Jump to content

Chumata

Фен
  • Мнения

    311
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Chumata


  1. Здравейте Колеги,

     

    Проблем със Хонда Джаз автомат ,грешката ,която показва е Р1895 CVT pulley pressure control valve , някой сблъсквал ли се е с нещо подобно.

    Разбирам,че проблема е в клапаните за високо налягане на кутията.

     

    П.п.Маслото е сменено с оригинално HONDA CVT преди 2к километра.

     


  2. Преди 12 часа, ivan_pop написа:

    Моите впечатления от личен опит са малко по-различни.Това за 80-те процента е вярно.А от свещи NGK нямам никакви оплаквания.Монтирал съм такива на много различни марки и модели автомобили.

     

    Колега,явно случваш на оригинални NGK или човека ,който ти ги продава е сигурен в стоката си,което е супер.

     

    Честно казано последно време ми се струва,че и измежду най-големите фирми за продажба на авточасти ,да не споменавам имена се пласира фалшива стока,както и с маслата.


  3. На 21.05.2020 г. at 13:11, Ефри написа:

    Нещо разводнихте темата.

     

    Придръпване на газ, е темата.

     

    Оказа се че и при мен прави придръпване на газ(метан).

    Всичко сменено и регулирано, но само на газ го прави и то на 3-ти цилиндър и по слабо на 4-ти.

     

     

    п.п. нови njk и denzo по каталог. Масло и клапани регулирани. Бубини подменени и разменени и т.н.. Веригата не се чува. На бензин леко се усеща.

    Климатика е изключен.

     

    Колега преди да ти кажат разбирачите,че свещи се не регулират, ще ти кажа пък аз ,че 80% от свещите в Бг са ментаци и най-вече НЖК-то , а от там може да забиеш новите свещи и въобще да не обърнеш внимание ,че  китаеца като ги е правил не им е издокарал точни стойности  м/у полюсите и може от 4ри свещи да имаш 2/3 с различен луфт на полюсите,а се сещаш че не е желателно  примерно 1ви цилиндър да ти работи с 0.9 а 3ти примерно на 0.7 разстояние.

    Колкото и странно да ти е ,  преди всеки монтаж си ги проверявай с луфтомер пластини да ти е мирна главата.

     

    П.П Сигурен ли си,че някоя от дюзите на метана не е запушена и неработи на 100% на 3ти или 4ти примерно ???

     


  4. Преди 1 час, vespa написа:

    След кафето си помисли дали познаваш всичките модели на Хонда и най вече CR-V 1 и HR-V. 

    Колега CRV-1 B20 128 че треба пък да е прекалено утрепано да сдаде багажа, не че не съм виждал разпределителен вал на язви целия и то при каране на бензин ама тва е друга бира, до ХРВ-то кво да му мисля Д серия на сивик с кутия тук там щар х щар на тежко купе пълен гурел с две думи ;)

    • Харесвам 1

  5. Преди 3 часа, Rakeem написа:

    Споко, няма да изкривиш клапан, просто като почне да натяга, ще почне да затваря по-късно и отваря по-рано, ще почнат да се натрупват отлагания в леглото и по тила на клапана и накрая ще го прогориш, може и главата да предобриш, отделно ще почнеш да губиш компресия и мощност и настава един голям кеф. Хонда си иска периодични регулации, и в книжката го пише или го учиш по-лесния, или по трудния начин. След като не си вързан в ръцете си ги регулирай, не е нищо сложно, 2-3часа работа с бирата. 

    Съгласен съм,просто от работа не остава време да спра да си купя бира , а пък без бираааа.... не е работа или пък топла такава.  Последно правих реглаж на клапани на една онда карана до последно само на бензин , и рийш ли никой незнаеш от кога не са барани клапаните  50/70/100 хиляди  може би,и аз за мое успокоение преди да и забия газта и ги прегледах ,точно всичките си бяха в норми както по каталог изпускателни 025/ на 020 всм, само 2 от изпускателните бяха в стойности на окоо 15 луфт, демек къв е извода че не било толкова страшно , и че тия с затегнали клапани са по на 200 к километра ;) след такива проверки се убеждавам,че  моторите на Сойчиро са вечни айде бегам да допивам 2рото кафе за днеска. Със здравее


  6. Момчета ,всеки има различно виждане на нещата. Някой стоят и четат по форумите после през свободното време перифразират прочетеното както са го разбрали и така уж помагат на някой ,който си прави пас ,че си няма хал-хабер от коли.

    С други думи след около 6 проекта на пистови  и кросови мотори , от там на  качествено турбинирана Д серия, газифициране на няколко успешни коли с ГИ и АГУ ,няколко франкенщайна на 2 колела,поддръжка на колите от близко обкръжение , а забравих да кажа ,че освен Фена и аз имам няколко сполучливо събрани кутий франкенщайни макар,че не съм разбирач риййш ли от тия неща....

     

    П.п  и ся преди някой да каже ,абе щом толкова си наясно защо питаш за проблема. Ами щотУ една сутрин докато пиех кафе на работа ей така  и се замислих за гореизброените манипулаций ,и просто преди да ги направя ,защото не бяха спешни исках да видя как мислите тук, та  вече разбрах.

