Jump to content

madrigal

Фен
  • Мнения

    96
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от madrigal


  1. Преди 7 часа, ogi28b написа:

    Аз не получавам нищо от това, че съм направил застраховка в "компания 1". Получавам само ако водач, застрахован в "компания 2" ми направи ПТП, и ги получавам от компания 2. По тази причина никак, ама никак не ме интересува какво пише в условията на "компания 1", защото аз не причинявам ПТП-та и щети.

    Удебеленото звучи толкова наивно самонадеяно, че ми е жал за евентуалните потърпевши. Вчера бях в Лев Инс като потърпевш (едно хлапе ми се натресе отзад в Акорд-а и помля бронята), щото някой друг е мислел същото като теб, да ти пожелая ли да се озовеш в моята ситуация или не?

     

    Аз пък, когато правя ГО, винаги се поставям на мястото на потърпевшия въпреки, че и аз като теб НЕ ПРАВЯ ПРОИЗШЕСТВИЯ :) :) . Затова избирам читави (доколкото може, де) компании.


  2. Здравейте,

    да поръчам и аз, ако има още от това:

    линк: https://www.ato24.de/de/ravenol-vmp-sae-5w-30-8.html

              RAVENOL VMP SAE 5W-30 8 L     49,95 €

     

     

    Стойност на поръчката: 49,95 € *1,9675 = 98,28лв

    Начин на плащане:

    -Парите ще бъдат преведени по банков път в ОББ

    Начин на получаване: Спиди (адреса на офиса ще уточним по-късно)

     

    Кажете дали са налични и веднага превеждам парите с онлайн банкиране.

    Поздрави.


  3. На 20.07.2019 г. at 9:14, frizzante написа:

    В крайна сметка нямах време да се занимавам тогава. Днес извадих картата, форматирах отново, сложих всички файлове директно от харда без да минават през никакви програми и сега всичко работи. Моята е някаква със собствено мнение явно...

    Аз също имах подобно приключение. Правя папка за дадена група и вътре записвам половината песни рипнати от CD, другата - свалени и extract-нати от разни клипове от Тубата и т.н.

    Ръгам картата, файловете, рипнати от CD-то ги чете, като стигне до другите, задържа се за секунда на песента и я прескача. По-лу-дях-ти-каз-вам!!!

    Не знам колко тегела направих от апартамента до паркинга пред блока с различни варианти и няма и няма. Накрая, в пристъп на творческо безсилие, прегледах как са кодирани файловете - тези от CD-то бяха с битрейт 320 kbps, докато другите, извлечени от разни клипове бяха с 128 kbps (то и това им беше много, щото клиповете бяха с кофти качество ама......). Чесах се, чесах се, и накрая реших да направя всички с еднакъв битрейт 320 kbps, макар че за песните от клиповете това си беше чисто разточителство - няма как да станат по-качествени.

    Слизам аз до паркинга твърдо решен ако пак не се четат да изтрия цялата група и .... О, чудо - всичко върви!!! Честно казано, не се наемам да твърдя, че уеднаквяването на битрейта е нещото, което оправи нещата (информацията в наръчника на потребителя е оскъдна по тази тема), но при мен даде резултат. Може и на някой друг да свърши работа този трик.


  4. Не е задължително да са 128kBps, имената да са само на латиница - при мен проблемът беше с бройката на песни+папки. А, и още - компресията на mp3-ките да е CBR (Constant Bit Rate), а не VBR (Variable Bit Rate).

    Картата я форматирам като FAT32 - то иначе няма да поддържа дългите имена и т.н.


  5. Аз имах същия проблем като твоя - свиреше лагера и отделно, че съединителят беше доста твърд. И аз не издържах и инвестирах в един съединител HONDA ургиналдъ от Англия. По спомени ми излезе под 500 лв., даже в някоя тема съм писал и снимки съм качвал.

    Поръчването от Англия не е голям проблем, използвайки фирмите за доставка от UK до БГ - транспортът на 8 кг. съединител комплект е къмто 20 лв.


  6. Моля да ме извините за невежеството, но тези свещи от снимката на колегата pileto никак не ми приличат на иридиеви - диаметърът на накрайника (или както там се казва) е като на обикновена свещ - не като на тези на колегата CARPERA (и като моите два комплекта, сложени на Акорд-а и на CRV-то).


