Jump to content

pln

Фен
  • Мнения

    200
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от pln


  1. Преди 3 часа, Legend91 написа:

     

     

    Не,  просто не съм проверявал там. Сега ще погледна,  но преди време когато съм гледал (за други неща) ми е правело впечатление че цената вече включва и митата и т. н. ...

     

    Ok, явно немеца държи на спекулата като легален търговски способ,  както в Германия,  така и в България...

     

    Има известна разлика, предполагам данъци и мита. Чак спекула не бих го нарекъл. Пък и разлика от 4 евра в магазина не би ме накарала да чакам 2 месеца доставка от САЩ, + 20% мито + повече доставка.

    Всеки сам си прави разликата.

    Не знам конкретен подел който търсите, но първо бяхте дали линк към PurolatorONE PL14610 за $9, в Германия е 13Еур, новата снимка на Purolator PBL14477 e $14 в САЩ и 17,27ЕУР в Германия.

     

    Въпрос на личен избор. Успех.

    Аз лично си пазарувах Пурфлукс лс350 от английския защото не го намерих в БГ. Сега вероятно ще се преориентирам към немския :)

    Captureus.PNG

    Capturede.PNG


  2. На 19.01.2021 г. at 23:01, Legend91 написа:

    Цената за доставка пак ли е в долари?

    Оказва се че Purolator, който толкова си бях харесал, ще бъде с доставка за около 24 лв + 16 лв самия филтър = 40 лв... И това само докато ми е валиден гратисния период за Прайм, който ми дадоха от Амазон. После филтъра скача на 16$ 

    Колега, има ли конкретна причина да държите на американския сайт? Пуролатор и Пурфлукс ги има и в немския амазон, отново с безплатна доставка до Германия + още 3лв за да дойдат до България. От САЩ ако си нямаш човек да ги донесе не виждам смисъл.

    • Харесвам 2

  3. преди 24 минути, CARPERA написа:

    Това си мисля че не изобщо проблем на батерията ти.

    Сега с новата Унибат няма проблем,но тя е прекалени нова.

    Мисля че проблема ти е   алтернатора не я зарежда,а може и да имаш утечка но не  знам за мотори това от къде е.

    Унибата вече е на 2г. Седмица след каране дава 12.7В Утечката на мотора винаги си е била колкото да държи часовника жив и си зарежда чудесно. Юса също си беше перфектно заредена, ама се бъгна и докато е "гореща" не й стига стартовия ток. Като престои някой друг час си пали перфе. И месеци да стои пак. На мотора тази яса 10-12А струваше към 250лв. Излезе ми 10лв на месец :)

     


  4. 3-та е и излезе 2012 от магазина с варта. 2.0 Бензина dojde с 45А. След всички хвалби Юса сложих на мотора, пак Хонда :) На втората година започна да прави много странни проблеми. Батерията си държи ток, пали след ден или 2-3 седмици престой от раз, обаче когато е след каране и почивка 2 - 3 мин (все още е възбудена) няма достатъчно ток за палене и трябва да престои повече. Явно и юсата не е каквото беше и реших че не си струва парите. Сега на мотора съм с унибат.


  5. Всички си разказват опита със зарядно, аз ще си разкажа моя без.

    Колата си няма гараж, сутрин, вечер палене и посред зима, офиса на 4км. Градски возения не липсват. Нито съм давал 30-50-80-110 лв за зарядно, нито съм имал желание да си разхождам батерийката по тротоарите и да я водя вкъщи.

    Пенсионира се. Преди месец, точно на "рождения ден" на колата, странно съвпадение. 8-ия рожден ден. Не беше Юса или нещо подобно дето се монтирало на хондите, възможно е някой в бултракото да се е обзавел с фабрична хубава батерийка за моя сметка. На мен ми продадоха возилото с някаква варта, нито силвър нито блу нито блек, доста безименна, 45АЧ.

    Взех си нова варта, силвър за 130лв. Предвид цената й ми липсва мотивация да си напазарувам зарядно и да я разхождам нагоре-надолу.

