Jump to content

А. Д.

Фен
  • Мнения

    168
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от А. Д.


  1. Здравей колега,

     

    Надявам се че се е оправил проблема със загряването. Но винаги има едно но.... Разхода на масло според мен е малко неглижиран проблем от теб , но е показателен. Загряването при товар е симптом на проблем в двигателя. Гарнитура на глава, сегменти и т.н. Термостат или работи или не.

    Дано не съм лош пророк. Казвам го от опит с едно ЦРВ 1 ва генерация със същите симптоми.

     

    Късмет и дано да няма ядове.

    • Харесвам 1

  2. Да пусна и клипче по темата https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=смяна+на+крушка+на+хонда+джаз#fpstate=ive&vld=cid:497288e2,vid:h2i0bX6S9Oc

    Сменял съм крушки от подкалника, но това е по -лесно. Изпробвано лично от мен.

    • Харесвам 1

  3. Здравейте,

     

    В нашето семейство сме малко по- скромни с автомобилите:

    Собствени:

    1. Почнахме с Голф 2 1990 г -бензин

    2. Хонда ЦРВ-1 ген 1998 г.-бензин/газ

    3. Хонда Джаз -2004 г-бензин

    4. Хонда Сивик -2006 г.-бензин

    5. Хонда ЦРВ -3-2006 г- бензин

     

    Служебни:

    1Форд ескорт Пикап дизел -1990

    2 Форд ескорт пикап дизел 1998 г- дизел нов

    3. Фиат Панда бензин

    4. Сеат Марбея

    5. Дайхацо

    6. Шкода Фабия дизел-нов

    7. Форд Фиеста нов дизел и бензин-около 6 бр

    8. Форд С-макс дизел нов

    9. Фиат сайченто -най смешната кола

    10. Волво дизел нов -С60

    11. Рено Клиео и Меган Дизел-нов

    12. Опел Корса дизел и бензин-нов

     

    Ми засега това са карал съм и други на роднини -на баща ми Москвич 12 и  Алеко, Вартбург Лада 2107 и др които непомня

     

    Бъдете здрави и карайте внимателно.

    • Харесвам 1

  4. Здравейте,

    Според мен всеки решава на какъв вариант ще се спре при избора на гума в зависимост и региона където живее. В Пловдив където живея сняг зимата се вижда за един ден. Всесезонни ме устройват идеално. При колегите в северна България е друго. Без зимна гума не става.

    Всеки решава. Споровете са излишни. Другото са възможности , най-вече финансови.

    Останете си със здраве.


  5. Здравей,

    В Асеновград има един майстор, който  се занимава с електрониката на  коли и поправя и друга техника (Телевизори , видеа и др.) До рибната църква е сервиза. Нямам му телфона обаче. Оправи ми на Джаза радиото.

    Дано да свърши работа.

    • Харесвам 1

  6. Здравей,

     

    Както при колите, така и при уредите старите модели са исински( с опция за ремонт), а новите хвърляш и нов. При избора на сушилня бих избрал с нагревател а не с термопомпа. Термопомпата в електроуред е един малък хладилник или климатик който обръща цикъла и съответно духа топло или студено. При термопомпите има агент в тръбите, съответно  дехидратиращ филтър , вентилатор за обдухване на радиаторче( нарича се кондензатор).  Агента в тръбите е херметически затворен. При пропуск изтича и нямаш сушилня. Цикъла на сушене при помпите е по дълъг. Това за избора на сушилня. Бих избрал отделни уреди, като колегите са изтъкнали предимствата. Моите са марка Миеле.

    Нооо избора е твой. Успех.

    • Харесвам 2

  7. Здравей колега,

     

    Двата модела нямат нищо общо. Имам Сивик 8 и Джаз 1 ва ген, а на балдъзара взехме втора. Сивика е със спортни характеристики-вози твърдо, набира бързо позицията на шофьора е по- ниско , а при джаза возията е по мека вървенето е плавно.  Различна концепция са. Пробвай и двата модела и реши какво ти е необходимо за теб. Успех.


  8. Виж си изпускателната система, тръби гърнета. Писал че си на газ, знаеш какъв конденз отделят, респективно ръжда и парчета в гърнетата. Лично аз като го слушам двигателя( поне от звука във видеото) не мисля че е от него. Успех с намирането на проблема и можеш да споделиш като го откриеш и отсраниш.


  9. Здравейте,

     

    Изчетох ръководството за смяна на кука за фаровете за мъгла , но не успях. Има отвори в предната брня под фаровете и не ми стигна удължението на гедорето. Някой подменял ли е ? Някакви насоки. Халогена на единия фар е изгорял видимо. Другия изглежда наред, но несветят и двата. Сивик 8 бензин 1.8

     

    Предварително благодаря.

     

    П.С Проверен бушон( изправен е )


  10. Здравей колега Теодоси,

     

    Имах Джаз, смесно на бензин ми даваше разход 5-6 на 100. Помисли за какво е да си на газ или метан. Аз при този разход не бих инвестирал в скъп инжекцион. Но това е мое мнение. Успех при избора.

    • Харесвам 1
    • Нагоре 1
    • Благодаря 1

  11. Здравейте,

     

    Потвърждавам казаното от колегите. Закупих от там ЦРВ, много коректно отношение, изрядни документи на колата и наистина подбрани коли. Следя му обявите, хубава кола повече от два дена не се задържа.


  12. Уважаеми колега съформец Владо,

     

    Вие с какво помогнахте на колегите които си търсят Хонда Джаз. С това че публикувахте две снимки на волан и всички да се взират дали е претапициран. Уви за твое нещастие се оказва че волана е гумен. Тука вече "издишаш с компетенцията ти". Това, че си сменил масло на една кола не те прави специалист. Във форума всички имаме поне по една кола от марката Хонда. И споделяме впечаления и мнения от колите си. Има професионални сервизи с хора които работят в тях и знаят какво правят.  И да заяждам се и те иронизирам, защото Вие колега не знаете кога да пишете и кога да не! ( Справка тема за Хонда Риджлайн. Може и на този модел да си сменял маслото и да си специалист по модела)

    За съжаление няма правило което да разграничи или ограничи некомпетентни мнения.

     

    Без уважение А.Д.

     

     

    • Нагоре 3

  13. Здравей,

     

    Трябва ли да е бяла джазката?

     Ако не погледни тази https://ihonda.mobile.bg/  

    Не правя реклама. От този салон си закупих ЦРВ то и видях джазката в натурал вид. Какато е дошла. Но избора си е само твой

     

    Успех.

    • Благодаря 1
×
×
  • Създай нов...