Jump to content

mEtaka_dts

Фен
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от mEtaka_dts


  1. Здравейте,

     

    При мен имаше подобна ситуация, но смяната в шума при натиснат и отпуснат съединител не беше огромна. За 100 000 км шума не се измени, а сега го забелязах същия и на друг джаз. Моя беше 2002, а другият е 2007. Може би не е било проблем с лагерите.


  2. На 22.05.2017 г. at 10:40, stivenj написа:

    Да, това е колеги,колата се оправи със смяна на свещи,излезе, че всички упражнения дето правих са били напразно, диагностика в Ст.Загора, чистене на ЕГР-а и газовите пътища,проверихме и свещите , видимо нищо , добре са работили,но явно нещо не е било наред с тях,обикновени НЖК на трета година от както са сменени.

    Колега, 

    Аз имах подобен проблем. Сменях свещи, бобини, но не се оправи. Това, което го реши беше реглаж на клапаните.

     

    Иначе преди това с най - обикновена диагностика си четях грешките и беше незапалване в някой цилиндър или богата смес в някой цилиндър.

     

    Най - лесният начин да установиш дали е бобина или свещ е да видиш за кой цилиндър имаш проблем, завърташ бобината от този цилиндър с на друг. Изчистваш грешката и наблюдаваш. Ако се появи проблема в друг цилиндър - ясно какво е. Ако е в същият е вероятно да имаш нужда от реглаж.

     

    Поздрави,

    Димитър


  3. Преди 22 часа, THA2016 написа:

    Здравейте колеги,
    колата е 2002 Джаз, 1339 кубика, ръчна скоростна кутия.
    Преди 3 години сложихме АГУ на колата и всичко си беше наред до тази зима. Първоначално, на ГАЗ, докато е студена, колата започна да гасне на свободна. Оборотите се сриват, щом изключа от скорост, на светофар например, и тя гасне. Щом загрее, всичко се оправя. Газаджиите казаха свещите, сменихме ги, обаче пак гасне. Газаджиите казаха изпарителят е виновен, сменихме го, но пак гасне. После сложиха изолационна вата на изпарителя, но пак гасне. Закачиха я на дисгностика, колата не дава никакви отклонения. Вдигнаха температурата, на която да преминава от бензин на газ и О, чудо! колата спря да гасне!
    3 седмици по-късно колата започна да гасне на бензин. Отново по същия начин - студена е, тръгвам, стигам светофар или кръстовище, освобождавам от скорост, за да спра и оборотите се сриват и тя гасне!
    Прочетох тук, във форума, че трябва да се почисти дросела и IACV, почистиха ми ги, настина бяха мръсни, имаше нагар, чистиха ги с препарати, сега блястят, обаче разлика няма - гасне!
    Пак тук във форума прочетох да се почисти МАП сензора, чистиха го, но полза няма, пак гасне!
    Попитах ги дали може да е от стъпковия мотор, казаха ми - не!
    Попитах дали може да е от датчика на коляновия вал, казаха ми - не!
    Един майстор каза, че от газта се е натрупал нагар на клапаните и докато са студени, заради нагара не затварят и не отварят нормално, губи компресия и гасне, трябвало добавка за бензина - сложихме добавка, казах 600-700км на бензин, но полза няма!
    После сложиха друга добавка, карах още 1000км на бензин, полза няма!
    Закачаха я 3-4 пъти на диагностика, колата не дава грешки и отклонения в нормалните работни параметри!
    Аз си купих ELM OBD 2, закачих я и видях, че щом стигне 60-65*С температура на двигателя спира да гасне.
    Прочетох, че трябвало да се прави реглаж на клапаните, което не сме правили, въпреки че вече й навъртяхме 100 000км. Сега това е наред, но в случай, че и това не помогне, какво може да бъде?
    Караме колата ежедневно и сравнително много, около 2500-3000км на месец и наистина ни е необходима, затова е важно да опитаме да я оправим.
    Благодаря на всички, които ще се отзоват, а ние ако някога успеем да отстраним проблема, ще напиша как сме го направили, за други колеги, които може да имат подобен проблем!

     

    Колега,

     

    Това за реглажа е много важно! Аз го имах абсолютно същият проблем. Какво ли неправихме. Реглажа реши проблема.

     

    След като си направил реглаж, проблема реши ли се?


  4. Здравейте колеги,

     

    Миналата седмица монтирах един панел, с цел замяна на заводското радио на Хондата със стандартно. Поръчах този панел.

     

    image.thumb.png.dd00411c887aeb0c72939a8e8f458375.png

     

    Държа да ви споделя, че съм много доволен от комплекта. Има всичко необходимо за монтаж на единичен или двоен ДИН както и необходимият кабел преходник към евро букса. Пасва много добре.

     

    Споделям опита с вас в случай, че някой има предвид да сменя неговият.

    • Харесвам 1
    • Благодаря 2

  5. На 2.02.2020 г. at 20:58, Koce1 написа:

    Имам хонда джаз 2007 година имам следния проблем като оставя колата по нагорнище на 1 скорост почва да изтарва и тръгва надолу мислих си че е от съединителна смених го но сега е същата работа и още нещо като стигна до някой баир така да се каже почва да омаля все едно че няма мощност моля за мнение или решения ако някой е имал същия проблем благодаря

    Здравей колега,

     

    Аз имах Джазз 2003 и имаше същото поведение. До колкото разбрах не е проблем. Трябва да се изпозлва ръчна. Аз така или иначе имам навик да я използвам и не ми е оравило впечатление, защото никога не я оставях на скорост.


  6. На 1.02.2021 г. at 17:23, ИцоД написа:

    Потърси  във Форума - има много писано по темата. Мисля че точно във Варна има хора, които оправят проблема и май в Добрич...не съм сигурен. Моето го оправи на място едно кадърно момче в Бургас. Споко, поправимо е !

