Faboone 4 #1 Публикувано 5 Януари, 2016 (Редактирано) Здравейте колеги и за много години! Някой сменял ли е преден джам на HR-V и какви са Ви впечатленията от марки и качество, сервиз и също така цени във Варна. Скоро ми предстои смяна, защото оригиналното се пукна под чистачките, споделям моя опит и от това, че опитах да чистя с чистачките падналия влажен сняг от тавана на колата върху предното стъкло и се спука под двете чистачки и сега е за смяна. Зелено тонирано, някой слагал ли ? До колкото виждам никъде не пишат да има разлики между години, къса дълга база или фейслифт, но ако някой знае подробности може да допълни. Благодаря! Редактирано 5 Януари, 2016 от Faboone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragijev 50 #2 Отговорено 5 Януари, 2016 Има разлика къде ти е огледалото , дали е монтирано на тавана или на стъклото. Ама коя година къде е монтирано не знам. На моето 99г. беше монтирано на тавана огледалото. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Faboone 4 #3 Отговорено 5 Януари, 2016 (Редактирано) Благодаря колега!Сега проверих на Кобра и питах, кое бихте препоръчали, като качества най- близки до оригиналното и офертата, която получих е за триплексово "европейско" стъкло, както се изрази госпожата на касата за 256лв с монтажа и демонтажа и по 6лв на стикер, то е с тонирана зелена горна част, на равнището на сенниците. Сегашното е без нищо тонирано цветно, както някой казват е бяло бяло, без уве защита. Също разбрах за тази разлика в огледалото за задно виждане, докато разговарях с касиерката и утре пак ще отида да разбера още подробности и до колко е съвместимо. При мен също е на тавана огледалото, но на сегашното стъкло има черна точка с пластмасова лепенка подобна на грубата част на велкро лепка, но доста по- едра, а долу в десния ъгъл на стъклото на черната лента има прозрачно място, за да се вижда някакъв номер, но мисля че беше различен от на рамата. Та като цяло, може и да се бъркам че е оригинал заради лепката и да е било сменяно с друго, но не знам как би изглеждало оригиналното стъкло и дали някъде има в наличност, все пак ако е втора употреба може да крие рисковете на правено стъкло (лунички, звездички, шупли) и не търся. Каквато и информация да имате относно темата би била полезна, поздрави! Редактирано 5 Януари, 2016 от Faboone Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #4 Отговорено 5 Януари, 2016 На пригиналното пише HONDA пред шофьора-не можеш да го объркаш.Между европейско-турско и китайско ,аз взех китайчето за 130 лв и не съм имал проблеми освен някаква малка неравност ,която се забелязва при слаб дъжд и голяма скорост-там си личи че прескачат чистачките.С малко натягане се реши проблема,но аз знам че си го има .Съжалявам само ,че не взех някакво испанско с преден подгрев-цената беше прежалима ...около 350 лв. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Faboone 4 #5 Отговорено 6 Януари, 2016 Смених го стъклото, като време около 40 мин работа, майсторите бързо се справиха, единия неистово мърмореше, за това че ще стоя там и искаше или да седя, като наказан в ъгъла или да си ходя. На излизане отвори вратите и вика "айде излизай по бързо, че изстива" реално аз за никъде не бързах, но отношението към клиента е умопомрачаващо... Останах с впечатлението, че добре си вършат работата, но са в лошо мрачно настроение и света им е крив, много не учтиво, но си заминах по живо по здраво...Марката е Saint Gobain Sekurit. Dot60 AS1 M50T E17 43Rако някой разбира от това какво значи дота и тея буквички и цифрички, може да помогне с разгадаването.Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове