Jump to content

qwertyk

Фен
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от qwertyk


  1. За разяждането наистина няма как да съм сигурен, но не е губила до фаталния "ден" когато го изхвърли.

     

    Колата е в мен от 3 години и до сега не е губила.По цвета беше зелен, и няколко пъти съм доливал зелен.

    Готов съм да сменя радиатора.Реших да се посъветвам с по опитни колеги.


  2. Коллеги, имам проблем

    преди няколко поста бях писал за пробита гарнитура.След шлайфане на главата и смяна на гарнитурите, излезе още един проблем.

     

    Оказа се че радиатора има проблем.Мястото където гумата на капачката контактува с радиатора е все едно разядено.Може и това да се е оказало проблема за прегряването.

    Въпросът е има ли друг начин да се оправи освен смяна на целия радиатор?


  3. Здравейте колеги,

    акорда изхвърли антифриза, надува, и то яко.Най-вероятно предстои шлайфане на глава(ако не е пукната) и смяна да гарнитурата.Който е имал този горчив опит може ли да ми каже колко пари да си приготвя като отида утре по майсторите да не ми прилошее?

     


  4. двигател F18B2.

    Колеги , почна да ми намирисва на бензин в купето.След оглед и консултация с няколко човека които разбират реших да сменя уплътненията на инжекторите . Обаче успях да намеря само долни и то след две седмици ще ги доставят и то на 6 лева за парче, иначе горните в нета ги намерих по над 10 лв .

    Въпрос : -

    -някой ако е ползвал някакви универсални уплътнения и са паснали - споделете,

    -откъде мога да ги купя по ефтино ,било то оем или някакви други.

    Благодаря предварително.

     


  5. Здравейте колеги, от няколко седмици има странно скърцане, (не винаги се проявява)все едно панта, имам чувство че идва от предницата на дребни неравности. Днес ходих да сменям гумите и видях че магарето от едната страна все едно е гнило(ще прикача снимка).може ли от това да е скърцането? 

    IMG_20190512_132905.jpg


  6. Здравейте колеги. От известно време забелязвам че при скорост над 110 км/ч почват да се появяват вибрации на волана. Вибрациите ги има и ако изключа от скорост и се движа по инерция, докато скороста не падне под 110 км/ч. Гумите съм сигурен че са балансирани ,при старт не дърпа на една страна. Дайте мнение от какво може да е ?

     


  7. Здравейте колеги, смених сондата със от същия модел акорд, втора употреба, всичко е НАРЕД. Имах и мисли да взема нова Bosh и  някакси 5-те кабелчета да ги направя на 4 ,ама се отказах. И макар че имам ГИ и не би трябвало сондата да е с много нагар, беше сигурно с 0.5 мм нагар.

     

    • Благодаря 1

  8.  Здравейте , колеги! Четох доста теми тук но не ми се изясниха някои неща.Ще почна от начало.

    Имам Акорд 6 1.8 от почити 2 години. Колата имаше монтиран ГИ на 4 години. След като я взех много ме стресна разхода беше начало на зимата и даваше 15-17 в града, освен това имаше странни вибрации около 600-800 оборота. Отидох при един газаджия - оставих колата. Майстора каза че 

    - газовата е от низък клас

    -изпарителя е до 100КW (колата е 100 kW)

    -дюзите са също нисък клас, бавни

     

    Не помня каква оферта ме направи за смяна на цял преден кит - но не пожелах тогава да давам пари ,имах други харчове. Човека ми смени филтрите, нещо сменя по настройките ,вибрациите спряха , вдигна и градусите на прехвърляне на газ на 40 С. И си продължих да си карам колата до преди няколко седмици.


    Колата изгасна.Оказа се проблем с горивната помпа. Както и да е, в един момент се наложи да ми дадат ток. И понеже компютъре е до акумулатора , закачих с щипките металния корпус на компютъра на газовата (Tamona). И почнаха се номерата...ту се включва ,ту изключва. Първо помислих че просто ток не стига до компютъра или някъде дава на късо,или е бушон. Оказа се че всичко е наред ток до компютъра стига.В момента газовата изобщо не работи.

