Jump to content

crazy_to80

Фен
  • Мнения

    57
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от crazy_to80


  1. колега с ДОТ4 и аз сърбах попарата и със съидинител и спирачки(мек педал ,пропадане на педала,сълзене на помпата на съидинителя)!  Колеги ме посаветваха "Хонда -ДОТ3" , и 5 години без да сменям помпи и гумички ,карам без проблем! Лично аз си взех Бош ДОТ 3 ,беше в ламаринена тубичка 500 мл. разфасофка


  2. Ремонтен комплект то Prelude 88-92 г. (буталото с гумичките о пружината) ,но външния корпус на помпата е различен. Това намерих в руските сайтове,моята помпа се оправи след смяна на спирачнара течност ,но само с на bosh спря теча


  3. http://old.japancars.ru/cat/honda/index.php?hmodtyp=16561,16562,16563,16564,16565,16566,16567,16568&npl=17S2H01&_nplgrp=2&nplblk=M__0100На позиция 5 ти е дадена тапата,но несъм сигорен че имаш втори венец на деференциала по каталжен номер дават два модела болтове за монтиране на венеца към деф. касетата,пробвай да махнеш дапата и погледни дали имаш венец.Ако си решил сериозно да се занимаваш с това,вземи скоростна кутия от ЦРВ и я прехварли в кожуха на твоята кутия,хем ще вземеш втория венец и раздатката за кардана , хем 5-та предавка ще ти е по-дълга за по-голям комфорт при шофиране на големи разтояния.Аз лично съм започнал проучване на ХРВ-то да му хакна Б18 или Б 20 матор :plane:/> по скоро б20а3,но коша нещо ни малее а и изкам да си запазя 4х4 системата

  4. На ХРВ-то деференцияла е изцяло на хидро-механичен принцип и няма връска с електрониката на колата,работи си самостятелно.Като пари за части незнам колко ще струва,но ще работи.За какво ти е 4х4 колата става по-мудна,кардана и дафа и тежат.Зимата се кара малко като "Жигула" ,ако подадеш повечко гас в завоя и ти зацепи задния мост колата тръгва с вратите напред,а и лятото на асвалт ако решиш да се изтеглиш бързо на старт моста те спъва веднага.Предимството е че зината когато другите се мъчат да потеглят и боксуват ти потегляш без проблем.

    • Нагоре 1

  5. Колега хрв е пригодено фабрично за заден деференциал.Трябва ти само кардан, деференциал,главина за скоросната кутия и задни полуоски.На скоросната кутия има тапа отзат от към купето там се монтира главината за кардана (по каталожен номер излиза същата като на црв ),кардана и висящия лагер (само хрв ),за деференциала си има фабрични отвори,задните глашини имат тапи избишат се и се монтират задните карета (полуоски само хрв).Неодходимите части можеш да вземеш от всяко хрв без начение 3/5 врати,ръкка/автомат всичко е еднакво.


  6. Колега,карам същата количка и страдах от същия проблем.Между 2500 и 4500 об. конете ходеха на паша.Разхода ще го оправиш като си сложиш катализатора или изключиш втората ламбда сонда софтоерно,иначе лошо за джоба.Ровех из нета и всички казват различни неща, но са съгласни с едно,компа работи нормално само с две ланбда сонди и катализатор иначе авариен режим и разход на гориво.Другото е че компа е самоубочаващ се,тоест като го караш в града с 50 км/ч на 4 предавка тои така се учи да си прави сместа оптимално икономична.Ако искаш да върви изкарваш колата и почваш да я газиш мъжката 50-100 км. гасиш двигателя и повтаряш същото шофиране,слет това се прескачаите там с когото искате.


  7. Днес се прибирах от Враца,4 човека ,багаж и климатик.Но при излизане от Плевен при изкачване на баира забелязах че стрелката за темперетурата започна да показва загряване на двигателя,по-притиснителното е че загряваше неравномерно стрелката пулсираше.При излизане от Бяла,там направо подпрях червената зона на темперетурата и стрелката все така като започне да минава нормална темп. започва да пулсира и на равното изсипва темп. рязко до нормална.На магистралата след Шумен я настъпих и забелязах че грее и над 4000 об. при 150 км/ч. двигателя пак му кипна чайника.Антифриз не изхвърли.Някакви идей :unsure:


  8. Имах подобен проблем с Акорда,малко по-силно натискане на спирачката и АБС-са се включваше.Смених всички накладки и спирачната течност в системата,педала на спирачката стана доста по-мек и чувствителен,а и по същото време смених летни с зимни гуми.Проблема се оказа комплексен,стара спирачна течност,видимо хубави накладки но изпечени и летните гуми със стар ДОТ и изпечен каучук!


  9. Под жабката като погледнеж на котията на парното има тесен и висок капак,отваряш там има два пласмасови палеца,дърпащ долния и половината от филтера е навън,другият палец го буташ надолу към пода и тогава го издърпваш навън.Пази си двете квадратни пласмаси от филтрите, за нов ти дават само картонения пълнеж!Успех!