  7. Да съживя малко темата. Използвам преходник CF to SD card и микро СД карта 32 GB, което позволява копирането на голям брой албуми във вид на MP3-ки. Преди няколко дни реших да добавя още малко музика и изведнъж колата спря да чете картата. Последва дълга борба с променлив успех и за двете страни :D:D и вчера най-накрая стигнах до някакъв извод защо/кога спира да чете файловете. В моя случай, допустимият брой директории + файлове е 110 директории и 970 файла (+/- няколко файла - домързя ме да уточня точно колко). Явно има значение не само броят на файловете, а и броят на директориите (може би е някаква сума от двете - не знам). Това го казвам, защото по време на борбата имаше моменти, когато файловете бяха 1024, че и повече и картата се разпознаваше, но за съжаление тогава не се бях сетил да броя и директориите, та не мога да съм точен.

    Някой друг правил ли е подобни експерименти?


  8. Тук явно не става въпрос за акция за безусловна подмяна. Може би е валидна само при проявен дефект.

    Изрично попитах приемчика дали мога да разпространя информацията за това, той каза - "няма проблем, понякога посещението на оторизирания сервиз може да ви излезе по-евтино от някой друг :D".


  9. Да споделя малко опит по тази тема:

    Преди 2 седмици при тръгване от работата след запалване на двигателя двете лампи - за незакопчан колан и за Airbag системата останаха светещи, въпреки че бях закопчал колана. Угасих колата, откачих колана и пак я запалих - лампата за незакопчан колан не светна въобще, но за сметка на това лампата за Airbag системата остана да свети постоянно.

    Това си е притеснително и затова на следващия ден отидох до познат майстор да я прегледа. Човекът се мъчи с няколко диагностични системи, но с никоя от тях не успя да осъществи връзка с компютъра на Airbag системата.

    След като се отказа да се мъчи повече, човекът ме посъветва да се обърна за "второ мнение" към Бултрако - Пловдив и след това да решим какво ще правим.

    Отидох до офиса им и се срещнах с приемчика (предполагам, че така се казва). Обясних проблема, той каза, че трябва да се диагностицира автомобила и че диагностиката струва 99 лв. Малко подгънах колесника, но се съгласих, какво да правя. След като уточнихме час, той сподели, че има вероятност ремонтът на колата да е безплатен, но трябва да се провери нещо, така че при диагностиката ще се разбере.

    На уречената дата отидох и след 30 мин. приемчикът ми сподели, че има спуснат бюлетин, касаещ точно този симптом и изразяващ се в загуба на връзка с модула за Airbag системата. Т.к. колата ми е по тази кампания, подмяната на модула ще е безплатна и дори няма да платя за диагностиката. Записа ми данните и каза, че ще се обади след като новият модул е при тях.

    Вчера се чухме и се уточнихме днес да закарам колата. Смениха модула за 30 мин. и сега всичко е наред!!!!!

    Пиша това с идеята да помогна, ако има някой колега със същите симптоми - преди да започнете разглобяването и гадаенето заедно с някой майстор, пореверете дали не попадате в обсега на тази кампания - ще ви излезе безплатно и безболезнено.

    Освен това искам да отбележа абсолютно коректното отношение на служителите на Бултрако - Пловдив. Често са критикувани за високите си цени и (понякога) некачествена работа, но в случая всичко беше на ниво, за което съм им благодарен.

    • Харесвам 2
    • Нагоре 3

  10. Недко, и при мен го имаше този проблем - при ускорение при преминаване през диапазона 80 - 100 км/ч. се усещаше тресене. Взех цялата дясна полуоска от морга и сега тресенето го няма. Колко време ще изкара не знам. На късмет е работата, но пред алтернативата за ново каре....


  11. Ами виж кои файлове чете и кои - не. После търси някакво сходство в едните и в другите, например да не би тези, които не чете, да са кодирани с VBR, а плейърът да не подържа това. При мен няма такъв проблем и затова не съм се задълбавал.


  12. Мерси за инфото, не знаех, че се източва масло от две пробки. Не знам дали аз ще го сменям, теоретично не е сложно, но съм вече малко стар да лягам под колата (Ако и да е жупка :D), а и кръста се обажда вече.

