Jump to content

DDDimitrov

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от DDDimitrov

  1. Здравеите колеги, искам да благодара на всички които се включиха в темата. Този проблем ме мъчи повече от месец, не съм жалил пари, не правя компромис с частите. Днес се реши проблема, по някога дребни неща могат да ти сруват много нерви и средства, но поне научих нещо ново, ще споделя това да го знаете и да обръщате внимание на детаилите. Проблема излезе от силно замърсени болтове, болтовете през които минава спирачна течност, след поредното разглобяване реших да ги проверя и тях, странна гумена субстанция се намираше в централния отвор, която в моя случай го играе ролята на клапан и пречи да се върне буталото. Сега си обясних и причината едното колело да грее много повече от другото, в единия болт имаше по голямо парче :-). Как са се замърсили не знам, защо не е излязла при обезвъдушаването където налягането е високо с дебит, не знам. Според мен е от разлагащи се маркучи, които вече ги няма. Колегата ruil4o е прав, тази кола няма кантар, има разпределител под спирачната помпа.
  2. Да, регулира усилието на задните спирачки в зависимост от това колко е натоварена колата, механичено регулира усилието спрямо разтоянието между задния мост и купето.
  3. Съмнявам се да е помпа, косултирах се с човека който ми прави кота в България и той ме насочи към регулатора за налягането, по нашенски кантара. Тази я карам от година и не я познавам много, на 6 генерация знам къде е как изглежда. Имам 27 стаж но такова чудо не съм виждал.
  4. 100%, без чоп са, връщам апарата ръчно колето се върти натускаш спирачката и не можеш да завъртиш главината или с голям зор отварям ръчно всичко е ок
  5. Здраеите Колеги! Извинявам се ако дублирам темата. Някой сблъсквал ли се е с проблем с кантара? Задните колелета греят, сменил съм спирачни апарати с нови, добре се движат буталата, супортите са добре, смазани движат се перфектно, нови спирачни маркучи, сменен ABS модул, не свети нищо по таблото, проблема не е в ръчната. Пиша това да не разтягаме темата, само кантара или регулатора на налягането на задните колела не съм пипал. Ако някой е имал подобен проблем (може ли да се раздвижиили нещо друго) и го е решил ще се радвам на помоща му. За късмет попаднах на тема кото моя проблем, колегата е объркал накладките за седан, мойте са правилните без чопа.
  6. Благодаря за информацията, не бях сигурен дали свети долу, карал съм други марки на които индикира и долу. Леко и безаварийно пътуване на всички!
  7. Здравейте! Искам да попитам колегите които карат автоматици дали светят инициалите на скоростния лост долу, при смяна на позицията сменя ли индикациата? Ако има осветление и някой се е сблъсквал с този проблем ще се радвам ако сподели инфо. Извинявам се ако повтарям темата, но не попадна на информация.
  8. Ако прочетеш какво съм писал, ще видиш че не карам газ спирачка, ще видиш че са сервизирани апаратите. Съжалявам изобщо че се впуснах в обяснения, нямам намерение да продължавам. Ако искаш на пролет като се прибера в България живот и здраве както се казва, ще ти я докарам да намериш проблема.
  9. Благодарен съм за съветите и ще се опитвате да помогнете, но, темата е дали мога да сложа спирачни апарати от type r на моята, отворите на държавите на апаратите дали са същите като на 2.0. Много хора са я гледали, включително и аз съм разглобявал всичко до най малкия детайл почиствал съм го както никой няма да се занимава в сервиз, смазвал съм, просто се кривят. Карал съм с брембо, текстар, трв, цимерман, ебц, ате, преди 3 седмици нарочно сложих китайски, всеки може да си направи сметката колко съм дал и да види че не съм жалил пари, не е проблем да си купя читави апарати от 2.2, ако не намеря да взема и нови и да сложа по усилени дискове.
  10. Винаги присъствам при ремонтите, а и аз лично съм съм го правил, вадени са буталата защото няма как да се смени големия маншон без да се извадят. Както по рано писах проблема е от години на общо 3 коли еднакви, когато ги вкарам от вън няма проблеми с дисковете докато не станат за смяна, викам частите менте, почнах от вън да си ги вкарвам, EBC то един колега от форума ги поръча в Англия, ATE то от Холандия. Ясное че има качествени но явно не попадам на такива за това вече съм се решил да сложа от type r защото са по сериозни белкем не се кривят толкова.
