Jump to content

DreamOfPower

Фен
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от DreamOfPower

  1. Зарежда на 5 ампера до към 80%, после на 0,6A по спомен. Дали съм прецакал акумулатора с малкото зарядно само времето ще покаже. След няколко месеца ще споделя... Пък и нов е 120 кинта, тоя дето зареждах дори не знам на колко години е. Пак казвам, че според мен инвестицията в голямо зарядно не си струва. Може би на някой с по-скъп акумулатор и с повече от една кола да му върши работа, но мен и малкото ме устройва.
  2. Понеделник си взех малкото от Лидл. Петък не успя да запали хондичката понеже не я бях палил една седмица и "зимата ни изненада". До този момент не бях правил по акумулатора нищо откак съм взел колата. Малкото зарядно от Лидл свърши работа. Banner-a беше паднал на 10,2 V. Първоначално го регенерира с разни пулсации, докато мине 11 V и после го зарежда. 45Аh го зареди за 8-9 часа после само го поддържа с много нисък ампераж. Та закачих си сутринта акумулатора на колата и си запали от раз. Не виждам смисъл от голямото и по-скъпо зарядно, при все че малкото върши работа. Особено, ако се ползва веднъж в годината или както в моя случай на няколко години. Aко човек има две или повече коли и/или малък сервиз може да си вземе голямото, но иначе не си струва инвестицията.
  3. 2000 км след ремонта. Каране основно извънградско, голяма част по магистралата. Колата се държи повече от добре. Вече я настъпвам малко повече до към 5000 об/мин, но все още не й давам цялата газ, пък и возя сина и съпругата. При ускорение върти гуми на втора. Има един все още нерешен проблем и той е ламбда сондата. При намаляване на скоростта посредством двигателна спирачка особено на 4-та и 5та, по-рядко на 3та светва лампата на двигателя, след което оборотите особено на празен ход играят и колата се държи странно. При изгасяне на мотора лампата угасва и всичко е наред. Грешката е номер 1 - ламбда сондата. Долях й веднъж масло около 100-150 мл. Когато е студена се чува леко потракване откъм цилиндрите, но като загрее добре т.е. след каране и форсиране, утихва и работи равномерно. Мисля тия дни да реша проблема със сондата и ще видя как се държи на пътя и ще засека разхода на гориво.
  4. Дойде време да споделя впечатления след ремонта. Колата вече е сглобена и й направих около 600км каране. В началото с минерално масло, заради сегментите и вече пълна синтетика 5W50. Сложих й по-дебело масло, понеже хлабините на основните лагери са големи - в допуска са, но близо до него. В началото колата беше леко спъната, особено между 2200 до 4000 оборота, но сега върви на бургия! Чек лампата светва от време навреме и ме съмнява ламбда сондата или да трябва ремап на компа. Съмнявам се в бедни смеси. В началото на седмицата настроих гаозвия комп, колата върви много добре на газ и проблемът със смесите сякаш се изчисти. Мощността определено се усеща значително повече от преди ремонта и разходът на гориво намаля с 2л/100км при все че климатикът работи (просто в тия жеги няма как). Досега маслото не го е пипала, държа го на малко над средата на щеката. Остана ми да си намеря капачка за радиатора, което засега се оказва трудна задача и карам с неоригинална капачка с малко по-малък диаметър на уплътнението, но проблем с температурата все още не съм имал. Нивото на охладителната течност го следя редовно преди пътуване. Надявам се с този пост да съм помогнал на някого, а и аз самия научих много.
  5. Разлика между компресионната височина на бутала P29. В ляво YCP с височина 29мм (по каталог); вдясно NPR с височина 30мм. Вижда се и лека разлика в големината на купола отгоре. Това на YCP ми се струва малко по-голям. По спецификации и двата трябва да са с обем 7,2 cc. П.С. Калкулаторът си смята точно, проблемът е във входящите данни и разликата между техническите специификации на някои компоненти. Например компресионната височина в моят случай е по-малка от стандарта, но както се вижда съм попълнил коригирани данни. Можем да се съмняваме и в данните за големината на купола на буталото и точната големина на горивната камера на главата, но предполагам разликата ще е незначителна спрямо стандартната. Не искам да режа блока отгоре, понеже не е сигурно дали пък няма да отида на прекалено голяма степен на сгъстяване и да си създам повече неприятности, затова ще пробвам така и ще видим, ако се наложи пак ще се прави.
  6. След повторно замерване се оказа, че недохода е 1,4мм. Буталата на YCP са с компресионна височина 28,6мм, а оригиналните са 30мм, откъдето идва разликата. Явно това си е недостатък на буталата на YCP и специално на P29. Идват по-къси. Реших да ползвам двуслойна гарнитура от Y8 и с нея степента на сгъстяване е 11,1:1, което ме устройва. Ето и и графика от калкулатора, който съм ползвал.
  7. Това как би могло да се коригира, допълнителен шлайф на челото на блока?
  8. В ДМТ буталото няма ли пак да слиза с толкова по-надолу от преди? Т.е. не би следвало да промени степента на сгъстяване...