    Спомням си как сменях маслото на диференциала на стария полски Фиат 125 с помощта на шише от Веро и маркучле от система (или нещо подобно), ама бяха други времената :mellow:.


  13. Еееех, колега, мерси много! Разбира се, че съм изтеглил ръководството, даже ми стои отворено на компютъра, но не бях стигнал до там :P.

    Сега вече ми се изясни какво да търся и в какви количества.


  14. Да докладвам и аз - взех си PCMCIA to CF Card адаптер, без който не може. Взех си и няколко CF карти, но цената им става абсурдно скъпа при по-големите обеми. Затова намерих следната джаджа:

    https://www.aliexpress.com/item/High-Performance-Micro-SD-TF-to-CF-Adapter-Adaptor-MicroSD-MicroSDHC-to-Compact-Flash-Type-I/32284036195.html

    С него в момента използвам 16 GB Micro SD карта и системата пее като козичка :D.


  15. Мерси!

    За диференциала намерих следното в едно сервизно описание:

    (за 4WD):
    Honda Dual Pump Fluid P/N 08200-9002 - 1.2 литра при смяна

     

    Мисля, че това :

    Honda Dual Pump Fluid II 0.946 L от ato24.de  https://www.ato24.de/en/honda-dual-pump-fluid-ii-0-946-l.html  ще свърши работа. Тъпото е, че ще трябва да купя 2 опаковки, като от втората ще остане почти цялата.

     

    За скоростната кутия в друго описание намерих това:

    "Да се използва трансмисионна течност за механични трансмисии на Honda (MTF)", но няма дадено колко масло отива при смяна.

    Това сигурно ще свърши работа:

    Honda Ultra MTF-III 4 L  https://www.ato24.de/en/honda-ultra-mtf-iii-4-l.html  но дали 4 литра ще са достатъчни?

     


  16. Здравейте!

    Отскоро и аз съм горд собственик на CR-V 3 2008 г. бензин 2000 кубика, ръчна скоростна кутия!

     

    IMG-1275aea072057e5843b402ff3f1c3ba0-V.thumb.jpg.96aea9b690ecbd2a8bc0dd5aaa96dd02.jpg IMG-a49c9ee4734286cd45245a19bd6610e3-V.thumb.jpg.26efb96f89c041f2521ccb770aadfcd8.jpg

     

    И сега се започва стандартната процедура по смяна на масла, филтри и т.н.

    Вероятно е писано някъде вече, но не можах да намеря такава тема, та да питам:

    горивният филтър сменя ли се регулярно или и тук е като при Акорд-а - в резервоара и не се сменя?

    Трябва ли да се сменят маслата на скоростната кутия и задния диференциал и какво трябва да е маслото? Имаше колега от форума, който предлагаше масло за скоростна кутия, но май не виждам обяви от него??

    Извинявам се предварително, ако има такава тема и съм я дублирал

    • Харесвам 2

  17. Е, сори за глупавия съвет - аз не съм много активен там, та е възможно да съм написал някоя глупост. По-тревожно е това, което си споделил за забиването. Ще се експериментира с различни карти с различни големини, ама като дойде колата. Че тя засега си стои в автосалона, капарирана е, но се чакат едни документи от Испания - не знам дали и при внос от други страни е така :dunno:


  18. Ееее, явно трябва да имаш регистрация в Али-Експрес, нищо не ти коства да си направиш.

    Цената на преходника заедно с CF карта 2 GB е 14 долара. Да, 2-3 долара е цената само на преходника, ама като се разтърсиш за CF карта, удряш греда. Та затова избрах такава комбинация.


  19. Това е преходник от Compact Flash карта към PCMCIA. Вчера инвестирах в това: https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.4cbd4c4drG4iqC&orderId=93710673843003&productId=32818916083

    В комплекта има CF карта 2 GB, колкото дават в упътването на CR-V то, че се поддържа. Някъде четох, че и 4 GB се поддържат, но цените на CF картите са много солени, а и максималният брой песни на един носител са 999, горе-долу колкото може да събере една карта 2 GB.

    В нет-а се предлагат и преходници от SD карти към PCMCIA, но те пък са по-скъпи, а и реших да заложа на сигурното.

×
×
  • Създай нов...