Божката 2 #1 Публикувано 23 Октомври, 2015 (Редактирано) Утр отивам да слагам, че тези с които купих "циври" са пред разпад Нямам възможност за зимни и летни комплекти и ще карам с едни, като ако се наложи в много "тегави" дни зимата няма да карам колата. Коя гума е за предпочитане за целогодишно каране, което ще е предимно асвалт и черен път(за риба) като ще ги търкалям и зимата??? П.п. Не държа, при този ограничен бюджет да са и безшумни, това не ме притеснява Редактирано 23 Октомври, 2015 от Божката Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #2 Отговорено 23 Октомври, 2015 (Редактирано) В България винаги карах с всесезонки! Обикновено Debica navigator и бях много доволен. Но те не се предлагат в нашия размер (карам Харви) с 205/60/16 имат само 15-ки Сега живея в Германия от всесезонните тук най масови са Vredestein Qatrac но са скъпи. А такситата като бюджетно решение често са с Kumho. Виждал съм и Nexen но по рядко! Това са трите най масови марки но разбирасе има и от другите. Това е че който има пари за скъпи марки не купува всесезонки. Той си има два комплекта. Аз съм с Всесезонни Nokian и съм доволен, но така взех колата. Сега търсих Debica но съм разочарован че не откривам защото много си ги харесвах! Редактирано 23 Октомври, 2015 от ValMihov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chy 22 #3 Отговорено 23 Октомври, 2015 (Редактирано) Гледайки цените в произволно избран сайт (https://gumi-net.bg/tires.php?search_type=&categories_id=&products_tires_x=205&manufacturers_id=&products_tires_y=70&tire_types_id=&products_tires_z=15) и предполагайки че размера за който питаш е 205/70/15 при тази почти никаква разлика и при положение че ласа са под шапката на бриджстоун, от двата варианта бих взел бриджстоун(освен заради името а и заради спирането на мокро.)..основно ще се кара по асфалт,ходенето за риба едва ли ще е при тежки условия за да го споменаваш..Да не споменавам че на подобни пари има гудиър и конти,но не за тях е въпроса...в крайна сметка която и да избереш ще бъде по-хубава от настоящите Едит: колкото до дебица навигатор-това е толкова стар модел на гудиър(вектор 2 ако не се лъжа) че има много по съвременни решения на близки пари.Като цяло дебица си е гуудиър(както сава между впрочем) обаче моделите които пускат са все стари модели на гудиър..любимата на повечето бг шофьори дебица фриго2 е преработен уг5...който излиза преди повече от 10 г... Редактирано 23 Октомври, 2015 от chy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ValMihov 20 #4 Отговорено 23 Октомври, 2015 Аууу chy е прав. Сега се замислих колко съм остарял. ))) Първата ми кола ....преди 20+ години беше с Гудиър вектор и си спомних че ги замених с Дебица 3-4г. по късно! Вероятно има и по съвременни решения! Май се превръщам в стар и скучен традиционалист! ))) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Божката 2 #5 Отговорено 24 Октомври, 2015 Взех някакви евтини зимни(нови от "Диана") за да не се занимавам и да не товаря бюджета, че доста разходи ми се събраха а на пролет ще взема нещо свястно, че лятото си карам доста по черен път с този риболов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове