Jump to content

lyubok

Фен
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от lyubok

  1. Здравейте, Колеги Докато си говорим с Fakira за HR-Vтата се присетих, че не потвърдих изрично дали са свършили работа гърците. Направили са обновяването. Прикачам актуална версия на серийния номер на кутията. Извинявам се за голямото забавяне. То е защото не намерих човек, който да провери версията и от около месец вече имам “джаджа”, с която сам я проверих.
  2. Гредите нямат забележки. Два ключа и бонус: оригинален Хонда ключодържател. Цена: 225 лв (купих ги за 250). Крайна цена! Локация: София За контакти: 0897 958894
  3. Здрасти Наско, Линк: https://www.ato24.de/en/honda-ultra-leo-sn-0w-20.html Вид и количество: Honda Ultra Leo-SN 0W-20 1x4L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 3x1L Стойност на поръчката: (51.80 + 13.95*3)*1.9775 = 186 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени в Револют Начин на получаване: - чрез куриер, Спиди или Еконт в Обеля 1. Данни в превода в Револют. Бих искал и маслени филтръра, но ще уточним на лични спрямо наличности и пари
  4. Здравей, Линк: https://www.ato24.de/de/honda-full-synthetic-0w-20-advanced-protection-0-946-l.html Вид и количество: HONDA FULL SYNTHETIC 0W-20 ADVANCED PROTECTION 0,946 L - 4 броя Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-z1-4-l.html Вид и количество: Honda ATF - Z1 4L - 1 брой Стойност на поръчката: (4x12.95 + 55.96)*1.9775 = 214 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат предадени в Револют Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина Благодаря!
  5. Здравейте! Вчера бях при гърците и направиха ъпдейта. Сега търся вариант да проверя дали наистина е направен (може би излишно се съмнявам, но…). Споделих, че има още хора заинтересовани и човекът от сервизния отдел каза да му се пише директно на него с данни за колата и желания ъпдейт. Той ще провери дали могат да го направят. Има възможност да го направят в два сервиза, като единият е в Солун, близо до центъра, а другият е почти извън града. Leonidas.Georgiadis@saracakis.gr Локацията на сервиза е тук: Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη https://goo.gl/maps/QYeoV6uogjAmfbpr5 Ето и как се стига до паркинга на сервиза: Цената е €30 за самия ъпдейт, но платих €37. Вероятно тези €7 са ставката за времето, което им е отнело… Тол таксите са сумарно €7 и €2 за една много вкусна гръцка баница Издават си документ и фактура, и работят бързо. Ако някой има въпроси ми пишете и ще съдействам с каквото мога.
  6. Здравей Колега, Интересуват ме: 08T44SNA101 HONDA Heater- engine 18210-SEA-E12 Мека връзка преди катализатора. В сайта излизат два компонента със същия номер, затова уточнявам. Благодаря!
  7. Здравейте отново Пуснах няколко запитвания до близките дилъри в Гърция и Румъния. Само един от Солун бързо потвърди, че могат да направят ъпдейта за 30 евро. www.saracakis.gr / www.honda-cars.gr Любезни са и не увъртат както Бултрако. Точно и ясно си казват нещата и говорят на английски. Сега остава да намеря времето и да се метна до Солун. Толкова от мен. Ако някой има въпроси, на драго сърце ще отговарям или съдействам с каквото мога.
  8. Днес получих отговор от Бултрако и наистина апаратурата и софтуера не поддържат американските автомобили. Свързано е с доста неща, които явно не излизат рентабилни, за да се поръчат (хардуер) и активират (софтуер) от европейските дилъри. Съвсем не е просто да се свали един зип и да се набута в компютъра, за мое огромно съжаление. Очаквам отговор и от Хонда Канада, но вероятно той ще е доста постен и без решение на проблема.
  9. Docev, не разбирам защо пишеш с ирония. Това не съм чул или видял да е помогнало на някого, някога. Въпреки това втората част на коментара ти има смисъл и съм склонен да го приема.
  10. Здравейте Колеги, Днес бях в Бултрако и не излиза обновление за нито един модул на моята кола. Това е адски тъжно, понеже на днешно време колите са предимно електроника и адски много неща зависят от софтуера. Преди покупка на автомобил от щатите или Канада, винаги проверявайте за налични сервизни акции и преценете дали сте ок с рискът без тях! Аз може и да си изпатя с тази бройка, но само времето ще покаже. Ще говоря пак с всички възможни инстанции на Хонда и се надявам да се намери начин да се пуснат обновленията. В Бултрако приемчикът беше супер любезен от самото начало и за пробата ме таксуваха 9лв. Ще пиша пак, ако успея да отбележа прогрес по софтуерния въпрос. Междувременно, ако някой знае сервиз, в който се занимават със софтуерни модификации моля да сподели. Един познат подхвърли, че те също биха могли да вкарат по-нова версия на софтуера, но дали е вярно и дали е за всеки модул… Божа работа.
  11. Mochkov, препоръчвам да провериш тук: https://owners.honda.com/service-maintenance/recalls Предполагам, че да, защото и за щатите се правят в същия завод в Мексико. Ще се радвам, ако не съм прав.
  12. Извинявам се за цитатите. Явно съм пропуснал, че не са според правилата.
  13. Получих отговор. В сайта им излизат всички необходими обновления или ремонти. Тъжно, но не е направен. Ето тук може всеки да провери за своя автомобил: https://www.honda.ca/recalls
  14. Колега, виж тази тема, която стартирах днес: На 7ми Август ще ида в Бултрако да опитаме ъпдейта и ще пиша дали е минал. Ако НЕ - купуването на Канадско HR-V със CVT кутия след 2016 носи риск, ако не е приложен ъпдейта.
  15. Ще им пиша, но въвеждайки VIN в страницата за проверки изкарва, че е необходим ъпдейт. Писах им с въпрос как мога да получа въпросния ъпдейт и казаха да говоря с локалния дилър. Което има смисъл, но ме дразни фактът, че някакъв софтуерен ъпдейт може да се окаже невъзможен и така подлагам на изпитание живота на кутията. Някои коли си получават ъпдейтите извън дилърствата през нета, а тук даже не знаят дали ще мине пред оригиналната апаратура…
  16. Здравейте, Колеги, Някой да е правил обновяване на софтуера на кола внесена от Канада/Щатите? Разбрах, че само Бултрако биха могли, но за съжаление не ми потвърдиха дали може да се направи със сигурност. Поканиха ме да ида и да пробваме дали ще излезе ъпдейта. Ще отида, понеже нямам друг избор или поне не зная да има. За въпросното удоволствие ще трябва да платя 90лв, ако мине ъпдейта или 60лв за опита. Предисторията: Наскоро купих едно Харви внос от Канада и в honda.ca излиза, че за него има сервизна кампания за обновяване на софтуера. Целта е да се запази ремъкът на CVT кутията, тъй като се износвал преждевременно заради някаква калибровка. Засяга всички HR-Vта от Канада от 2016 насам. Прикачам файла с обясненията от Хонда по проблема. Благодаря предварително! O99_EN.pdf
  17. @Ronin7 Извинявай за спама, преведох парите в Револют.
  18. Здрасти Иво, Съмсем наскоро купих гумена стелка за багажника от един от нашенските онлайн магазини. Прилагам снимка. Цената беше 45лв и самата стелка/леген е мека и сякаш е ароматизирана с парфюм. Въобще не мирише неприятно, даже ми хареса. Единствено се оказа, че е малко по-широка от необходимото... да кажем с макс 1см и в единия край леко се подгъва. Моето HR-V е от Канада и вероятно затова не пасна идеално, но това е пренебрежимо според мен.
  19. Здрасти Наско, Линк: https://www.ato24.de/en/honda-ultra-leo-sn-0w-20.html Вид и количество: HONDA ULTRA LEO-SN 0W-20 1x4L Стойност на поръчката: (45.95)*1.9775 = 90,87 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - Лично в кв. Малинова долина
  20. Здравейте! Линк:https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 - 1х5L Стойност на поръчката: (52.95)*1,9675 = 104,28 лв Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: Лично в кв. Малинова долина Благодаря!
  21. Благодаря за отговорите. Определено ще трябва да мина на стъпката с почистването на соленоидите, понеже маслото беше прилично чисто и въпреки това го опресних. Въпреки това може и да има налепи по филтрите... знае ли човек как е карана, дори и в Швейцария. Като успея да намеря време за соленоидите със сигурност ще драсна какво съм видял и дали е имало резултат след почистването. Друго, което забелязах е, че докато още е студена, при намаляване плавно на скоростта, точно преди да спра има леко и многократно придърпване. Все едно припомпвам спирачката. След няколко километра каране изчезва.
  22. Още преди да я купя го гледах и си беше светло червено. За всеки случай го смених (опресних) заедно с филтъра в Юбико. Да, терминът може да не е коректен, но не е като да подскача колата, въпреки че държа спирачките. По-скоро е осезаемо тупване/ритане, не е само звук. Смяната на оборотите и напрежението не ме притесняват. Иначе врътката с ръчната я правя и няма "изчаткване". Така напрежението остава върху ръчната спирачка, а не върху скоростната кутия. Винаги паркирам по този начин, за всеки случай. Благодаря за отговорите!!!
  23. Здравейте колеги, Реших да драсна с идеята да разбера дали сте имали следните "проблеми" и дали, в случай че знаете, е нормално следното. Става въпрос за Акорд 2.4 комби, автоматик, 2007 г., 190 хил реални километри и не е на газ. Колата е с теглич и е теглила до последно нещо (леко или тежко, не зная), видимо е по сервизните документи, понеже са работили по кабелите за ремаркето... Споменавам, понеже може и да има значение. 1. Когато е "студена" при превключване от P на R има забавяне около секунда и/или леко ритане. Когато я вкарам в работна температура, каране поне 15км, значително намалява времето за превключване и става по-леко ритането, ако въобще се появява. 2. Ако натоваря колата повечко, примерно 150кг в багажника, започва да рита при всяка смяна P-R-D. Благодаря предварително! Любо
  24. Здравей, Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 - 1х5L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 - 2х1L  Стойност на поръчката: (1х52.95 + 2x11.95)*0.95*1,9675 = 143,65 лв (превеждам 145лв) Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила  Благодаря предварително!
  25. Привет Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-dxg-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL DXG SAE 5W-30 - 2х1L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-petrol-system-cleaner-300ml.html Вид и количество: RAVENOL Petrol System Cleaner 300ml - 1х300ml Стойност на поръчката: (2х11,95 + 7,95)*0.95*1,9675 = 59,53 лв (превеждам 60лв) Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване: - Лично в ТЦ Боила Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...