  11. Здравейте, благодаря за коментара. Апаратите са подържат редовно, почистени, смазани супортите нямат луфт, гресирани с високо температурна смазка, маншони здрави и сменяни буталата се движат перфектно, няма задържане и прегряване на дисковете, на техническия преглед заковаха и двете на 1560кг. Спирачна течност се сменя на 2г ravenol. Не се оплаквам като колеги че не спира, доволен съм от спирачките. Последните дискове ATE след едно спиране на магистралата заради катастрофа от 130 до 0 и почна да тресе, дискове на 10 000 дали има, сменям с нови никакъв проблем до следващото по тежко спиране или 10 000- 15 000хил. нормално каране.
  12. Здравейте колеги, търсех тема някой за подмяна на спирачни дискове и апарати но намерих само за 7 генерация. Питането ми е такова, някой слагал ли е спирачни апарати на акорд 6 2.0 147кс. от акорд 6 2.2 212кс. болтовете на спирачните апарати съвпадат ли на шенкелите? Предполагам че ще чуя мнения че апаратите са по големи, едната е с 4 болта другата е с 5, наясно съм с тези неща карам модела от десетина години. Не знам как е при вас проблема с кривенето на дисковете но при мен е много голям. В общи линии не остана известна марка дискове които не съм пробвал, единствено с EBC GD1014 издържа 30-40к. Много хора са ми гледали колите и всички накрая стигат до извода че няма проблем с главините, апаратите. Темата и за зад кормилното устройство е коментирана, не натоварвам спирачките ако не се налага, не съм състезател. Идеята е да мина на по големи и по дебели дискове да реша този проблем. Ако някой е правил това упражнение ще съм благодарен да я сподели.
  13. До колкото събрах информация, заварят стоманизирани детайли по тръбата около катализатора. Този метод спасява от тръбореза, но не и от диамантената проволка, въпреки всичко ще ги забави малко. Както писах по горе на някои модели може да се сложи ламарина, това е най сигурния начин, но не трябва да се спира потока от въздух който го охлажда. Всичко е заради паладия който влагат, цената се е вдигнала многократно.
  14. По принцип е много лесно да се дадат едни пари и всичко се оправя, аз си купих катализатор със сонда, но от блъсната кола, имам го но не исках да го слагам, причините са ясни, утре пак няма да го намеря. Цените в ибей са доста по високи от това което четох във форума особенно за някои марки, има подобни цени в щатите и канада но като сложиш 70-150 долара доставка и мито пак идва доста солено за един нормално работещ човек. Извинявам се на еколозите, да си призная и на мен не ми е приятно, но докато държавата не сложи ред, така ще е, ако трябва ще го слагам и махам.
  15. Здравейте! Моята е акорд 6 генерация, при този модел може се облече с ламарина пода на колата без да пречи на нищо, има две важни условия: 1. Не трябва да се спира притока на въздух към катализатора да не прегрее и да се стопи. 2. трябва да е облече но с ламарина, Защо?.... разглеждах инструментите с които работят, не трябва да могат да прекарат диамантени проволки, верига с карбидни ролки и други подобни инструменти. Видях снимка на човек който си е направил решетка от арматура, е не успял да го защити. Относно заместителя как съм го направил, още се тества, не мога да кажа че съм намерил трайно решение, от няколко дена я карам минал съм 200-250км за сега всичко е наред не свети нищо, няма разлика във вървенето, даже е една идея по тиха колата. Никой не даде някакво решение как се е справил по нашенски, казаха ибей, но цените не отговаряха. Резонансното гърне аз си го направих, външния корпус е изработен от 3мм, тръба със същия диаметър е надупчена на много ситно с 4мм свредло в участъка на корпуса, кухината между тръбата и корпуса съм запълнил с високо температурна вата за камини ( има и керамична на 1300 градуса), но не намерих. Сонда е монтирана страницата на вече гърнето между тръбата и корпуса, а НЕ директно на тръбата, поне след тридневно четене из форуми тука и чужди разбрах че не става, даже и с удължители за сондата. Това съм направил, споделям това което знам за момента, дали ще е ефективно решение, времето ще го покаже. Ако има нещо неясно, пишете ми.
