Jump to content

Obamium

Фен
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Obamium

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic 1.6 sport
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

410 профилни разглеждания
  1. Здравейте, налага ми се вече смяна на предните дискове и накладки. Опитах се да потърся насам натам някакви оферти, но нищо не мога да намеря. Ориентирал съм се към ATE. Може ли някой да ме посъветва или да ми прати линк към някой магазин, за да си купя. Ще бъда много благодарен! За всеки случай пиша модела и тук: Civic 7th gen 2003 1.6 vtec sport. Благодарности!
  2. Здравейте. Търся сервиз, който ще ми поправи проблема със спирачните апарати, защото са блокирали. Знам за добре известните сервизи Хондаджии, но те имат доста срок за чакане, а аз се опитвам да реша проблема възможно най-бързо, защото сега със започването на университет колата ще се кара постоянно.(говоря за HPP и Мотобокс) та ако имате някакви предложения за кадърни майстори,които ще усчеят да ми свършат работа, моля споделете, защото проблемът става все по-належащ. Благодаря!
  3. Здравейте! Миналата седмица забелязах, че десния фар не свети на къси, но на дълги си свети. Проверих бущоните даже ги смених и пак същото. Замерих самата буксичка където влиза крушката и установих че едното пинче едвам отчита някакъв ток. Та въпросът ми е какъв е щансът да е реле? И ако е реле от къде бихте ми препоръчали да взема?
  4. Благодаря много, колега! Мисля, че схванах за какво говориш ще пробвам да видя дали ще стане.
  5. Здравейте! Установих, че пружинката на капака ми е развалена. След щателно претърсване ми излиза всичко друго само не и пружина за капак. Да допълня, че съм проверил дали палчето се прибира и да, прибира се там няма проблем. За сега решението ми е да отварям капачката с ключа на колата докато ръчката за палчето съм я подпрял с една отвертка нямам избор закъсал съм го... Та, ако можете да съдействате като ми пратите линк към въпросната пружинка към някой магазин на конкретния модел, тъй като нямам представа как изглежда на моята кола конкретно (Civic EP2 1.6Vtec). Ако не - ще се обърна към Бултрако най-вероятно. Благодаря!
  6. Не съм но до последно нямаха нужда от смяна. Утре ще разклатя гумата на колата да видя дали със сигурност имам някъде по линията проблем. Просто ми беше интересно дали това движение е нормално.
  7. Здравейте колеги! Ровех из целия форум и нещо нищо не намерих по моят въпрос та реших да отворя тема. При потегляне и завъртане на волана започнах да чувам един много странен скърцащ звук с който се бях сблъсквал и преди. Тогава се оказа че кормилният накрайник е издал багажа. Това се случи преди месец и тогава смених и двата външни кормилни накрайници. Днес този шум пак се появи. Осъмних се и реших да проверя пак накрайника като просто навих волана на пълен десен и си мушнах ръката при накрайник и го разклатих наляво надясно. Накрайника седи стабилно нямаше движение нагоре надолу но имаше движение наляво надясно. Никъде не успях да намеря нещо по въпроса и исках да питам дали такъв тип движение наляво надясно е нормално или пак трябва да се сменя? Странно ми е защото накрайникът е на месец а поради прекрасните ни пътища дори не карам бързо точно с презумцията да щадя колата. Сега още значение може да придава фактът че колата е със 17ки минал съм на реглаж след смяната и всичко си е направено по учебник. Временното решение за скърцането беше вд-40 и помогна поне временно.
  8. Здравейте колеги. Това ми е първата тема във форума и съжалявам ако не е на правилното място. Реших да попитам и тук преди да бързам със заключенията. Така от скоро съм собственик на един Сивик 2003 1.6 vtec sport и установихме в сервиза че за смяна са и задните тампони на долен носач както и абсолютно всички тампони по окачването. Проблемът е там че ми казаха че за да се сменят тампоните трябва да свалия целия заден мост и абсолютно всички тампони да се сменят. Казах си добре нали така или иначе са за смяна. Проблемът дойде когато се установи че тампонът на долния заден носач не може да се намери по номер на рама пък после се оказа че не може само тампона трябва целия носач. Идеята ми е дали ме ментят яко или не. Това ми е първата Хонда и не знам как седи въпросът с тия тампони. Едни ми викат че задните всеки може да се сменя индивидуално друг ми вика че целия заден мост трябва да се свали и да се сменят всички трети ми вика че големият тампон даже не се намира чо номер на рамата. Кажете кое как е защото вече съвсем ме ушашвиха с тези глупости. Искам да оправя тия тампони и да ми е мирна главата😀.
×
×
  • Създай нов...