  9. Качвам малко снимки от ремонта с кратка информация. Състоянието на клапаните и главата преди ремонта. Двигателят не беше отварян до този момент, всичко вътре е оригинално. Личи си разхода на масло... Коляновият вал с поставени нови лагери. Оказа се, че хлабината на новите лагери е извън нормите и се върнахме на оригиналните, които имат още живот. Главата след шлайфане и почистване. Ремонтните бутала YCP P29. Вижда се, че имат лек недоход. С гарнитура от d13 би трябвало степента на сгъстяване с тях да дойде на 10,89:1. Остава финалносто сглобяване и се почва разработването на мотора
  10. В конкретния случай едва ли... Пък и при все, че има надран цилиндър и загуба на компресия е почти сигурно, че разходът е оттам. Като я сглобим и разработя ще пиша пак за разхода и ще видим
  11. "Слагаш 4-2-1, резонатор на 15 см след колектора с вътрешно Ф 52/4 и така до крайното гърне. Снимай ремонтите бутала челата като ги вземеш. " Буталата още пътуват, поръчах ги от Пуерто Рико, като дойдат ще ги снимам. Относно генерацията, ако намеря стокова за VTI англичанка дали ще стане?
  12. След замерване на блока (D16A6) се оказа, че е с леко овална форма и ще си правя моя с шлайфане на 0,5 мм. Намерих си бутала YCP P29 на 75,5, с които би следвало да се повиши степента на сгъстяване. Въпросът ми е има ли опасност за близка среща бутало-клапан и каква гарнитура за главата да използвам? Ако някой е слагал такива бутала ще се радвам да сподели опит.
  13. Малко ъпдейт по темата. Колата ще се прави с блок от D16A6 и нови бутала, като идеята е да се вдигне степента на сгъстяване (някъде в диапазона 10,1-10,5:1). Въпросът ми е при положение, че имам издухан катализатор и крайното гърне е вече пробито от ръжда, има ли смисъл да мина на по-голяма генерация и друг изпускател (наприемр 4-2-1), след като повишавам степента на сгъстяване? И ако има смисъл генерация от кой модел бихте препоръчали? Искам леко да я отпуша, но пък да не става прекалено шумна.
  14. Мисля да сменя буталата заедно със сегментите, ще видя и лагерите в какво състояние са, но ще изчакам още месец-два да събера лев. Маслото не искам да си го прецаквам, че точно го смених - Castrol Edge 5-40 с ACEA C3, четох някъде, че маслата с mid SAPS са по-добре за газ. Първо мисля да сваля катализатора и да си оправя крайното гърне, че са си заминали вече. На мястото на катализатора резонаторно гърне ли да сложа или права тръба? Ще ми се да си оставя фланците за в бъдеще, ако изпадне някой читав катализатор и да си го върна или ако мога да си рециклирам моя.
  15. Свещите са NGK, каквито пише на покритието на ангренажа. Предните бяха същите. Ангренажът е зацепен. Колата като загрее и се успокоява, явно при разширяването на буталото уплътнява малко, но студена си е 3 цилиндрова. По принцип я карам малко по-агресивно, имам малко бебе и много обича форсажите. В лютеницата не я вкарвам, но на 4000-5000 си я настъпвам при ускоряване. Ще гледам по-кротко вече. Само с хонинг не знам дали ще се махнат тия деруги, не знам колко са дълбоки, но са много. Един приятел ми предлага блок от D16A6 изгодно, та ще помисля. Не съм гледал цени на ремонтни бутала и сегменти и нямам представа кое ще е по-надежният вариант...
  16. Здравейте, От известно време следя форума и мога да кажа, че научих много неща, та се надявам да можете да дадете съвет. Карам Хонда Сивик англичанка от миналата година и като цяло съм много доволен. Колата се кара основно на газ, с газов инжекцион е. Окачването е безупречно, возията е повече от приятна, динамиката също. Още като я взех имаше теч от капака на клапаните, който след първоначалното обслужване беше отстранен, но остана един немалък и непостоянен разход на масло. Когато я карам спокойно и в града, масло почти не бара, но когато я карам по магистралата със 140-150, си похапва доволно, същото е положението и в проходите. Средният разход на масло е около литър на 2000км. Колата отзад не пуши, ауспухът е сух и ръждясал - имам катализатор. Мой приятел механик ме посъветва да я карам така и да следя редовно нивото на маслото, което правя все още. До следващата смяна (преди около две седмици) съм доливал многократно. При обслужването наскоро (ангренаж, филтри, масло, свещи, реглаж на клапани и т.н.) открих, че една от свещите е в много лошо състояние. Колата след обслужването взе да се държи нестабилно, особено студена, все едно работи на 3 цилиндъра. На газ направо си гасне. Снощи с моят приятел механик свалихме свещите и се оказа, че тази на 2ри цилиндър е почерняла. Вкарахме камера в цилиндъра и се видя, че има множество вертикални деруги. Въпросът ми е какви опции имам при това положение. Дали да шлайфам блока и да сложа ремонтни бутала 75,5мм или да си търся друг блок втора ръка от Д-серия? Имам ли други опции? Колко време мога да продължа да я карам така и какви негативни последици могат да последват от този проблем? Благодаря предварително.
×
×
  • Създай нов...