Jump to content

plam81

Фен
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно plam81

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Civik 6' 75ks 1,4
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    St.Zagora

Contact Methods

  • Skype
    plamito81
  1. Колеги оказва се, че има достатъчно фреон за да тръгне компресора.Проверени са бушоните , релетата и ел.инсталацията от компресора до релетата които са в/у десния калник.Пробата е следната:Закачаме на двата входа/изхода манометрите който следят налягането.Пускаме АЦ на положение 1 и тръгва само вентилатора без компресора.Махаме едното от релетата и правим мос с едно кабелче и компресорът тръгва.Обаче се чува силно метално чаткане и налягането не се променя , а майстора каза, че трябва да падне.В момента няма време кога да го свалят и се чудя , дали проблема е в шайбата или самия компресор.Намерил съм и компресор и шайба.Много съм благодарен за мненията ви Благодаря!!!!
  2. Има ли някакво развитие по-темата .,
  3. Колата я взехме зимата и тогава мой приятел гледа дали включва и каза, че тръгва.След това брат ми я кара и каза, че работи.Но да го е пробвал 2-3 пъти най-много.Сега аз я карам от около 1 мес. и установих, че компресора не тръгва.
  4. Кажете за Ст Загора кой може да свърши тая работа
  5. Вчера я закача един човек, но закачи само един маркуч и след няма и минута ми вика ми тя има малко фреон, я пусни климатика .Натискам АЦ и ми вика ми той компресора ти не работи , първо него оправи виж кабелите!!!!!!!!При което си тръгнах и направих ме с един приятел по-горе описаната проверка на инсталацията.Това силно метално чаткане може ли да е от недостиг на фреон или първо трябва да се види самия компресор и чак тогава да се дозареди.Би трябвало и двата му маркуча да са закачени за да стане ясно поне според мен
  6. Моля за малко помощ, че е спешно. Проблема е, че вчера се наложи да си пусна климатика и с голяма изненада се установи , че не работи компресора. При натискане на копчето АЦ се включва само перката на радиатора, а компресора не се пуска. Пуснахме директно ток към компресора и си тръгва.Само, че се чува силно чаткане на метал от него.Дай те някакви съвети и идеи от какво и защо така се получава. Колата е Сивик 6' 75кс 1,4
  7. Колега луфта е в посока на въртене и е около 10мм
  8. Утре се сменят двата маншона на рейката .Има ли за нея някакъв ремонтен комплект или болт с който може да се обере евентуално ,ако е там причината.Май се започва със сериозен р-т новата покупка.
  9. Колеги тъй като от скоро я карам колата днес забелязах , че има луфт във волана.Иначе няма потропвания като минавам по-неравност.От какво може да е ?
  10. Определено е пълно с некачествени части и масла.Така, че марките не са определящи по-важно ми е самия вискозитет на маслото.
  11. Здравей те .Колеги сега взех колата и ми предстои обслужване . Но най-много ме интересува какво масло да сложа на двигателя.В няколко каталога и дават 5в40 и 10в40.За километрите е разбираемо, че няма как да се знаят със точност.А като марки на масло съм се спрял на Лики Моли, Кастрол, Мобил , но кажете и вие.Колата ще се кара в предимно топъл климат.
×
×
  • Създай нов...