Jump to content

Veselin_sl

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Veselin_sl

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civic D13B2
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Sliven
  1. Някой може ли да ми каже къде да свържа вакуума на изпарителя?
  2. Намерих смесител за Civic на най-неочакваното място - от един магазин за авточасти за Лада :D/> По-късно ще кача снимки. Другият въпрос е: понеже не разполагам с много пари за газаджии, някой може ли да ми каже къде да монтирам изпарителя, защото са ми казвали, че маркуча за охладителя на изпарителя трябва да е под нивото на този на радиатора? Както и къде да го свържа?
  3. А искам да попитам плочка (смесител) дали се намира някъде в нета, понеже на 2-3 магазина за газови уредби ми казаха че колата я няма в каталога и не са чували за такава плочка :(/> Ако ли не, някаква алтернатива от друга кола?
  4. Да направих го и сега всичко е перфектно :)/> Благодаря на всички, които споделиха мнението си! :)/>
  5. Оправих проблема с високите обороти на смукач. Беше болтчето отляво на карба (не знам как съм го пропускал досега:dry:/>). Сега имам друг проблем :(/> като загрее колата гасне или държи много ниски обороти, предполагам заради това е направена да вдига тези високи обороти. Пробвах да врътна болтчето отзад и врътката за оборотите на празен ход, но не действат изобщо. Някакви идеи???
  6. Най-вероятно да, но какъв може да е проблемът тогава??? Доколкото прочетох EACV-то трябва да дава съпротивление между 6 и 20 ома. За жалост нямам читав омметър на мултимера и не мога да го измеря. Интересното е, че ако има някакъв проблем, ECU-то трябва да отчете грешка, а доколкото разбрах из разни теми, няма такива. Като дам на контакт премигва 1 път и повече не се включва диода. Извинявам се, че повтарям, но проблемът съществува само при студен двигател, затова не мога да проумея откъде идва... Преди малко прочетох за 1 термоклапан, който регулира вакуума на смукача според температурата на охладителя. Намира се на всмукателния колектор. Възможно ли е там да ми е проблема?
  7. Пробвах да извадя захранването на EACV-то, но няма разлика. Възможно ли е проблема да идва от него. Замерих напрежението от буксата и показва 0.67 V, което мисля че никак не е нормално. Някакви идеи??? Нямах време да прегледам кабелите и ви питам има ли изобщо смисъл? Благодаря предварително!
  8. А как се регулират механично оборотите, без EACV? Благодаря предварително!
  9. Смукачът връща, но държи високи обороти на смукач. Разгледах темата много старателно и изпълних инструкциите, но не става. Като въртя болтчето оборотите падат за момент и после пак скачат.
  10. Като позагрее малко, колкото да изключи смукача, нямам никакви проблеми. Под гумата има текстолит (мисля, че е някаква платка), който е счупен. Ако не подгрява нормално пружината, възможно ли е от там да идва проблема?
  11. Здравейте колеги,От скоро съм притежател на Civic D13B2 5th gen и като цяло колицата е много добра. Проблемът е, че при студена кола (когато се включва смукачът) колата държи между 3000 и 4500 об./мин. на празен ход. Четох какво ли не, но така и не можах да открия какъв точно е проблема. Свалих въздушния филтър бърках къде ли не, болтчета виртях и нищо. Открих, че има счупен choke cap (не знам как е на български, видях го в сервизно упътване), под гумата има нещо като текстолитова плочка, тънка, именно тя е счупена. Та въпросът ми е, оттам ли идва проблемът и ако я сменя ще се оправи ли?Благодаря предварително!
  12. Здравейте на всички,предварително се извинявам ако темата е разисквана, но не намерих нищо, което да отговори на въпроса ми. А той е следният: какво ми е необходимо за газифициране на Civic D13B2 карбуратор? За някои въпросът ми може да не е уместен, но отскоро притежавам Хонда и понеже, доколкото разбрах, макар и карбуратор, тези коли са с автоматичен смукач. Именно затова питам, защото не съм наясно дали е необходимо да се сложи нещо допълнително за да действа смукача както на газ, така и на бензин. Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създай нов...