     

    Поздрави и със здраве,отивам да си пия кафето. ;)

    ,и ще ви държа в течение на колко К ще ми изгорят бобините ,аа и като затегне клапан и го изкриви от ЗАТЯГАНЕ риййш ли и ,като си сваля главата пак ще пиша,оо забравих да кажа че не съм сложил допълнително омазняване на клапаните.... как ли е карам тая кола още незнам, та и другите дето са без де..

     

    Пак ще се видим след 10 годинииии..... :D

    • Хаха 1
    • Объркан 2

  7. преди 18 минути, CARPERA написа:

    Твоят отговор ми звучи счупих стъклато си залепих го с тиксо ама да не го бутам сега че новото може да е по зле.

    Това което ти казвам  да се направи не е препоръчително  ,в твоя случай наложително.Следващята тема която евентуално  ще пуснеш,да не е дайте идей за читав ремонт на глава.

    За момента това което си направил с свещите  рискуваш да издумкаш всички бобини,и клапаните нерегулирани от незмам колко км и те да затегнат ,може и вече да са.

    Спирам да пиша решил си колата да е за скрап.

    До сега не съм чул клапани от нерегулиране да затегнат или бобини да изгорят от малко разстояние м/у полюсите,но може да съм първия ще видим. Ще си направим експеримент и ще пиша задължително в темата какво става не ми прече да пробвам да видим какво ще стане ;)

    • Хаха 1
    • Объркан 1

  8. Преди 3 часа, CARPERA написа:

    А какво стана с регулирането на клапаните.

    Казваш 50 без реглаж откакто е при вас като 10 хил на газ.

    Преди това знае ли се кога изобщо накой е обръщал внимание на клапаните.

    Незнам Колега,клапаните не съм регулирал още,а и преди нас незнам кога се регулирани ,за момента мисля тъкмо се е закрепила да не е ръчкам допълнително,ако пак почне тогава и клапаните ще се регулират и свещите ще се сменят.


  9. преди 11 минути, fenabg написа:

    Човек не пипай свещите, вероятно вече си изгърмял някоя бобина. Ще си мислите че като сте на газ карате някоя пробита жигула и ровите свещите? 1.1 е разстояние няма газ, няма бензин, ако ще и на въглища да е. 

    Кой професор го измисли това? 

     Фене, така си е ,но аз все си мисля че бобини заминават заради  стари свещи респективно с голямо разстояние м/у електродите от износването,съответно натоварват повече бобините с по дългия път за контактуване и искра,т.е сега с по-малко разстояние,защо мислиш че ще замине някоя?


  10. преди 22 минути, vespa написа:

    Тук според мен си направил голяма грешка 

    Идеята беше за проба, и мисля,че ако не се появи пак проблема ще е хубаво да подновя свещите на джаза с такива за газ заводско на 0.70 разстояние.

     

    П.п но кажи колега защо мислиш ,че грешката е голяма и от какво мога да се притеснявам ?


  11. Момчета,да не кажа голяма дума ,ама проблема изчезна и вече цели 2 дни и около 100тина км няма и помен от симптомите.

     

    П.п. След сваляне на свещите които видимо си бяха като нови пак казвам имат околко 20к км. регулирах разстоянието м/у полюсите на 0.65 с луфтомер.

    Почистих на всички бобини контактната площ със свеща със спрей, почистих Мап сензора,дросела и стъпковия мотор. Ресетнах компютъра и дано скоро да не ме виждате да пиша в тази тема :)

    • Объркан 2

  12. преди 27 минути, Ioan написа:

    Колега не сочи ли всичко към скоростите, може да е и от електроника или датчици.

    Изпратено от моят Redmi 3 с помощта на Tapatalk
     

    Имам съмнения и във тях също,но да речем 20% таван,защото проблема се появи веднага след слагането на газовата... до преди това нямаше проблеми.

    Мисля ,че е стъпков мотор в комбинация с кофти свещи или бобини,защото е логично прекъсването да е по осезаемо на газ с кофти свещи и бобини,а това че вдига високи обороти  ,а друг път даже гасне в ниски и е симптом на неправилна работа на стъпковия мотор и в комбинация се получава този краен ефект.


  13. Преди 3 часа, Rakeem написа:

    Покарай я на бензин няколко дни, като тествай на ниски обороти и висока предавка с повече газ, ако не ти придъпва, а на газ продължи да го прави, е възможно да не ти е настроена добре сместа. И смени бензиностаницята, ако зареждаш на една и съща, за да изключиш горивото като фактор. 

    Колега , на различни бензиностанции пак го прави,не е от горивото,ще погледната каквото мога.


  14. преди 8 минути, CARPERA написа:

     

    Колко от тези 50 хил са на газ.

    Ами смятам знаеш на колко  хиляди км се регулират тогава, и какво чакаш че не го направиш.

    С това трябваше да се започнем, като мисля че всеки знае за своята кола на колко това става.

    Ами честно казано не повече от 10 хиляди до момента са на газ ,тя е от скоро.