    ТУК позват въпросите.

    - 1)Дали да сменя цял преден кит или да сменя само компютъра и инсталацията? Кое е по добре? Или пък да потърся същия модел компютър (Tamona


    - 2)Дали не е по добре да се намери изпарител с повече киловатове ,да има малко аванс?

     

    - 3) Ще отида при газаджия,при който ходих в началото , какви оферти си заслужават. И знам че темата за марка на ГИ е като и темата с автомобилните масла, но каква марка да предпочета.За Tamonata съм чел че не предлага кой знае какви опции за настройки и не върши добра работа инсталирана на Хонди. 

    Благодаря предварително за всеки отзив и съвет. :)
     

     


  9. Благодаря на всеки който се включи.

    Проблема е локализиран.

    Онзи ден когато гледах бушоните, по тъмно не съм забелязал че бушона на бензиновата помпа е прекъснат. Сложих нов бушон- и алилуя ключето светна и всичко си беше ок, ноооо не запали. опит номер две и ключето пак го няма. Свалям бушона целоста е нарушена.Разкачам помпата ,слагам нов бушон въртя въртя естествено не пали нооо и бушона е здрав което значи че няма на късо. извадих помпата -ЛЕШ.

    Направо се е стопила горката . Мисля че причината е че карам постоянно с малко бензин понеже само припалвам. 

    Извода е : не карайте колите си на светеща лампа.

     

    Иначе четох за клеморед и ако не беше помпата със сигурност щях да почна да ровя и там.

     

    Благодаря на всички и много безпроблемни километри !
     

    • Нагоре 1

  10. Здравейте коллеги. Както си карах колата, пресветна два-три пъти зеленото ключе на панела и двигателя угасна.Завъртам ключа -йок.и понеже по инерция продължих да се търкалям по баира надолу опитах и на скорост да запаля-йок. Зеления ключ и за момент не просветва.
    Първо тръгнах да проверя инерционния сензор- всичко е наред, да се подсигуря направо дадох на късо с едно телче- йок. Такааа... свалих main relay ,огледах контактите презапоих тези които изглеждаха че могат да имат проблем - нищо не стана. И тъй като в центъра на платката цвета беше все едно е прегрявала ,намерих от колега в Варна друго реле и пак същото.
     Стартера върти,гориво има,свещите са ок... само зеления ключ изобщо никакъв го няма . В момента сме така 

    Колата има ГИ от 4 години ,никога не е правила подобен проблем.

     

     


  11. Коллеги на мен днес ми го направи този номер.Само че просто изгасна и не искаше да запали повече.
    По време на движение изгасна,като няколко пъти премигна зеленото ключе и край. Няма палене, като и зеленото ключе изобщо не свети .
    Най вероятно проблема е в клемореда.Чудя се и за имобилайзера,дали е възможно той да не дава да се запали колата?


  12. Коллега дръж ни в течение дали ще се реши проблема със смяната на ламбда сондата. Аз карам само на раз,но пали на бензин, е понякога когато закъснявам за работа не я чакам да прехвърли ,и минавам  около 1 км на бензин . Направи ми впечатление че едни 20 литра бензин заминават (само палене и ) може би за около 1.5 -2 месеца. 

    И друго да питам разбиращите , ако сондата е заминала  не би ли трябвало да се отрази и на разхода на газ? 
     


  13. Honda CH6 . Помощ от няколко месеца търся си външна лява предна дръжка на акорда.Навсякъде където се обадя или е продадена или казват че ще върнат обаждане после не вдигат. Въпроса ми е става ли дружката от 5-1 акорд. Или ако някой продава да пише ще я купя на момента .

×
×
  • Създай нов...