Jump to content

Petyo Tsanov

Фен
  • Мнения

    79
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Petyo Tsanov

  1. Май така ще стане по бия към бензин само се чудя дали да дебна за 2.4
  2. Колата ще е автомат със сигурност дали ще е бензин или дизел след 2010 няма значение от гледна точка на пари. В момемта както казах карам 2ген бензин ръчка и до момемта ядове не съм имал. Единствено което ме дразни че е ръчка и че на 5-та по магистралата с 120 като има баир и е пълн с хора и багаж се замисля и трябва да вкарам 4 да кажем. С дизела този проблем няма да го има съм почти сигурен заради турбото, но пък друго ме яде бавно загряване зимата, дпф-а трябва да се маха защото тия галимаци с регенарацията няма да ги права със сигурност. Има ли проблеми с турбото? Дюзи? Зимата с паленето защото знам че нафтата ни е скапана?
  3. То и аз црв-то не го взимам за гонки, но ме дразни на бензинката като съм на 5-та с 120 и тръгна да качвам някой байр по магистралата да падам веднага на 100 и да трябва осезаемо да натисна за да тръгне както трябва /това при 3ката не знам дали го има/. Но това с бавното загряване на дизела ме притеснява а и не ме кефи да има тракане и вибрации в купето в момента бензинката като е на место вътре не може да се усети че работи двигателя.
  4. По межу другото това също ми е от важните критерии. Сега 2ката ми вкл на газ за 4мин работа на място пред блока зимата на -10,15 и почва да духа топло... много ми е важно да има добро парно и бързо да вдига работната температура. Защото нз дали изобщо има модели с подгряване на седалките?
  5. Имам въпрос към колегите с бензинки и газ, къде монтират газовата на мястото на резервната или в багажника защото на мен сега на 2ката ме е на резервната а гумата си е на вратата но при 3ката май се изяжда багажника с бутилка? И вълроса ми до колегите с дизелови какъв реален разход дават? На дълго с 140 и градско?
  6. А дизеловите ако им се премахне дпф-а, дават ли някакви ядове?
  7. То как може да се види само на канал предполагам?
  8. Определено трябва да тествам да видя за какво става въпрос. Мен ме притесняваше че е 5 степенен дали ще реагира адекватно.
  9. Добре за мощност аз не съм състезател така, че бензина ми се вижда добре. Относно автоматика какво е положението има ли болежки? И какво да се гледа ?
  10. Колеги описаните "проблеми" при бензина със съединителя маховикк и тн. Има ли ги при автоматична скоросттна кутия? Защото колата ще бъде автоматик със сигурност без значение дали е дизел или бензин. Интересува ме на дълго от 110-120 на последна предавка добре ли поема като се настъпи за изпреварване? Дизела предполагам, че да ама при бензина дали също е така? И градско на 1-2 има ли ряз? Сега с 2ката бензин с ръчни скорости съм доволен за градско, но на извънградско с 4 човека и багаж като съм с 120 и тръгвам да качвам лек байр по магистралата и натисна газ-та леко се замисля и от 5 та дота мудно се забързва.
  11. Ясно, защото на мен сега на газ на дълго ми е 12-13 с пуснат климатик със 120 и съм на 3500 оборота някъде и ми беше интересно при 3ката как е и дали 5 степвнния автоматик успява да разтовари двигателя на дълго.
  12. Дам автомата дизел е от 2010 до 2012 и е скъпичък. Ти бензинката на газ или бензин си я караш? По магистралата с 140 какъв разход ти дава?
  13. Здравейте колеги, обмислям смяната на 2ген с 3. Искам да е автоматик, Но тук идва и дилемата дали на бензин ще е тромав / на гаЗ /? За дизелите гледам, че много колеги пищят от дпф-а? Какви болежки има модела?
  14. Оказа се моторчето, след почистване киснене и смазване се оправи.
  15. Здравейте, днес от нищото като псркирах за малко и след което запалих на ново започна да се форсира на място? от кам 1500 до 2000 оборота и обратно... в движение пак се форсира сама на скорост и от време на време спира, но като тръгна да спирам и я остава на неутрална гасне? Това което ми идва на ум е моторчето за оборотите за празния ход? Имате ли идеи как може да се провери дали е то или от фруго място е проблема?
  16. Буталото на задния спирачния апарат запича. Искам да ви попитам някой смазвал ли си ги е, и има ли някаква по специфична смазка за тях?
  17. Аз съм с ръчна карам я 1г вече и няма проблеми. Говорил съм с 2-3 ма човека със ген2 (фейслифт) и се оплакаха от автомата. Но пък колеги с първате генерация казват, че нямат проблеми, нз защо във втората има.
  18. Аз слагах преди няколко дни и место има за датчиците. Може без да се сваля бронята ако имаш канал или подемник. Притесненията ти относно датчика под резервната гума са основателни. При мен ги сложихме ма едно ниво и хваща гумата и този датчик е изключен. Може да го сложи по надолу на черната пластмаса ако не те притеснява от естетическа гледна точка.
  19. И аз май ще заложа на 45-ца, а да ви попитам колко време ви държи на фарове без да е запалена? При мен така пада за норматив, но иначе тези дни в студовете 3-4 дни не я бяй палил и нямаше проблем.
  20. Колеги разгледах ръководството на crv gen 2 и там пише следното Battery 12 V - 36 AH/5 HR, 12 V - 45 AH/20 HR.36-45Аh ми се виждат доста малко, само че размера на сегашния ми е 190Д/110Ш/220В и в кутията по голям не може да влезе Някой намирал ли е акумулатор с такъв размер, но с по-голям ампераж? Или варианта ми е да разкарам кутията в която седи стария?
  21. Моят вече почва да издава багажа и се чудя какъв да взем, че тия нашите са малко по особенни и ми е интересно с какви карате доволни ли сте? Информация относно цени и от къде сте ги закупили също ще са ми полезни.
  22. мерси колега ако можеш ми качи целия менюал
×
×
  • Създай нов...