  10. При Акорда имах такъв проблем ,бучене и лека вибрация при спиране АБС-са светваше в движение със скорост над 60-70 .При гасене и повторно запалване на двигателя светеше по-продължитекно време и премигваше ,но при мен на ляв завой се чувстваше леко занасяне (обиране на лувт).Причината беше разбит лагер-главина на предна дясна гума,от там идваше грешката в АБС-са и вибрацията при спиране.Бученеро изчезна след смяна на накладки на 4-те колела (стари и изпечени) и цялостна подмяна на спирачната течност в системата.Колата спираше по съвсем различен начин и АБС-са стана много опчувствителен.


  11. Разлика има,стана малко по-тромава при потегляне и изпреварване.Какво показва километража и реална скорост! ?!?! Ползвал съм навигацията на Нокия, преди при 90 км/ч навигацията казваше 80км/ч ,сега при 90 км на километраж навигацията варира м/у 87-88 км/ч. Пробвал съм при подържане на скороста на отсечка от около 1 км. равен терен.При по-висока скпрост усещането е по-различно,по-устоичива е в завои,в града по-рядко сменям предавки,има разлика при шофиране.


  12. Имам една мечта :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Понеже ми се налага пончкога да пътувам на дълги разтояния, скорост от 80-90 км/ч при 3000-3500 об. е голямо изтезание за мен,а подържането на скорост от 110-120 км/ч ще е изпитание за двигателя,ми се иска да намеря среден вариант.ХРВ-то е 124 к.с. 4х4 в нета рових и открих ,че почти всичко по кутия е ЦРВ 98-01 с исключение на 5-та която е Прелюд 93-96 и CLUTCH HOUSING (незнам как се превежда на български :unsure: ) което си е за ХРВ.Предавателни чсла:1-3.500:12-1.956:13-1.344:14-1.071:15-0,870:R-3.461FD 4.562Това намерих в нетаИска ми се да намеря някакво нискобюджетно решение на този проблем


  13. До скоро карах F20Z1 и проблема ми се реши.Оказа се че имам частично запушена водна магистрала за подгряване на дросела и почти запечатани отвори на (незнам точно как се нарича ) клапан с пружима намира се на инжекцията най-вдясно и е с водно потгряжане, мисля че е автоматичния смукач защото след голямото мочистване на елкона го товаряха и го пререголираха на ново.В следствие на което колата много по-рано изключваше смукача (м/у първата и втората бяла линия 1100-1200 об. и с влизането в бялата зона 800-850 об.) .Колата никага не е правила проблем.Водната риза на дросела беше пълна с алуминиева каша,излезе сами с жило и винтоверт.После когато слагах обикновено АГУ изрично ми казаха да не ползвам тази водна магистрала за подгрев на изпарителя, защото то термо загобите на антифриза в АГУ изпарителя бъркали датчиците на инйекцията,затова аз го подвързах на мястото на някакъв маркуч които излизаше от зад термостата и влизаше директно в блока.Хондата гореше 13/100 бенз (95Н) и 10/100 газ в града,нормално каране 2000-2500 об. и в ниски и средни об. на газ се държеше много по-пъргаво и адекватно на газ отколкото на бензин.(с едно изключение когато на бензин100 Н вместо добавка за почистване на дилзи сложих на Ликюмоли 'Спид' за октан,ефекта бе че при всяко потегляне си заделяш по 1лв. за гуми)Дано да съм бил полезен!

    • Нагоре 1

  14. Здраврй колега Anton имам ХРВ,но без ГАЗ, което имаше проблеми с неизгасващ CHEK ,заиграваше (пропадаше) в ниските оборорти 500-1200 ,завишен разход и в баир конете му отиваха на паша :rolleyes: ! Разминах се с почистване клапана за празния ход,нови свещи И нова (от морга ) ламбда сонда.Ако се окаже ламбда сонда НЕ КОПУВАЙ УНИВЕРСАЛНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ,компа е капризен,защото сондите били широкоспектарни и затова страдали по-често от газовите уредби и разбирасе от "високото качество" на бензина у нас.Успех!!


  15. Благодаря на колегата Слави CR-V за отговора на питането ми!Като цяло ми се изясниха нещата,ако реша да правя такава " акробарика " трябва да реша проблема с ЕКУ-то.Едно то решенията е ЕКУ от 1-во поколение PGM-FI ,доста са непрентенцйозни и нямат нищо общо със самоубочаващите се ЕКУ-та .Но това е само хипотеза :rolleyes:


  16. Здравейте колеги,искам да попитам нещо с риск да прозвучи глупаво!Защо на двигател пълна инжекция инжекция се слага ГИ и по-точно втори комп. за газта,тя колата вече си има един? Колкото по нова е ГИ система,толкова повече дублира бензиновата!Идеята на компа. е да командва инжекторите като следи кол. въздух чрез МАП сензора и изгорелите газове чрез ламбда сондата, като променя честотата на импулса към инжектора.Инжекторите пък се различават по обем и собствено съпротивление (време за реакция).Мисълта ми е следната,при подходящ избор на газови инжектори като дебит и поставяне на резистор (съпротивление) за компенсране на разликите в омовете на бензиновия и газовия инжектор и отделни релета за инжекторите,би трябвало на теория колата да работи на газ само с бензинов комп.Надявам се да не звуча като поредния тъпанар,просто се чудех!?!

×
×
  • Създай нов...