Jump to content

Симеонов

Фен
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Симеонов

  1. Честно казано, виждам смисъл в горе написаното, но при мен липсва мощност при постоянно каране извън града примерно 90км и когато я сръгам при изпреварване няма тяга. Случва се и до трета да сляза за най елементарно изпреварване, което не трябва да е проблем и на 5та. Очевидно има някакъв проблем и лошото е че не съм карал такъв друг автомобил и нямам база за сравнение. Ще трябва да отстраня проблема със сензора и да се занимавам по сериозно(ако няма подобрение). Все си мисля, че тази кола трябва да е доста по жива. Шофирам също Ровър 620си 131кс и вероятно е по пъргав , макар на близо половин км.
  2. Благодаря колеги, тия дни ще се позанимавам и ще драсна какво се случва.
  3. Имам записана грешка от около две седмици за съответния сензор. Не съм на 100% но ми се струва, че на круиз контрола е по жива. Възможно е да събира грешки и в течение на времето компа да спъва колата, като защита. Само предполагам. Първо ще оправя тоя сензор, после ще видя какво се случва. Интересно е че чека светна преди две седмици а тази мудност е по отдавна, но не мога да преценя точно от кога.
  4. Ще споделя, че имам такъв проблем със същия сензор, за които знам от около 2 седмици, но дали има общо с проблема? Ако можеш да ми пуснеш линк към e bay ще съм благодарен.
  5. Здравейте колеги. Автомобилът е акорд (2003) К24 с газов инжекцион. Наблюдавам едно явление което доста ме нервира. Това го забелязвам и при газ и при бензин. Когато колата е студена върви прилично, но когато загрее става доста мудна. Няма смущения в обороти, няма прекъсване или промяна на звука на двигателя. Трудно достига високи обороти и е ми идва спъната. Основно съпругата ми се придвижва с нея и аз я шофирам рядко, но когато я карам не ме радва. Сменил съм свещи реглаж на клапани, но без промяна. Колата е на реални 270 000 (аз съм я взимал от чужбина от човек с документи) Възможно ли е да е запушен катализатор? Не вярвам особено много на регулирането на клапаните дали е извършено правилно, тъй като не съм бил там и отделно, че не разбирам. Ще съм благодарен, за предложения или поне в каква насока да тръгна. Благодаря.
  6. След дълго умуване проблема се оказа наистина компютър. Смених компа + чипа от стария и колата просто запали. Причините за повредата на процесора остават неясни. Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха с полезна информация. Във форума има хора с опит и с желание да споделят мнение как да се реши даден проблем.
  7. Цената с ключ и имобилайзер е 300лв, без 200. Утре ще говоря с хората от сервиза и може да го взема тоя от ибей. Благодаря
  8. Към момента проблем се оказва найстина в компютъра. Причината за прецакания процесор е неясна. В задачката се пита от къде да намеря компютър ? 300лв за second hand не са ли множко? Предложения? Благодаря!
  9. Изпратените схеми са точни, но все още няма резултат.
  10. Понеделник ще продължим. И според мен има прищипан кабел. Със схемата се надявам по-лесно да проследим проблемния кабел. Ще пиша отново, че това стана банално.
  11. Мисля, че този манюъл е точно каквото ни трябва. Дано и еладжията да мисли така. Благодаря rollin.
  12. Благодаря колега, сега ще прегледам нещата.
  13. Не мога да намеря ел.схемата за този модел. Някакви идей, сайтове, линкове?
  14. Не съм сигурен, но буксите са различни.
  15. Проблема си остава към момента. Към компютара на колата влизат 4 снопа. При откачането на единия успяваме да се свържем с кома на колата. При връщането на буксата обратно, връската се срива. Очевидно има нещо нередно по този сноп. Възможно е късо, прищипан кабел, скъсан или нещо такова. Проблема е че снопа е трудно проследим и електричаря иска схемата. В краен случей ще се хвана аз да го проследя тоя сноб и с мултицета да хвана кое точно събаря системата. Да напомяня, това се случва след смяна на съединител????!!!!!
  16. Всяко предложение е добре дошло. Колата е при Факира, Бисер мисля, че се казва.
  17. Помпата не включва въобще, защото се случва нещо с компа. Иначе с това бутонче пробвахме и без резултат. Благодаря колега.
  18. Здравейте! Автомобила който шофирам е Хонда Акорд турър, ръчна 2.4,2003г Скоро съединителя забуксува. Вземах нов комплект на Ашика. До тук добре. След смяната от сервиза (Велико Търново) ми се обадиха и ми заявиха, че колта не иска да запали. Опитва ли са многократно, но без резултат. До този момент не съм имал какъвто и да е проблем с автомобила. От сервиза заявяват, че са върнали всички датчици по местата и всичко е прегледано многократно. Настояват, че проблема е електрически и не е техен (естествено). Колата е препратена към електричар, при който, при размърдване на скоростния лост и запалва. При включване на задна колата изгасва и няма запалване. След включване на компютър въобще не се открива компа на колата. Незнайно как колата запалва отново и не след дълго изгасва и всичко приключва. Електричаря ми иска ел. схема, защото на сляпо не може да работи(по негови думи). Ако някой може да помогне с таква схема за к24а3 ще бъде супер много от полза. Тази сага продължава вече трета седмица. Съжалявам за неточните обеснения, но за пръв път се срещам с подобна проблематика. Другата ми кола е Ровър 620 си и освен да карам друго не съм правил. Благодаря колеги!
×
×
  • Създай нов...