    Абсолютно е поправимо!


  7. Здравей колега,

     

    Този проблем с радиото е заводски и може да бъде отстранен. При повишаване на температурата чипа, който се прецаква в радиото спира да работи. За съжаление не мога да те насоча във Варна къде може да си решиш проблема. Аз на моята Джазка си го бях решил като смених рамката и си взех 2 дин мултимедия за да съм сигурен, че няма да го имам този проблем, защото смених 2 радиа преди това :)


  8. Колега,

     

    Правил ли си реглаж на клапаните? Може от това да е. Особеност на този двигател е, че през определен пробег е нужно да се прави реглаж. Аз имах подобен проблем и смених свещи и бобини и проблема пак остана. Оказа се точно, че трябва реглаж на клапаните.

     

    Имаш ли съобщение за грешка на таблото ?

     

    Поздрави,

    Димитър

    • Харесвам 1

  9. Здравей колега,

     

    Има същата Хонда, но не съм имал подобен пробелм. При мен се беше прецакал компресора на климатика и го установих бързо. Понеже гледам, че си в Пловдив, аз поддържам автомобила си в Кей Джи ауто и съм много доволен от тях. Препоръчвам ги като специалисти и ако желаеш се обърни към тях.

     

    Поздрави,

     

    Димитър

    • Нагоре 1

  10. Здравейте,

     

    При мен имаше подобна ситуация при пълен ляв завой мисля, че беше. Звука мога да го опиша като опъване на струна. Така и не се задълбочих, защото се чуваше изключително рядко. Предположението беше, че е лагера на макферсона.

     

    Поздави,

    Димитър


  11. Преди 2 часа, Станков написа:

    Благодаря,Митко.Клапани и почистване на ЕГР и пътища съм правил преди 25000км.А ти как си с маслото на мен взема около 1.3л. на 7000км

    Здравей,

     

    Павел е прав с това, че най - добр е да видиш записаните грешки, но се надявам и моят отговор да е бил полезен :). Продадох джаза преди 2 седмици и вече не съм активен във форума с автомобил, но съм активен почитател, защото мога да кажа, че с времето заобичах и се привързах към форума :) Дано не звуча сантиментално.

     

    Та в отговор на въпроса с маслото - имах джаза 5 години и съм изминал 100 000 км с него, като може би 80 000 (може и малко повече) на газ и никога не съм имал загуба на масло между смените. Дори имах някакво омасляване на капака след последният реглаж на клапаните (най - вероятно от гарнитурата), но въпреки това нямах загуба. 

     

    За съжаление не мога да ти дам някакъв съвет, но съм сигурен, че има колеги с повече опит, които биха могли.

     

    Сигурен съм, че бързо ще отстраниш проблема :) 

     

    Поздрави!

    • Благодаря 1

  12. Здравей колега,

     

    При мен това се случваше когато двигателя имаше нужда от реглаж на клапаните. Чека започва да мига и понякога не остава за постоянно. При мен се появяваха грешки за богата смес в някои от цилиндрите и за незапалване. Ако не си правил реглаж е хубаво да направиш, защото е необходимо периодично.

     

    Поздрави,

    Димитър

    • Харесвам 1

  13. преди 45 минути, hugh написа:

    Здравейте колеги,

    Благодарение на колегата ' kitty ' и аз вече си оправих АБС-а. Абсолютно потвържавам казаното по-горе от него - проблема е в моторчето на АБС блока(ако при прочитане на грешка дава "АБС мотор", а не някой датчик), по точно в четките, пружинките и мръсотията вътре. Предвид годините на модела е съвсем нормално да се направи профилактика и смяна на четките и да се зачисти. Моторчето се сваля елементарно с един шестограм. Всеки майстор, който се занимава с ел.инсталации, алтернатори може да го отвори и да го обслужи.

    Аз лично насесох маторчето на препоръчания от колегата ' kitty ' момче на Сливница и Раковска и срещу 25лв и 3 часа търпение имах почти ново моторче за АБС-а, което заработи перфектно.

     

    П.С. Моля не се доверявайте на всякакви "измислени' майстори. Аз за последната година се консултирах в два големи сервиза за алтернатори и стартери в София относно неработещия АБС на Джаза. След направена диагностика от тяхна страна и изкарване на грешка тип "АБС мотор", ми се обяваваха цени от сорта на минимум 120лв и колата да остане поне два, три дни при тях. Не можело аз да си сваля сам моторчето и да им го занеса....  От другия сервиз - коментара беше, че трябва да се разглоби цялата система на АБС-а и да се проследят всички кабели и датчици. Какви датчици - проблема си го пише, че е моторче??? Така, че да знаете - не струва 120лв , а 20 - 25лв. където и който и да го прави. Реално то няма какво друго да се счупи вътре в моторчето, освен едни още лагери, които са супер здрави и те нямат склонност да се чупят за този модел. 

    Поздрави!

    Здравей, колега,

     

    Аз също се бях сблъскал с този проблем и ми отне доста време да го реша :) Споделил съм опита в тема "Поправка на ABS мотор". Не знам как да споделя линк към темата, но това е точното ѝ заглавие. 


  14. Здравейте,

     

    При мен още от както имам колата се получава следното - климатика започва да работи, охлажда добре и след някакъв период от време (не мога да кажа колко примерно 40 мин - 1 час) започва да духа слабо все едно са се затворили клапите. Изключвам го и за 3 - 5 мин. се връща нормалният поток на въздух. Акого включа след това се повтаря същото - работи известно време нормално и после спира да духа.

     

    Може ли някой да ми даде съвет какво да проверя.

     

    Благодаря предварително!

×
×
  • Създай нов...