imitsov 1 #1 Публикувано 1 Ноември, 2015 Здравейте, колеги, собственик съм на Сивик 8 и ми предлагат на добра цена, много запазен кожен салон с подгрев. Въпросите ми са, дали някой е правил подобна смяна и лесно ли се инсталира подгрева. Трябва да спомена, че салона се предлага с абсолютно цялото окабеляване и копчета. Тоест само тряба да се свърже. До колкото знам, трябва да се прокара окабеляване, но кое, как и защо, не ми е много ясно. Ще съм благодарен за мнения от хора, които са правили нещо подобно или имат доста по-добри познанания по ел. инсталации от мен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pesss 17 #2 Отговорено 2 Ноември, 2015 Отвори кутията за бушони и виж дали имап този, който е за отопление на седалките.Ако го има и е толкова голям, колкото на тези с подгрев, значи инсталацията е вече на лице. Теглиш от там кабел то бутоните до запалката. А тези от седалката трябва да са на място и просто да ги свържеш. Ако нямаш, ще се наложи сам да си дръпнеш ток. Не знам каква консумация имат тези седалки и ще е по-сигурно да си дръпнеш директно от акумулатора с маса през контакт, за да е сигурно че няма да претовариш някоя от съществуващите линии. Трети вариант е винаги може да го вържеш от запалката и без това са едно до друга, Но какво ще стане когато пуснеш 2-те седалки и например 2А зарядно в запалката не знам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #3 Отговорено 2 Ноември, 2015 (Редактирано) Pess, човека казва, че има фабрична инсталация, там всичко е на букси. Просто трябва да знае къде да се забоде. Най вероятно по кутията с бушоните имаш свободни гнезда, там ще свържеш проводника с подходящата букса, от инсталацията която ти дават със седалките.Това ще са ти +12V захранващо напрежение. Ако няма отделно гнездо с предпазител за тази функция, то със сигурност ще има на снопа с кабели. Ще имаш една кабелна обувка най вероятно в черен цвят, която ти е масата за купето. От там трябва да знаеш, къде фабрично се разполага бутона за включване на подгрева, в тая близост под таблото ще имаш празно място за реле, което вероятно ще е захванато директно за снопа с кабели в съответното гнездо, но... трябва да гадем. Направи снимки на инсталацията ( кабелите с бутона) в свързан вид и може по точно да се каже кое как. Редактирано 2 Ноември, 2015 от goldbyrk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове