Jump to content

sobis

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от sobis


  1. Здравейте :) 

    Става въпрос за Сивик англичанка '97 година, само че не 90 к.с., а 75 к.с.

    В момента съм в Германия и ми изпадна един запазен екземпляр без грам ръжда за малко пари, но е 75 к.с., аз в БГ имам същата но е 90 к.с...та някой знае ли от къде идва разликата, двигателите външно са едни и същи /D14A2/. И тук ли са отрязали 15 коня с по тясна гарниитура на дросела?


  2. Лепи се, няма проблем. Само трябва да побързаш, да не се разцепи нацяло :)

    Ако лепящия направи нещата както трябва, повече няма да имаш проблем с тази пукнатина, ще остане само едно като косъм да ти напомня за спуканото ;)


  3. И моята палеше по трудно зимата, даже когато температурата е под нулата, след запалване веднага гаснеше. Лятото взех от колега 4-ри "нови" инжектора, които непосредствено преди това бяха чистени на ултразвук. Тази зима нямам проблем нито с паленето, нито с гасненето.


  4. Англичанка Д14А2. Градско около 9-10, но е карам предимно на къси разстояния 3-5 км, лятото разхода е с литър на долу. Извънградско 5.5-6 при скорост до 90 км., иначе магистрално каране със скорости около 150 км/ч отива към 8/100.

    Разхода е на бензин, газ не ползвам. 


  5. Започни с безплатните неща.Свали огледай капачката, палец, свещи. След това можеш да откачиш генерацията и направиш едно кръгче, да не би някое гърне да се е задръстило.Регулатора се намира от десния край на горивната рейка (ако си в положение с/у колата). Вероятен дефект е скъсана мембрана. Проверява се, като се откачи вакума и се гледа дали хвърля бензин от там. Ако отговора е положителен, то регулатора е за смяна. Горивният регулатор не подлежи на ремонт. Търси се добър втора ръка или нов от магазина.


  6. Прекъсва или заглъхва...все едно нещо не и стига?Имам подобен проблем със Сивик, за сега нямам решение. Знам че не е от ламбда (нова е), капачка, палец, бензинова помпа, регулатор налягане на горивото, ТПС. МАП-а дава някакви стойности, до колко са акуратни, не знам.В движение стига ли нормално до прекъсвач или заглъхва доста преди това? При мен на място се форсира до прекъсвач без проблем. В движение на 5000 оборота умира, и при всяко по рязко подаване на газ забива.Чека не дава индикации за грешки.Свалях резервоара, чист е като сълза. Бензиновите пътища също са проверени. Няма прегънат маркуч, или прочие.


  7. Таблото е в час, оборотите са същите като на инфоборда. Колата не бие прекъсвач, просто заглъхва и спира да ускорява...показанията на ламбдата стават 0.00 V, върнали газта и оборотите паднат ли под 5000 нещата се възстановяват, и ламбдата почва да си отчита съответните напрежения :blink:


  8. Двигател D14A2Проблема е.На 3-та и 4-та стигна ли 5000 оборота, колата спира да ускорява...до този момент показанията на ламбда сондата по инфо борда са нормални, но удари ли 5000 оборота напрежението и пада на 0.00-0.01 V. Сондата е чисто нова, поръчана от САЩ точно по каталог. Със старата сонда проблема беше същия, с трета сонда пак същия дерт. Филтри, капачка, свещи сменени, катализатор махнат.На място стига прекъсвач, на първа също.Някой ако му се е случвало или има идеи да казва :)/>По моему, на 5к оборота нещо се случва, и подаването на гориво спира или спада драстично. Бензинова помпа или регулатора?Евентуално и нещо преебано по ЕКУ-тоНяма записани грешки.


  9. Ново, регулируемо, евтино и качествено няма. JOM, Diederich са от евтините варианти (до 500 лв за кит), но там колата става каруца...по мое му. Друг не до там евтин, но оптимален за мен вариант е комплект - червено кони с понижаващи пружини H&R.Цени тук -> http://www.dcperformance.co.uk/uprated/koni-str*t-suspension-kits/honda/civic.htmlИ трети вариант е нещо втора ръка ;)

    • Нагоре 1

  10. И при мен температурата се движи в диапазона 80-85 градуса, само веднъж съм е засичал да стига до 92 градуса. Но колата е имам от септември 2012 и все още не съм карал в големи жеги, за да видя максимума до който ще достигне.Показанията са от инфоборда.


  11. Тях ще ги регулира когато завърти колелото на разпределителния вал на 180 градуса спрямо първоначалното положение в което сме регулирали всички клапани на 1-ви цилиндър, всмукателния на 2-ри и изпускателния на 3-ти. Това е първия етап, на втория въртим колелото на 180 градуса, нагласяме белезите и регулираме всички останали клапани или всички на 4-ти цилиндър, всмукателния на 3-ти и изпускателния на 2-ри.

     

    'те ти маТрял за четене...

    • Нагоре 2
×
×
  • Създай нов...