gothic_fan 1 #1 Публикувано 25 Ноември, 2010 Колеги, какво мислите за това: Нов продукт е явно,защото на малко места го намирам. Слагал съм вериги в студа и знам каква мъка е като навън е -10. А тези се слагат за 0 време. Според Вас ще вършат ли работа, че планувам едно катерене по завои в края на Декември. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JDM.BG 754 #2 Отговорено 25 Ноември, 2010 Интересно изглежда, незнам само колко надеждно е и дали няма да се разкопчават и да ги губим по пътя, бих ги пробвал аз лично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
user 127 #3 Отговорено 25 Ноември, 2010 Това и аз го гледах, но не ми се струва особено надеждно. Досега не съм изпадал в ситуация да ми трябват вериги, но за тази зима съм решил да си взема; ей така, да има. Китайските ментаци от Илиянци и др. подобни съм ги отписал. Мисля да избирам между THULE (KONIG са вече тяхна собственост) и PEWAG. За моят размер (195/60R15) в момента има налични следните: Първо смятах да са Pewag Sportmatik SMX, но след като изгледах следното видео и установих, че няма нищо страшно в поставянето, реших да взема Thule CB-12: http://www.youtube.com/watch?v=CjCuvTTMZN8 Иначе има едно интересно предложение на Michelin - Easygrip Composite Snow Chains, но цената е около 100 лири (в UK), и с транспорта ще излезе златно. Иначе бях навит да ги взема. Ето го в действие, изглежда върши работа за в сняг и не би трябвало да наранява гумата: Има и едни авточорапи, но за тях така и не можах да намеря добри отзиви, изключая продаващия ги, който обикаля от форум на форум и ги хвали. Дори и да работят на лед, просто не ги виждам в дълбок, неутъпкан сняг. А като вземем предвид и цената от 145 лв. и по-добре нещо качествено и изпитано като стандартните зимни вериги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krelion 42 #4 Отговорено 25 Ноември, 2010 (Редактирано) Ей тва е истината - http://vbox7.com/play:c1c94073 - текстилни вериги. С кевларени нишки.Видях такива подобни на тези от рекламата, цената им е 99 лв. с ръкавици в комплекта ПП: Сега виждам, че колегата е коментирал.Нека завали, ще ти кажа как се представят Редактирано 25 Ноември, 2010 от Krelion Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gothic_fan 1 #5 Отговорено 26 Ноември, 2010 Гледах ги тия чорапки но нещо не ми се видяха достатъчно сериозни за преспи. Аз съм с нови зимни гуми и куатро де,но никога не е излишно подсигуряване... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prozium 30 #6 Отговорено 26 Ноември, 2010 В ПСС форума скоро ги коментираха текстилните вериги и нямаше добри отзиви, до колкото разбирам не помагат особено, късат се, а после ако оцелеят след карането приличат на парцал и се чудиш къде да ги навреш, за да не си омърляш колата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
airbrush 8 #7 Отговорено 26 Ноември, 2010 Тия прешлени едно време помня на москвича слагахме подобно но се завиваше със болт и гайка(самоделки), ако е здрав самия синджир нямат грешка. Та сега и, аз съм намислил да си изработя такива Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
TEHKO 49 #8 Отговорено 26 Ноември, 2010 тия прешлени няма ли да се чупят и да друсат много? а за тоя чорапи :D:D то верно зимата съм виждал баби и дядовци с маратонки и обуват по едни плетени терлици да не се пързалят .... ама за кола няма да стане така и аз не съм изпадал до момент с вериги и дано не ми се наложи но преди време имаше едни гуми с шипове good year бяха ... не бяха с цели редове но тук таме ееее нямат грешкааа лед сняг.. 2ра и газ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDJI11 18 #9 Отговорено 26 Ноември, 2010 (Редактирано) колеги на хубава и нова гума не и трябва верига.Това е мойто наблюдение като гумаджия. Редактирано 26 Ноември, 2010 от REDJI11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
REDJI11 18 #10 Отговорено 26 Ноември, 2010 гума на повече от 2 зими не е вече зимна гума Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове