Jump to content
slavi_946

Stream високи обороти на празен ход и давене при студен двигател

Recommended Posts

Здравейте, от скоро съм собственик на Stream 2.0 2001 156hp. За сега забелязах следните неща, които не ми се струват нормални. При запалване колата държи 2100 оборота около 1 мин след което пада на 1400-1500. Същото е и положението и по инерция -  не пада под 1300 оборота. Не съм имал хонда до сега, но и не намерих информация за този проблем във форума.
Другият проблем, който забелязах, е че когато е студена давам газ на 1/2/3 предавка и колата не иска да върви, дори се дави. Тази седмица ще я карам на диагностика в хонда сервиза, но въпреки всичко някой сблъсквал ли се е с подобни проблеми и знае ли на какво се дължат и как да ги отсраня? Благодаря предварително!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей Слави. Аз имам същата. Обикновенно като приведа двигателя в режим на работа оборотомера дослтига около 1800-1600 оборота/мин. след няколко минути работа пада до 800. До сега не съм имал такъв проблем.

В ръководството съветват смяна на горивен филтър на 120 000 км, но по-скоро проблема ще е на друго място. Има ли АГУ? Това ми е първият автомобил и съм запознат само основно със устройството на автомобилите. Какво ти казаха на диагностиката?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

И моят стрийм при запалване държи високи обороти в сравнение със старият ми сивик, но са под 2000 (около 1800). На мен ми прави друго впечатление при студен мотор - при ускоряване имам леко придърпване при включване на  втек-а. Прави го само на при потегляне веднага след запалването и после изчесва. Не знам нормално ли е? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 
Моята е с 1,7 двигател 125 к.с. и при запалване държи около 1500 оборота и след като загрее 750-800. Когато се движи и не е на скорост около 1000 оборота. 
Преди време ми се беше появил проблем с оборотите, който е описан в тази тема:
 


Оказа се проблем със стъпковото моторче на дросела, което смених и нещата се оправиха.

Поздрав,
Любо

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...