Jump to content

Виктор Желев

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Виктор Желев


  1. Сам да си отговоря и ако мога да помогна на някой в бъдеще. Окабеляването на цялото делко върви с трите сензора, навън се продава като резервна част за около 80 долара, но в България не се предлага. Така че минах на вариант автоморга. Намерих повредено делко на което сензорите са здрави и за 100 лв проблема се реши. 

     

    • Нагоре 2

  2. Здравейте, автомобила е црв 147 hp 2002 1RD. На диагностиката дава тази грешка, липса сигнал от датчик разпределителен вал, който се намира в делкото. Някой имал ли е такъв проблем, че нещо не мога да го намеря по магазините, а ново делко е доста скъпо.


  3. Здравейте проблема е следния, вчера след намесата на приятел да оправи буксата за ремаркето ми изчезнаха габаритите. Всички предпазители са здрави, като завъртя ключа за светлините на отворена врата зумера сработва още в положение за габарити, а тях ги няма. Някой има ли идея реле има ли някъде? Да поясня всички габаритни светлини не работят включително и на номера. Фарове къси дълги има.


  4. преди 49 минути, mar_tod написа:

    Като ти се вижда малко, стягай до скъсване и връщай четвърт оборот назад .:D

    Ти информация за болтовете ли търсиш, или ще правиш разследване кой от къде взема инфо ? .:)

    Всичко е от "достоверен източник" .

    Питам за да знам и аз другия път къде да погледна вместо да пускам тема и да чакам някой знаещ да я види ,че да реши и да ми отговори . Иначе аз работя до скъсване и 1/8 назад , с четвърт мн лабаво ми се вижда :-) .


  5. На 16.10.2016 г. at 18:50, ловецц написа:

    Здравейте колеги, мои познати изразиха предположение, че ако ремъка не е сложен правилно, с 1-2 зъба, колата  пак би горяла масло, а и  ще губи мощност.

    Някой може ли да обясни това предположение ?


  6. Аз го установих като започнах да отварям мотора . Един зъб назад на коляновия вал . Като са ми я обслужвали са сложили белези с маркер по тях идва но като махнах предпазната ламарина на ролката на коляновия вал там нещата не изглеждаха както трябва . В една тема четох че от това разминаване на ремъка можела да харчи масло и сега се чудя да вадя ли сегментите които са оригинални и да сложа нови или да си оставя тези. Мерих компресия преди да отворя мотора и ми даде 13.8 на 2 , 3 и 4 а на 1 ви цилиндър 14 . Това също е от ремъка , нормална компресия на този мотор дават 12.5 . Така че не мога да разчитам на това . Казаха ми да налеят газ за осветление в цилиндрите ако прогечала била за сегменти моята едва прокапва. И така изправен съм пред една голяма дилема да махна оргиналните сегменти или да затворя така и да видя как ще е разхода след ревизията на главата, рискувам едни 50 лева за гарнитура на главата и един ден работа.


  7. Преди 1 час, mar_tod написа:

    Ако питаш за петите на лагерите на разпределителния вал, с 10 Nm се стягат .

    Много малко ми се вижда , от къде вземаш информация. То и като ги свалях без тречотка се развиваха само с отвертката на гидорията.


  8. Интересуват ме болтовете на биелните лагери и и тези на разпределителните валове. За главата намерих на две стъпки 29 и 85 Nm , за биелите 15- 31Nm ,но за разпределителните валове нищо не пише в тази аутодата.


  9. На 21.12.2016 г. at 10:55, nupi написа:

    Привет, до скоро и аз имах подобен проблем. Разход на масло на 1000 км. около 300-400мл. Пиша 400 мл., защото от минимума да максимума количеството е 600мл. Аз какво направих, защото всички ми казват-сегменти, ревизии и т.н.

    Купих гумички и ми ги смениха с голямо мръщене, защото е пипкава работа и всеки иска да махне главата и да човърка на воля. Имайте предвид, че дадох за труд и гумички 160 лв,  а разходите за сегментите, портването на клапаните, фрези-мрези е близо 600-800лв. 

    Другото, което направих е , че промих двигателят и  махнах тъпият Мотул 6100. След тези мои действия за 2000 км. разход-незабележим да не кажа 0. Моя съвет е тръгвайте от малките и лесни неща , а не да се разчеква двигателят и да се набиват фалшиви неизвестно на каква баржа създадени резервни части.

    Поздрави. 

    Какви гумички сложи колега , че при мен след тази операция ми вдигна разхода от 1 л. на 3000 км до 2 л. А на 1000 км.

    На 16.10.2016 г. at 21:47, nightfighter написа:

     


  10. преди 25 минути, CARPERA написа:

    Кастрола най много има ментета и колко хил. км го караш Кастрола, на колко го сменяш ,какъв маслен филтър използваш

    Ето ти едно масло покриващо изискванията на Хонда сам можеш да сметнеш колко ще ти доиде

     

    https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-5w-30.html#product-selection-name

     

    тази таблица преглеждал ли си я има всичко написано за масло и всички филтри

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/18IV4V8vpBlpLht78IJwiptLA0RPjpcSvzF97TGIp8cU/edit#gid=1668529716

    На 8000 го сменям филтър не се сещам за марка от Елит Кар . Таблицата съм я гледал ама5w30 за двадесет годишна кола ми се струва прекалено.


  11. преди 7 минути, Wyvern написа:

    Е малко магазини за части ли има във Варна, отделно като имаш майстор той не знае ли къде се продават части?

    Четях в една тема за сегменти само марка RIK  или оригинални тях не мога да намеря в Варна само в някакви сайтове. 


  12. преди 35 минути, CARPERA написа:

    Ами по рано трябваше да попиташ за майстори разбиращи от Хонда.Какво маасло  наливаш марка и вискозитет само не ми казвай че насипваш 10w40

    До колкото знам гумичките се слагат от човек който го е павил и то на Хонда и проблема не се решава само с тях и колата  да спире да харчи

    Обикновено повечето каращи Хонда 1 ген карат някъкви боклуци 10w40 дори и маркови и системно разказват играта на двигателя си.

    Както беше писъл един колега установиш да харчи масло и започваш да слагаш евтини и некачествени масла с вискозитет 10w40 и то по 10хил км като това масло е станало на каша след 4 хил след 5 хил просто караш колата с нещо подобно на масло.

    Четете темата за маслото това е само и единствано 5w30 може нещо изгодно и 5w40.

    5w40 на Кастрол ползвам. Колата я имам от почти година още като я взех си харчеше масло. Реших да сменям гумички защото припушваше само като я запаля . А сега пуши постоянно след смяната. Майстора е сменял не се учи на моята кола че да е от него. Най вероятно калпави части или се есчупил сегмент . 


  13. Имах разход на масло около 1,5 л. За 5000 км и реших да сменя уплътненията на клапаните. В сряда я оставих в сервиз сменяха ги на място без да свалят главата . Японски поръчахме уж за по хубави . От тогава минах 200 км вдигам щеката и изненада маслото под минимума, събра половин литър до мястото до където го бях докарал в сервиза.


  14. На 5.08.2018 г. at 11:28, Слави CR-V написа:

    Няма нищо по лесно от това да разбереш колко ресурс има главата втора ръка, то се вижда с просто око ;) но все си мисля че е по на далавера фда направиш твоята щото веднъж сложени керамични легла като хората вече забравяш за вкопаване на клапани.

     Как го виждаш това , просветни нас незнаещите. на


  15. На 3.05.2018 г. at 19:07, jordani82 написа:

    Днес закачих от друго црв с работещо авто на моята и резултата е същия не работи.Възможно ли е моята да няма такава екстра като автостъкла.

    Автоматичното е само за надолу , но ако са сменяли преди теб моторчето което вдига и сваля стъклото , може да са направили като мен . Аз взех целия механизъм от англичанка за лява врата и там буксата на моторчето беше с два кабела по малко , явно за автоматичното , и сега и при мен го няма. За мен това не е кой знае каква екстра и въобще не смятам да го сменям, безмислено губене на време , за 5 секунди повече държене на пръста върху копчето.

×
×
  • Създай нов...