     

    Принципно около 30 до 40 на газ трябва да се регулират ,ако ги регулирам ще направя само добро,но все си мисля,че не е от тях проблема.


  15. Мерси Колега, наясно съм как става.

    Относно до клапаните незнам дали са проблемни с придърпването ,ама вече от както е при нас околко 50 хиляди километра не са регулирани.


  16. Колега сменено е маслото преди 30 хиляди г/д с оригинално от Бултрако.

    Започвам да си мисля,че стъпковия прави проблеми ,защото онзи ден на място изгасна,от време на време сама се изфорсира както споменах също и при каране извънградско придърпва,може би нещо бърка смесите стъпковия повече въздух ли вкарва ,заяжда на определена позиция ли незнам.Ще го почистя профилактично.


  17. На 24.04.2020 г. at 11:12, ivan_pop написа:

    Такъв Stag няма.Ако проблема го има на бензин, не го търси в газовата.

    Колега объркал съм нещо Qbox 300 e basic по спомен. Иначе проблем на бензин не е правила ,но и по-малко се кара на бензин,шанса да го направи е по-малък.


  18. На 13.04.2020 г. at 9:18, Ioan написа:

    Автоматик ли е ча сама си покачва оборотите сама в движение?

    Изпратено от моят Redmi 3 с помощта на Tapatalk
     

     

    Колега автоматик е  да СВТ,почна да го прави наскоро след монтажа на газовата незнам дали има нещо общо,при потегляне или каране с ниска скорост 30/40км сама се изфорсира до към 4000 оборота и веднага после падат.


  19. Колеги, свещите са сменени отново и проблема е същия......

    Давайте насоки,че се виждам в чудо,много рядко  в движение също сама си покачва оборотите за кратко при извънградско в движение и се стабилизират после  ? :(


  20. Преди 16 часа, CARPERA написа:

    Полска  комп с китайски дюзи и турски изпарите,по голяма мешавица не може да бъде с това газова,как изобщо е тръгнало.

    Къде пише по каталог че се сменят на 20 к свещи,или нещо не съм разбрал

    Френските дават много дефекти купи си японски.

    Обикновените се сменят на 40хил км  а иридиевите 120хил км

    ето каталог да провериш за точните свещи

    http://www.ngkpartfinder.co.uk/cars_commercial.php?type=SPARK%20PLUGS&manufact=HONDA

    -Първо всеки един компонент на газовите системи сам по себе си може да се съчетава с всичко почти според зависи кое е най-добро, с две думи незнам къде си чел или чул ,че неможе да се съчетават комплекти...

    -Второ никъде не сме писали ,че свещи се сменят на 20к ,като коментираш поне чети.Пише,че са на 20к след смяна и не искам да ги сменям ПАК.

    -Трето БЛАГОДАРЯ за полезния съвет ,ей сега отивам да демонтирам газовата мешавица както казваш,само не ми каза каква друга да си сложа ?

    • Харесвам 4

  21. преди 17 минути, ИцоД написа:

    Имах подобен проблем мин.година. Започна да прекъсва на газ...леко, едва доловимо. Повече на над 3-та. На бензин не прекъсваше. Газаджията (оригинално БРЦ) ми препоръча смяна на свешите. Бяха френски НГК а току що ми бяха донесли от Щатите NGK V-Power. Смених ги, въпреки че не бях много навит. Всичко се оправи и до сега нямам проблем. По-късно огледах французойките. Ми оказа се че въпреки че са NGK явно проблемът е в керамиката. Открих на 3-4 от тях мноооого мънички кафеви петънца по керамиката - ясно откъде.

    Та така. Смени си свещите ! Един колега ползваше Brisk и беше много доволен. Това освен НГК и Денсо...

     

    Колега и аз се съмнявам вече,че съм случил на менте НЖК при смяната , обаче при мен експеримента с 8 нови свещи е по-скъп и ,ако се окаже ,че не е от тях изгарям със 70-80 лв средно,трябва да се обедя,че там е проблема.


  22. Здравейте Колеги,

     

    Не видях тема за такъв проблем свързан с малолитражките с 8 свещи а именно L13A1 Джаз 2003 CVT кутия.

    -Монтирата газова система Stag Xbox 300 до колкото знам с автоматична корекция на картата по бензиновия компютър.

    -Бързи инжектори Баракуда тука за цена няма да споделям,че ме боли глава....да гонят ниски времена.

    -Изпарител Атикер среден клас.

    - Свещи по каталог на 20к км,сменени,няма и грешка за издумкала бобина .

     

    Колата преди слагане на газовата имаше от време на време едно придърпване ,когато се сети и доста рядко,изразяваше се в това,че подаваш газ придърпва веднъж и спира и после много време не се появява,затова и никой не обръна внимание на този малък уж проблем.

     

    ДА НО , сега нещата след слагането на ГИ и гарането на газ се промениха същия симптом само,че вече го прави по няколко пъти на ден а не 2/3пъти в месеца.

    -Разход,вървеж и работа през останалото време когато не прексъва са перфектни !

     

    Давайте насоки ? Адже ба що придърпва тоз каприз

×
×
  • Създай нов...