     

    • Харесвам 1
    • Надолу 1

  6. преди 24 минути, CARPERA написа:

    Масово се продават масла  на по на 2 и 3 години след наливане и ти обясняват че  дори 5години да е нищо му няма в тубата.

    Какво му има на маслото след 2г. в тубата, стояло в склад?


  7. Здравейте,

    Линк: https://www.ato24.de/en/petro-canada-supreme-synthetic-0w-30-1-l.html

    Вид и количество: PETRO-CANADA SUPREME SYNTHETIC 0W-30   8х1L

     

    Стойност на поръчката: 8*4,95*1,9675 = 78,00 лв

    Начин на плащане:

                                        - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД

    Начин на получаване:

                                        - Лично в кв. Драгалевци

     

    Поздрави


  8. И защо някой тук да не ти каже да си купиш Тойота. Като бивш притежател на Корола мога да ти кажа че е страхотна кола. Ако искаш седан, взимай. Когато търсих СУВ се отказах от РАВ заради дървената возия - малка кола с окачване на ленд кукурузер, багажника който се отваря като порта на гараж и това че тм ауто имаха фиксиран маршрут за тест райд само по булевард за 15 мин. В момента може да е различно, не съм ходил от там, нямам повод да си сменя колата.

    От Бултрако ми казаха да си избирам къде да карам и да карам докато реша да я купя, качвах се по тротоари, дупки из циганските махали, паважи, засилки по виражи... Общо взето, знаят как да продават.

    И да повторя Карпера - не разбрахме въпроса.


  9. преди 40 минути, ceco_accord написа:

    Зиме ходя в 1 близко село (на края на държавата) и миналата година си правихме експерименти с няколко джипа, на пресен сняг в една леко наклонена полянка.

    1-ви участник - Нисан Патрол със супер офроуд гуми гуми (от онея с бабунестите протектори).

    2-ри участник - Митсубиши Паджеро - къса база, със същите яко офроуд гуми.

    3-и участник - Лада Нива, натокана, облякана и тя с добри зимни гуми, но с "цивилен" (ставащ и за асфалт) протектор.

    4-ти участник - Лада Нива - "ненапудрена" и със заводските си гуми.

    5-и участник Зил 157 с фургон отзад (това ни е зимния кемпер).

     

    Ха познай - кой стигна най-далече???

     

    Трактора дето е ходил да ги вади откъдето са закъсали? 😁

    • Хаха 3

  10. преди 9 минути, ceco_accord написа:

    А трамваят по-добро сцепление ли ще има ако колелетата са му като на валяк?

    А знаеш ли всъщност какво е сцеплението на верижен трактор по сух асфалт (ако си карал де)?

    Да, сцеплението на валяка е по-добро.

    На сухо веригата ще има много малка контактна площ и съответно много висок натиск на см2, и по твоята теория ще е уникално голямо сцепление :) Сам прецени дали е вярна теорията ти.


  11. Преди 1 час, ceco_accord написа:

    И на неутъпкан сняг е така. По-малката контактна площ осигурява по-добро сцепление, заради по-високият натиск на см2.

    Как го изчисли? Сцеплението на гумата е функция на сцеплението на единица площ умножена по тази площ. Когато намаляваш площа, сцеплението намалява. На сухо тесните гуми по-добро сцепление ли имат от широките? Сцеплението на гумата на сняг, ако няма грайфер е минимално, без значение натиска на см2. Там идва от грайфера който загребва сняг, този сняг се "лепи" за снега на пътя. Повече площ - повече грайфер - повече сцепление. Трамвай на сняг повече сцепление ли има от верижен трактор?


  12. На киша да, за аквапланинга да, на неутъпкан сняг обаче е друго. Сцеплението там идва от грайфера, съответно по-голяма площ с графер е по-добре. Сцеплението идва от снега който се загнездва в грайфера и това че "лепи" за снега на пътя.

    • Харесвам 1

  13. Преди 2 часа, Митко Йотов написа:

    Много по добре ще се чувства камиончето на мокро,хлъзгаво и сняг поради по голямото сцепление (тежест на квадратен сантиметър).

     

    А това, че квадратните сантиметри с по-голямо сцепление ще са по-малко как ще се отрази?


  14. Пробвай със синята прозрачна пластмаса, при мен работи!

    Това за пластмасата, да не се вържеш, е на шега, иначе, че работи е вярно.

    Обаче когато го купувах, бях чел какъв е протокола на Хондата - ето това обаче е съществено: Processor: ELM327 v2.1; Supports OBD2 Protocols (ISO15765-4 (CAN), ISO14230-4 (KWP2000), ISO9141-2)

    Торкю-то няма значение дали е про или не, само екстрите са в повече. Ако не ти тръгне безплатното, платеното няма да помогне.

    • Благодаря 1

  15. преди 54 минути, Pavel_Pavlov написа:

    Аз само бих казал, че на хубава кола да сложиш андроид навигация с 1 ГБ рам… 1 ГБ е доста недостатъчно за нормално гладко опериране. 2 ГБ бих казал, че е абсолютен минимум, но аз бих заложил на повече, ако купувах. Изключително лошо впечатление ми правят големи екрани в коли, с модерен интерфейс, но лагващи. Дори ОЕМ-ските на много марки.

    Не, че с 1Г не зарежда гугъл мапс, просто го прави след като си пристигнал за където си тръгнал.... 4Г си е нужно за да работи в "реално" време, ако искаш да търкаля едновременно ДВР, Нави и музика.


  16. Принципно съм за бонус-малус система. Съвсем логично е да има такава и тя се прилага на много места по света.

    Най-големия проблем на така предложената система обаче е, че задължително описваш кой ще шофира. При мен в годината се налага не повече от 2-3 пъти друг да шофира колата, но ми е невъзможно да знам с кой приятел ще си организирам следващите ски и ще се сменяме по пътя, нито кой шофьор ще пратят от дринк-енд-драйв! А това е много сериозно ограничение!

     

    Не съм съгласен че тази система е двойно наказание за нарушителите. Цената на застраховката, навсякъде по света се определя според рисковия фактор на застрахованото. Не е нормално редовен нарушител да се смята, че има същото рисково поведение като дисциплиниран водач, затова няма как цената на тази застраховка да е същата за всички.

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1

  17. На 25.11.2019 г. at 15:58, niksi написа:

    Здравейте, раздвоен съм от тези две навигаций: 

    1.   https://www.aliexpress.com/item/4000012625697.html?spm=a2g0o.cart.0.0.6d0f3c00GT1Rwq&mp=1

    2.  https://www.olx.bg/ad/super-oferta-honda-crv-android-9-CID360-ID7VFta.html

    Като и от двата линка говорим за най-скъпия им вариант.

    Може ли да Ви помоля за съвет коя да избера?

    Аз на тези обяви не намерих да пише производител модел на чипсета, не знам колегите по какво ги сравниха. 4Г рам ок, но да сравнявате процесорите само по честота и ядра е като да сравнявате двигатели на различни  марки коли по това колко оборота е написано на таблото.

    • Харесвам 1

  18. Преди 8 часа, Drone написа:

    2019-11-27_10h45_55.thumb.png.484ddc593fbf1d8ece925b93d6e78605.png

     

     

    Каква е разликата между 3те модела :D :D  и как реално ще знам, ако си взема от 121лв дали ще е с най-новият дот ? 

    Срока на доставка е различен, ако не ти е спешно, взимай най-евтиното. Дот-а не знам защо те притеснява, това не са яйца да се развалят.Предвид че са на склад в Германия, съм сигурен, че са съхранявани по всички изисквания. С други думи, 3 месеца след монтажа гуми с "пресен дот", дори само на 1000км, ще са по-лоши от същите с дот на 1 година съхранявани правилно с фабрично покритие.

    • Харесвам 2
×
×
  • Създай нов...