Jump to content

diezz

Фен
  • Мнения

    227
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Мнения публикувано от diezz


  1. Това отдолу е к20а4, внос от Швейцария преди 6 години. Колата не е моя, на мой близък приятел е. Няма газ, с масло 0w30 се кара, като за сега по неговите думи масло не пипа. И двата вала са здрави и нямат никакви язви.

     

     

    k20.jpg

     

     

    Това отдолу е моя мотор (к20а4), внос от Франция, пак преди 6 години. Нямаше проблеми с валовете, като я карам с 5w30. Като я взех и сложих газ и всичко беше нормално първите 50к км, в един хубав момент обаче закъснях с реглажа на клапаните и на първи цилиндър на изпускателния вал се появи язва. Картинката е ясна, за протокола - вала го смених тази година защото ме дразнеше иначе колата се движеше нормално :). Вала го купих от Бултрако чисто нов. Масло сменявам около 8-9к км. и пипа 300-400 мл.

     

    eng.thumb.jpg.7efe5cdff371350be711ecaafc6e3106.jpg


  2. Линк: https://ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html

     

    Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 - 1 x 5L + 1 x 1L

     

    Стойност на поръчката: (13.95 + 59.95) * 2.15 = 143 лева

     

    Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

     

    Начин на получаване: Доставка чрез куриерска фирма

     

    Клубни поставки: Не

    • Харесвам 1

  3. Аз първо карах с TRW накладки и такива дискове сложих (отпред), свиреха ужасно много и за около 7-8к км почнаха да правят канали в дисковете. Изхвърлих ги заедно с дисковете. Сложих дискове ATE и накладки делфи. Накладките не свиреха докато не загреят, след това имаше дискотека, но не такава като от TRW-то, не правеха поражения по дисковете. Идържаха точно 35к км, и преди 600 км ги смених с АТЕ накладки, за 100 кинта ги взех. Мога да кажа, че за този пробег грам не се чуват, направо се родих, чак колата не можех да си позная, толкова бях свикнал със свиренето. Единствения недостатък на тези накладки АТЕ беше че сложих пластините от комплекта, като въобще не тествах, а директно смазах и сглобих всичко. Тръгвайки се оказа, че пластинките опират в дисковете и какафонията беше пълна. От там разглабяне, въобще не исках да ги пиля директно си изчистих и си смазах старите пластини и всичко заспа. Надявам се така да се задържи, иначе имах преход през Петрохан и въпреки по честото използване не просвириха за сега :) . На кутийката на накладките пишеше, че са произведени в Испания, това ми направи впечатление.


  4. Здравей,

    Поръчката ми е следната:

      

    Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html
    Вид и количество: HONDA ATF DW-1 0.946 L 3x тубички

     

    Стойност на поръчката: (3 * 15) * 1.9775 = 89 лв.

     

    Начин на плащане: Парите ги превеждам до минути по сметката.

     

    Начин на получаване: - с куриер, адрес на лично ще уточним.

    • Харесвам 1

  5. Врътката е такава, че като махнат акциза за пропан-бутана на таблото и цената се променя надолу. Акцизът е махнат само за пропан-бутана и метана, и това автоматично сваля цената на газта между 15-20 стотинки, което виждаш и на таблата по бензиностанциите, след което начисляват и отстъпката от 25 стотинки. Всичко точно и ясно е описано в държавен вестник, тъй че като заключение мога да кажа, че няма врътки и картели :D.

    • Харесвам 1
    • Благодаря 1

  6. Романо е хубава газова (стига да не е сбирщайн), но това, че не дават проблеми зависи много от късмет, монтаж и настройки :). Пета година карам с Романо и в началото като я сложих имаха много дефектни дюзи Fast2 (3-4 съм сменял), но с времето ги оправиха. Най-скъпата част и единствената освен дюзите, която гаранционно ми сменяха на втората година (най-вероятно е бил дефектен) е газовото ECU. От тогава само карам и сменям филтри. Иво Ленков за София е топ, препоръчвам с две ръце!

    • Харесвам 1

  7. Колеги здравейте,

    Колата е фейс, автомат бензин. Вчера забелязах нещо, което не ми беше правило впечатление и искам да попитам дали е нормално поведение. Като дам на контакт, лампата за маслото си светва, при палене си гасне и всичко е наред. Като позагрее колата и има някакъв малък престой или я запаля веднага, ми прави впечатление, че лампата за маслото като е на контакт въобще не светва. Интересно е, че колата я карам от 4 години и не помня дали от самото начало е така, днеска ми направи впечатление за първи път :)


  8. Ако чистиш дренажния мъркуч внимавай, защото ако прекалиш с пръскането пяната започва да излиза през въздуховодите отдолу в купето и първото място, на което отива е компютъра. Аз като си чистих питата на климатика, махнах перката с мотора и втори човек наблюдаваше какво се случва именно там. Добре че бяхме планирали да го направим по този начин, иначе щяхме да изкъпем и ECU-то :). До колкото имам спомен, колега от този форум с акорд, така си беше изгорил компютъра.

    • Нагоре 2

  9. Купих я същата мултимедия след като прочетох този пост, и след малко консултации с HristoHB (за което му благодаря) вече е монтирана в колата :). За парите си е супер, има си всичко. На старата мултимедия радиото много ми пръщеше и си мислех, че проблемът е в него, но сега и на новата виждам, че пак не добре се ловят станциите, най-вероятно е от антената. Без антена нищо не лови, след като включа антената започва да хваща някакви станции, което ме навежда на мисълта, че стоковата ми антена работи и не е прекъсната някъде. Някой имал ли е проблем със стоковата антена или пък да ми предложите да си взема нещо афтърмаркет, което работи добре.

    • Благодаря 1

  10. Здравей Насе, за много години, жив и здрав,  поръчката ми е както следва:

      

    Линк: https://www.ato24.de/en/castrol-edge-professional-h-5w-30-honda-1-l.html
    Вид и количество: CASTROL EDGE PROFESSIONAL H 5W-30 HONDA 5x1 L

     

    Стойност на поръчката: (5 * 9.99) * 1.9675 =~ 99 лв.

     

    Начин на плащане: Парите ги превеждам до минути по сметката.

     

    Начин на получаване: - с куриер, адрес на лично ще уточним.

     

    Благодаря предварително!

    • Харесвам 1

  11. Най-добре преди да сменяваш каквото и да е било, купи си един ELM327, и когато караш си го свържи с телефона, гледай каква температура ще достигне макс антифриза и гледай също по табло как е, след което може да си правиш каквито и да е заключение. И да в твоя случай най-вероятно проблемът е в позицията на стрелката в таблото, но за да си спокойна, когато тръгнеш на дълъг път, направи горното упражнение за да си сигурна в изправността на охладителната система, успех!

    • Благодаря 1
×
×
  • Създай нов...