимно
  7. Схема на вътрешна бушониера и АВS бушониера
  8. Здравейте, отново колеги) Да дам обратна връзка какво се случва. Малко късно, но все пак отпускарско време и колата и аз си почивахме) Явно проблема основно е в капачката на радиатора. Констатирам, че след като издърпа антифриза в разширителния, не го връща в радиатора когато охлади. В идните дни ще промия системата по оказаната по-горе схема и ще сменя и термостата с гарнитурата. Поздрави и още веднъж благодаря за помощта)
  9. Благодаря ти колега) Наистина доста изчерпателна и полезна информация)))
  10. Благодаря колеги) Още един въпрос.. Извинявам се, станах досаден, ама си я обичам хондичката и искам да е топ😁 След като издухах гарнитурата на главата, два пъти промивахме системата, но още ми прави оранжева смес на дъното на капачката на радиатора, а в разширителния цвета си е добре. Казаха ми да промия системата на работеща кола, а не да свалям и да мия радиатора. Може ли съвети и инструкции как да стане промиването, че така или иначе ще сменям термостата, поне да оправя всичко) Благодаря предварително)))
  11. Благодаря колеги))) Капачката е смених, че старата запече и спря да си връща антифриза от разширителния в радиатора. Иначе гарнитура на глава съм издухвал преди 2год,но успях да реагирам и ремонта мина леко... Затова ми държи влага и се притесних😁 Сега съм сигурен, че не влезна в червено, щото видях и реагирах веднага. Реално не знам до колко щеше да качи температурата.. Днес вече навъртях 70км и всичко е наред за сега, но не съм пускал климатика. Довечера като се прибирам ще го пусна да видя дали пак ще качи градуси. Естествено преди това ще проверя нещата както ме посъветвахте и ако имам време още днес ще си поръчам капачка 1.1 и като се замисля ще взема и термостата да си сменя за всеки случай. Още веднъж благодаря)
  12. Здравейте колеги. Нов съм във форума. Вече 5та год съм на сивика и вече за германки не искам и да чувам😁 Един може би странен въпрос, но получих разнопосочни съвети и да се допитам и тук. Оригиналната (ако въобще е оригиналната и не е сменяна) капачка на радиатора ми е на 1.1 скоро е смених, но ме посъветваха да сложа капачка 0.9 бара (корейско производство). Днес в баш жегата в Пловдив 39° на сянка пускам климатика, като първо извъртях малко вентилатора и като пуснах климатика изчаках 2-3мин преди да дам циркулацията на въздуха... И към 5мин и 3-4 светофара по-късно започна да загрява. Както знаете скалата не е цифрова но 100-110° си ги удари. Дирекно от климатик зададох на парно на макс и тръгнах. За 100-150 метра оправи градусите и повече не загря. После като спрях прегледах всичко. Маркучите са ок. Перката на радиатора си върти. Не е хвърлило антифриз, седи си на макс в разширителния. Единствено не проверих перката на радиатора на климатика но преди ден си работеше и всичко беше ток и жици.. Та.. Възможно ли е да съм сгрешил с тази капачка 0.9 бара и да обърквам охлаждането на радиатора или проблема ми е другаде? Благодаря предварително)
×
×
  • Създай нов...