Jump to content

SVelinov

Фен
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно SVelinov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Здравейте, не открих друга подобна тема и реших да пиша. Преди 1 седмица се сдобих с Honda Civic mk8 1.8, 2006г. Усещам, че волана ми се върти трудно, но не като съвсем да няма серво. Освен това след завой волана не се самоизправя, а трябва да го връщам. Колата е прегледана и няма механични проблеми по рейка, лагери, носачи, шарнири и т.н. Остава проблема да е в нещо електро (сензори, ел. усилвател на волана или др.) Също така колата ми се струва много НЕ маневрена на място (при паркиране например). Попринцип радиуса на завой и е по-голям или и това може да е свързано с другия проблем. В английски форуми има доста теми, но все за 7-ма генерация. Там препоръчват смазка на някакъв лагер, но това не оправя проблема напълно. Моля ако някой има опит с подобен проблем да помага за да знам какъв майстор да търся , че като ги знам повечето ще започнем да сменяме всичко едно по едно докато не се хване кое е развалено.
  2. Здравейте, смятам да закупувам Honda Civic 8th gen. 1.8(140к.с.), 2006г. Четох доста и стигам до извод, че този модел в Европа е най-често с двигател R18A2. Този двигател с ангренажна верига ли е или с ремък, защото прочетох някъде, че трябвало да има i за да е с верига? Помеже до сега съм карал автомобили само с ремъци, прочетох, че веригта се сменя на около 200 000 км. Това така ли е? Никъде не открих колко излиза смяната на целия комплект верига при този двигател. За дизелите 2.2 разбрах, че излиза около 1100 лв, но за бензина нищо не открих. При дизела забелязах, че и смяната на съединител и маховик излизат доста солено. И при бензина ли е така? На какво да обърна повече внимание при огледи на този автомобил?
×
×
  • Създай нов...