cvetan_pl 4 #1 Публикувано 7 Ноември, 2015 Здравейте колата е Акорд 2003 2.0 бензин, преди месец ми светна лампата на АБС-а, закачих колата на диагностика и се оказа преден десен датчик, след около седмица си поръчах датчика(не от ebay а от магазин), монтирах го и лампата на АБС-а изгасна. Радоста ми обаче беше кратка след около седмица АБС-а пак светна, сега се оказа заден десен датчик, ами ок поръчах и него. Сега започва най-интересната част, след като монтирах и задния десен датчик АБС-а изгасна за кратко и след няколко километра пак светна, грешката която имам сега е преден десен датчик този който смених първо, реших да изключа задния десен от буксата, сега при изключен заден десен датчик предния десен работи а ми дава грешка на заден десен тъй като той е изключен. Оказва се че двата датчика като цяло работят но не искат да работят заедно. Дайте някакъв съвет защото съм в някакъв омагьосан кръг. Надявам се, че несъм го написал много объркано. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZlatanStoyanov 3 #2 Отговорено 15 Ноември, 2015 Мога да ти препоръчам човек, който реши проблема при мен, ако искаш драсни ми на лично и ще ти дам кординати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rockton 12 #3 Отговорено 28 Ноември, 2015 Вероятно имаш проблем в самият контолер на ABS-а , намира се на Блока с помпата(електромотора), тоест хидромодулатора! Но все пак тоа са само предположения, няма дае зле да сеобърнеш към човек спеиалист в Автомобилната електроника,,,защото "диагностиката" не е" четенето на гшки" ...а ремонта не се изразява във триенето на тези грешки! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cvetan_pl 4 #4 Отговорено 3 Декември, 2015 Колега така е, но предвид обстоятелствата и липсата на такъв човек съм принуден да се оправям сам, та дали АБС модулите на пред фейслифтовите акорди са съвместими, тъй като намирам доста втора употреба но няма нито един с с номер като моя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #5 Отговорено 4 Декември, 2015 ABS-модулите от преди и след фейса са различни, както повечето части за седмицата. Почти всички части имат дори само заради двигателя, от бензин на дизел не стават и обратното, дори и да са двете коли преди или след фейса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kwot 32 #6 Отговорено 4 Декември, 2015 Наскоро имах проблем с ABS модула на съвсем друга марка кола. Както и предполагах, доста често механичните компоненти си заминават първи - в моя случай колектора на моторчето беше тотално изхабен, почти стопен. С друго моторче всичко се оправи. Иначе първото, което аз направих е да пробвам с друг ел. блок, но нищо не стана. В последствие отворих моя блок и забелязах, че двете точки, които подават ток към моторчето са прекъснати. Презапоих ги, след което моторчето направи някакъв опит да завърти, но не успя. По пътя на логиката то беше следващия заподозрян - смених го и проблема се реши. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове