Jump to content

bloiler

Фен
  • Мнения

    94
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bloiler


  1. Според мен имтервала е на изминати км, а не на брой паления. Интересното е, че ако нямаш много бензин в резервоара и напълниш до горе на бензиностанцията, веднага след това реагира. Ако сипеш по - малко, например за 20 лв / около 7 л./, ми се е случвало да се промени нивото след 50 км. Интересното е, че наблюдавам range през цялото време и чак след около 50 км се променят оставащите км и нивото на бензиномера. Аз съм с ключ, но това според мен няма значение. Ако модераторите преценят, да разделят темата, за да не спамим излишно за подкартерната защита.


  2. При поставяне на газова уредба обикновено се слага и емулатор на бензиномера. Имам две коли на газ слагана от Markony и двете са с този емулатор. Слага се защото иначе ще ти "свършва" бензина постоянно като караш само на газ. Аз също карам по много километри на ден и ми се е случвало да ми светне резервата, а преди да тръгна съм сипал и газ и бензин. С времето и след няколко обаждания на Markony разбрах следното - като дадеш на контакт не палиш веднага, а след 2-3 до 5 секунди. Така има време този емулатор да реагира и да отчете горе-долу количеството бензин в резевоара. При мен като дам на контакт и ако не запаля въобще, стрелката на бензина отива в крайно горно положение, все едно резервоара е пълен до горе. Връщам контакта и при следващото палене ако не се забавя да запаля след 5-та секунда, всичко е ок. Въпрос на свикване. Случвало ми се е, след като заредя бензин, стрелката да реагира чак след 20 км. Компа си опреснява горивото по време на движение в зависимост от стила на шофиране, може би на около 20-50 изминати км, поне при мен е така. Иначе като знаеш, че имаш бензин, караш спокойно. Дано съм бил полезен.

    • Харесвам 1

  3. Кутията не е cvt,  а старата здрава кутия. S под D значи "sequential" или ти да си сменяш скоростите от перата на волана, демек да караш като с ръчни скорости. На 4-та генерация не съм виждал 1,2 под D. Има писано по темата, порови малко с търсачката.


  4. На мен ми се е случвало да умре акумулатора от раз на Акорд 8 2.0 бензин. Прибирам се от работа, гася и на сутринта пробвам да отворя с дистанционното и изненада - не реагира. Викам батерията на дистанционното е умряла. Връщам се взимам другия ключ и пак не реагира. Отварям механично вратата давам на контакт и тъмница - нищо не свети. Взимам на жена ми колата и отивам на работа. Вечерта тичам с мултицета меря акумулатора и показа 0,5 V. Слагам нов акумулатор и всичко е ок. За първи път ми се случва.


  5. Проблема на тая помпа е, че е БОШ. Аз имах същия проблем. Така докарах колата от Швейцария. Проблема се е случил там. Взех от едно момче в Пловдив 4 дюзи, въпросната помпа, тръбичките и самия рейл за 1500 лв. Следва сваляне на резервоара и старателно измиване.. После продухване на цялата система и монтаж на дюзите и помпата. В резервоара имаше много стружки. Ако в регулатора има стружки, както на снимката по-горе, диагнозата е ясна. Дюзите и помпата които взех са от Акорд 2,2 идтек, англичанка. Колко ще изкарат не знам.

     

    • Нагоре 1

  6. Аз съм със същата червена емблема като от клипа. Поставя се върху старата олющена емблема. Това двойно залепващо тиксо не държи. Наложи се след два дена да я залепя със силикон и сега вече втора година няма проблем. Емблемата я купих и аз от посочения от колегата линк.

    • Благодаря 1
×
×
  • Създай нов...