Jump to content

danielangelov

Фен
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от danielangelov


  1. Малко трудно, в mobile няма такава ... :D пак трябва да е внос и пак не се знае какво ще излезе ... Пък така ще си я направя и ще знам че всичко е идеално. 

    Наистина, ако са над 10 000 лв. двете (надявам се, че не са), не си струва.

    Все пак благодаря за включването, всяко мнение е важно за избора :)


  2. Здравейте колеги,

    Имам възможност да закупя кола с проблеми по двигателя и скоростна кутия, съответно на разумна цена. Въпросът ми е, колко струват нови такива?

    Става въпрос за 2013г.

    Благодаря предварително!


  3. Мисля че стрелката стоеше по-високо с 2-3 деления, но мойта беше 2.0 АТ. Лесно е да се разбере, особено сега в студеното време. Ако при движение с голяма скорост (100 - 120км/ч) и малко газ (или по инерция) стрелката слиза по-надолу -диагнозата на термостата е ясна. Моя го забелязах преди години в началото на коледно-новогодишните пътувания и докато не се върнах януари, я карах с картон пред половината радиатор.

     

    Вчера забелязах падане на температурата, както казвате.

    Благодаря за помощта!


  4. Здравейте колеги.

     

    Както пише в заглавието - притеснява ме че работната температура на двигателя е ниска.

    Прилагам снимка за да видите какво имам предвид. Работната температура е между 5-6 чертички, а средата е между 9-10.

    Всички мнения са ценени!

    Благодаря предварително!

     

    12319249_1087065171313458_69612267_n.jpg


  5. Ok, минах 1000 км и това е последния ми пост по темата, ако някой има въпрос на лично. Извънградско скорост между 80 и 100 с няколко изпреварвания над 4000 оборота, магистрала 130, с климатик - разход 10. В София 75% околовръсно и 25% мъка, с климатик - около 12. Надявам се съм бил полезен на някой. Поздрави!

    • Нагоре 1

  6. Така, сега се връщам от майсторите от Младост 1. Всичко е 6. Майсторите бяха двама, пичът, който оправи всичко се казва Цецо.

    Процедурата беше: намери 2 места от където изпуска фреон и смени уплътнението. Напълни системата с фреон. Ремъка свиреше при палене и той го натегна. Цялата работа 100 лв.

    Имаха адски оборот от коли и явно наистина много разбират. Самият Цецо каза, че кара Акорд 2006-та и определно разбира от Хонди.Това е от мен, препоръчвам ги и аз :)

    Поздрави!


  7. Ок, и аз имам нужда от майстор в София. Климатика духа само горещ въздух. До колкото съм запознат трябва да се провери фреона и някакви клапани, които може да не са до край затворени. Та ... някой точен майстор? Намирам се в Студентски град, та ако е по-близо е бонус. Поздрави!


  8.  

     

    Благодаря! Тоест да разбирам, че Full Auto "гори" по малко от стандартния климатроник, понеже пуска компресора, само когато има нужда. Например, ако колата е загряла и искам да духа леко топло (например да поддържа 22 градуса в колата) и наглася на Full Auto 22 това няма да закача компресора и няма да се използва допълнително гориво?
    Ама,много глупости се пишат!Как не разбрахте, че няма значение дали е климатик,климатроник или както там искате си го наричайте - това нещо, при автомобилите духа само студено!Какъв стандартен климатроник,какво "горене",какво "допълнително гориво"!?!Зимата се използва парното на автомобила, за да се топлиш, а не климатика.Направете си труда да прочетете нещо,а не да пишете глупости.Ако не знаеш къде,пиши на "чичо Гошо"-той знае всичко.

     

    ...


  9. SE се използва от Хонда да се означи последната година от производството на даден модел и обикновено се равнява на LX

    В случая говоря за ES, не SE. ЕS е 1999 и почти стига EX.За климатика - обслужен (ремък, фреон) и не духа студено. Покарах 15 км и едва се понижи температурата на струята, даже не съм сигурен дали е от климатика или от климата :D . Надявам се да не е нещо сериозно. Поздрави!


  10. Да, при диск е доста по-добре от радиото :D обаче имам проблем - като усиля на повече от 10 започва да насича, като усиля на 12-13 и направо забива ... и няма звук. Като го спра и намаля на 9 и върви супер. Мислех, че е от жегата, но не е, понеже ми го направи и днес сутринта. Някакви идеи?


  11. Излезе ми 1050 лв (30 лв. да изнесат зареждането където е за бензина + 20 лв газ). Колата няма ОДБ и без омаслители, тъй като много хора казват че няма смисъл. Монтажа беше в 1 ден от сутринта до следобед. Всичко изглежда подредено, вързано ок (аз не му разбирам, 1 приятел ми каза че изглежда добре подредено). Разход 10 извънградско със скорост между 100 и 130. 130 е по магистралата с включен круз контрол през 80% от пътя. Вижда ми се малко множко, но ще видим сега в София как ще е :) в края на седмицата ще пиша пак, като мина 100+ км. Поздави!

    • Нагоре 1

  12. И при мен е доста слаб баса на BOSE-то. Но четох в много форуми и явно системата се слави с много стабилни средни (при мен като усиля много повече от това, което ми понася, звука е чист, без пращене и кривене), но много слаб бас и требъл. И аз търся начини да го подобря, но май става само със смяна на head unit-a, което не искам да правя. Въпреки, че много искам да слушам музика от флашка ... :D


  13. Здравейте колеги,

     

    Изчетох не малко неща за ГИ и за въпросните "омаслители". Въпросът е, че никой с Хонда не е казал мнение за Zavoli освен 2ма от форума. Та въпросът ми е - някакви наблюдения над тези инжекциони? Няма да им връзка с OBD букса, както е ясно. Четох, че омаслителите били простотия, на други места четох, че били добри за V-tec двигател... като цяло цената е 1000 лв. (без омаслители) и ми се струва добра. В официален сервиз на Zavoli.

     

    Надявам се да се съберат повече мнения и за в бъдеще други ако решат да да слагат тази марка да четат на готово.

     

    Благодаря!


  14. Забравих...както си карах, а беше и спускане яко, изведнъж спирачки йок..никой, едва не се пребих.Причината -изгнили ,разпаднали се направо спирачни тръби, седмица по-късно заминаха и бензинопроводите...вярно ,че е словенка но според мен качеството на материала точно на тези компоненти следва да бъде досто по-високо!

    И при мен същия проблем. Сега ще слагам някакви медни за да нямам повече главоболия, обаче 3-те тръбички (въздух, спирачна течност, бензин) ще ми излязат общо с труда към 140-150 лв. Някой друг сменял ли е с медни, да каже мнение :)

×
×
  • Създай нов...