  16. Здравейте колеги, Аз съм един от пострадалите, но не пиша за това. След като разбрах че катализаторите на HONDA са в полезрението на крадците заради цената, реших да пусна едно предупредително съобщение. За определени модели чух че има вариант за защита. Хората са професионалисти, колите са проверени предварително, отнема им 3-4 минути на кола, без никакъв шим, има го на запис. Ако можете вземете мерки, не е приятна изненадата.
  17. Привет, моята е същата но 2.0, сондата е след катализатора. в момента са Хит хондите и в часнмост 6 генерация, поне такива сами наблюденита. Няма да казвам каква цена им дават на тарикатите дето се занимават с тия каражби, да не насърчавам хората. Проблемът е голям, нанасят щети за лиляди и не се виждат резултати от държавата!!!
  18. Аз съм готов, направих си гарне и чека не свети даже за сега излъгах компютъра. Който има проблем да ми пише.
  19. Здравейте, и аз като много други хора днес се изненадах неприятно, след запалване на колата разбрах че съм без катализатор. Колата е хонда акорд 6 генерация, порблема е такъв, има сонда на него, от няколко места чух че не може да се откачи софтуерно. Въпросът ми е: Някой успял ли е да сложи сонда на гърне и да е усяал да излъже компютъра? Признавам си не ми се слагат втора ръка на по 20г, или някакви измислени катализатори, които я станат, я не, и най голямата причина е че даже и да я възтановя системата не се знае колко време ще я ползвам, при този хит. За статистиката над 30 автомобила само за една вечер, това ми казаха в районното, 3 са на нашата илица. Ще съм благодарен ако някой сподели опита си!
  20. Здравейте колеги! Искам да благодаря на Izanagi, за помоща за избора и оказаното съдейсвие за дискове и накладки на марката EBC. Исках да ги тествам преди да си дам мнението. Тествахме два вида дискове от по високия клас с мой познат, съответно на едната кола са изминати над 10 000,а другата са над 30 000, мога да кажа че качетвото на тази марка е на много високо ниво, давам максимална оценка. Още веднъж Благодаря Izanagi!
  21. Здравейте колеги, колега dusiko, моя опит показва, че не става със заместители, карам същата и съм се сблъсквал с този проблем. Една от колите беше със DENSO, но заместител, постоянно светеше чека, казаха ми, че имали различно съпротивление и дават голяма разлика в параметрите. Не пробвай със заместители,аз сложих оригинална втора ръка от познат, и всички ядове приключиха.
  22. Здравей Geronimo82, и колеги, малко късно се включвам, но мога споделя моя опит, имал съм 3 на брой 1.6, и два 2.0, препоръчвам 2.0, всичките съм ги карал на газ. Първия ми 1.6 над 100 000км мой нямаше проблем на газ проблема бяха частите, и по слабата мощност, иначе невероятен разход ми даваше извън града, смених го за 2.0л пак на газ на него имах около 65 000, без проблеми но ме блъснаха жестоко с около 80км ми влезе във вратите, мога с две ръце да подпиша че наистина има 5 звезди на краш тестовете, третата също е 2.0 на нея имам близо 40 000 на газ. Относно темата газ, хонда не я харесва, F серията набива клапани, за мен е малко преувеличено има го ефекта, но на 30 000 регулираш клапаните за 15лв и караш проблем е ако са хидравлични а те не са, имам познати с над 200 000 на газ и не се е стигнало до там да свалят глава за ремонт, отделно не се знае на колко са я купили. Препоръчвам 2.0 от колкото 1.8, 1.8 гори колкото 2.0, но не върви колко 2.0 това мога да кажа от мой опит, аз лично съм фен на 2.2 , но така и не си намерих читав на разумна цена. Ако мога да бъда полезен с нещо с удоволствие ще помогна!
×
×
  • Създай нов...