Jump to content

Nikol

Фен
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Nikol

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Шивачево

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Имам 1.8 с газово принс вече 2години я карам и засега съм много доволен. Разход на бензин 7,5-8 на бензин и 10 на газ. Двигател i-vitec малко тромаво се набира но след като вдигне над 3000 оборота се включват високите кобилици и политаш.Окачване на базата на СRV, аз я взех с проблем със сносимост на задните колела, замених задните щанги с спортни регулируеми от Холандия.За семейна кола страшно удобна, събаря предна средна седалка и от задната спокойно сменяш памперсите на бебето.Широка и с висок таван повечето са с климатроник, моята лично с автопилот. Обслужване според средствата по препоръка масло 0w20 хондовско 150-160 лева, двигателя събира 3,8л. масло.Филтри маслен, въздушен, купе-поле около 40-50 лева.Двигателят е с верига не съм я сменял, но ми предстои оригинален комплект с ролки и водна помпа 800-1000 лева.Приятна возия много тих двигател.140 коня хапва си по малко допълнително масло между смените.Има подгрев на задно стъкло и странични огледала. Задните седалки се събарят до равен под и става огромно багажно пространство.Аз съм 130кг и отпред спокойно сме се возили 3 възрастни.Удобства от всякъде 7 стойки за чаши, 2 тайника скрити в предната средна седалка,Ел. стъкла с възможност за блока от мястото на водача както и заключване на всички врати - за малки баращи деца - перфектно.Волана се регулира както надолу-нагоре така и в дълбочина.Дизайнерско CD-радио неподлежащо на смяна с магазин ски-в интернет видях че има специална мултимедия с навигация която може да го замени.Поленов филтър зад жабата която по мое мнение е малко тясна.Триптроник и външна температура на таблото.Велурени седалки много трудни за почистване,при повече късмет при висок клас оборудване попадаш на кожа.Шест степенна скоростна кутия при която при неподходящи обороти скоростта не влиза.140км/ч поддържа без проблем от София до Нова Загора изпробвано по 2-3 пъти в месеца за последните 2 години.Двигателят се вгражда от 2008г. в модела има го също и на сивика. Преди това са с двигател 1.7 и 2.0.
  2. Оригиналните маслени филтри за бензиновите хонди са за същият тоя ключ 64 мм 12 стенен
  3. Имам същата и да не се набира страхотно сравнявам с вито 125 коня дизел-турбо на права направо я изяжда с нейните 140 коня. Въпреки това гори малко за 650км - 60 лева газ и няма проблеми с изпреварване по магистралата, въпреки че е малко мудно се наема ускори ли добре се движи. За семейна кола е идеална. Много широка единствено корите на вратите малко дразнят защото леко опират не са ги прибрали във вратата пък и са 3 седалки отпред все пак но се свиква.Единствения проблем който имам от както я взех (май 2019) е със сходимоста на задните колела особено дясното яде гуми отвътре. Поръчал съм си регулируеми щанги от Холандия и постепенно ще сменя всички тампони че там е цифра.Климатика незнам дали оказва влияние на горенето, но е постоянно на 18 градуса. Общо взето засега съм много доволен от нея.Моята е с КРУИЗ КОНТРОЛ и като натисна бутона за ускорение с една единица направо се усеща как рита така че предполагам двигателя не е толкова слаб и все пак е ivitec което предполага повече разход при по агресивно каране. При по високо налягане на маслото би трябвало да се включва щифта на по високите кобилици което променя времето на отваряне на клапаните или поне на теория е така.Има страхотни спирачки които ми се наложи да ползвам инзвънредно поради един неорентиран дядо с лада,за килограмите си спира по добре от старият ми голф 2 и от витото.
×
×
  • Създай нов...