Jump to content
Faboone

Предно стъкло HR-V

Recommended Posts

Здравейте колеги и за много години! Някой сменял ли е преден джам на HR-V и какви са Ви впечатленията от марки и качество, сервиз и също така цени във Варна.

Скоро ми предстои смяна, защото оригиналното се пукна под чистачките, споделям моя опит и от това, че опитах да чистя с чистачките падналия влажен сняг от тавана на колата върху предното стъкло и се спука под двете чистачки и сега е за смяна.

Зелено тонирано, някой слагал ли ?

До колкото виждам никъде не пишат да има разлики между години, къса дълга база или фейслифт, но ако някой знае подробности може да допълни.

Благодаря!

Редактирано от Faboone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика къде ти е огледалото , дали е монтирано на тавана или на стъклото. Ама коя година къде е монтирано не знам. На моето 99г. беше монтирано на тавана огледалото.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега!
Сега проверих на Кобра и питах, кое бихте препоръчали, като качества най- близки до оригиналното и офертата, която получих е за триплексово "европейско" стъкло, както се изрази госпожата на касата за 256лв с монтажа и демонтажа и по 6лв на стикер, то е с тонирана зелена горна част, на равнището на сенниците.  Сегашното е без нищо тонирано цветно, както някой казват е бяло бяло, без уве защита. Също разбрах за тази разлика в огледалото за задно виждане, докато разговарях с касиерката и утре пак ще отида да разбера още подробности и до колко е съвместимо. При мен също е на тавана огледалото, но на сегашното стъкло има черна точка с пластмасова лепенка подобна на грубата част на велкро лепка, но доста по- едра, а долу в десния ъгъл на стъклото на черната лента има прозрачно място, за да се вижда някакъв номер, но мисля че беше различен от на рамата. Та като цяло, може и  да се бъркам че е оригинал заради лепката и да е било сменяно с друго, но не знам как би изглеждало оригиналното стъкло и дали някъде има в наличност, все пак ако е втора употреба може да крие рисковете на правено стъкло (лунички, звездички, шупли) и не търся. Каквато и информация да имате относно темата би била полезна, поздрави!

Редактирано от Faboone

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На пригиналното пише HONDA пред шофьора-не можеш да го объркаш.Между европейско-турско и китайско ,аз взех китайчето за 130 лв и не съм имал проблеми освен някаква малка неравност ,която се забелязва при слаб дъжд и голяма скорост-там си личи че прескачат чистачките.С малко натягане се реши проблема,но аз знам че си го има .Съжалявам само ,че не взех някакво испанско с преден подгрев-цената беше прежалима ...около 350 лв.

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смених го стъклото, като време около 40 мин работа, майсторите бързо се справиха, единия неистово мърмореше, за това че ще стоя там и искаше или да седя, като наказан в ъгъла или да си ходя.  На излизане отвори вратите и вика "айде излизай по бързо, че изстива" :D реално аз за никъде не бързах, но отношението към клиента е умопомрачаващо... Останах с впечатлението, че добре си вършат работата, но са в лошо мрачно настроение и света им е крив, много не учтиво, но си заминах по живо по здраво...
Марката е Saint Gobain Sekurit.  Dot60 AS1 M50T E17 43R
ако някой разбира от това какво значи дота и тея буквички и цифрички, може да помогне с разгадаването.
Поздрави!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...